Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
System error
STRANA 1 OD 1
Ruff System error 23.03.2007. 02:04 T3738

status: user
broj poruka: 829
Zadnja 2 puta kad se konektujem na net(dial-up, mada sumnjam da to ima neke veze), pojavile su mi se neke poruke kako mi je sistem pun gresaka.
Prvi put je prijavio mislim 2 greske i dao mi url http://www.clean32.com/ da odem da instaliram taj program da bi ih popravio.
Drugi put slicno, samo sto je nasao valjda 52 greske i dao url http://www.registryupdate.com/.
Da li je moguce da se greske tako brzo roje, u razmaku od nekoliko dana?
Nisam primetio drasticne promene u radu, kao i ranije je, ponekad(1 na mesec-dva) zaglavi windows, mozda ponekad bezveze uspori, i to je to.
Skinuo sam oba programa cim mi je prijavio greske, ali ih nisam instalirao, bojim se da su malware ili slicno.
Da li (je bezbedno) da ih instaliram?

Nikolas
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zmajko Re: System error 23.03.2007. 02:40 #14681

broj poruka: 1228
Komsija imao isti problem...
Jel` ti javlja u tray da imas nekih chuda u kompu?
izbacuje poruke kao sumanut, ali najcesce kad si na netu...

MALWARE... Ne secam se sta je tacno ali mislim da je trojanac... Preporucuje ti ime nekog programa verovatno. E, pa googlaj malo pa ces da pronadjes nesto veznao za tu temu i mislim da nije naivno da se ukloni... Moras i registar bazu da cistis...
VMARC Re: System error 23.03.2007. 08:35 #14688

broj poruka: 9420
Spybot search & destroy

Pokupio si neki spyware. Skini ovaj program, besplatan j, i ocistice ti svo djubre koje ti se nakupilo.

NOD32 ili KAspersky antivirus

Instaliraj potom nesto od ova dva i preskeniraj komp da bi ga oslobodio i virusa, ukoliko si in pokupio.

Posle ovoga, sve bi trebalo da ti bude OK.

Pozdrav.
stevs986 Re: ... 23.03.2007. 10:38 #14694

broj poruka: 100

U tome ti nece pomoci NOD, problem pravi Windows Messenger. Contol panel->Administrative tools->Services tu nadjes servis koji se zove Messenger propertis pa disable i problem je resen.
imarkovic .. 23.03.2007. 12:19 #14706

broj poruka: 18996
instaliraj NOD32 2.7 pa proveri
Zmajko Re: Re: ... 23.03.2007. 12:41 #14714

::
:: U tome ti nece pomoci NOD, problem pravi Windows Messenger. Contol panel->Administrative tools->Services tu nadjes servis koji se zove Messenger propertis pa disable i problem je resen

Covek je u pravu... Onaj messenger je sranje koje dozvoljava ovo smaranje...
Evo ti link pa pogledaj kako to da iskljucis.... Objasnjeno u slikama...

http://www.spyware-removal-guideline.com/messenger-service-popups-removal
Mladenk Re: Re: Re: ... 23.03.2007. 18:38 #14740

broj poruka: 89

:: ::
:: :: U tome ti nece pomoci NOD, problem pravi Windows Messenger. Contol panel->Administrative tools->Services tu nadjes servis koji se zove Messenger propertis pa disable i problem je resen
:: Covek je u pravu... Onaj messenger je sranje koje dozvoljava ovo smaranje..
:: Evo ti link pa pogledaj kako to da iskljucis.... Objasnjeno u slikama..
:: http://www.spyware-removal-guideline.com/messenger-service-popups-remova

windows messenger i to o cemu se prica na tvom linku su dve potpuno razlicite stvari....
tiva Baneri 23.03.2007. 18:54 #14742

broj poruka: 116
To su baneri, odnosno reklamne poruke koje ti nude da instaliras taj softver koji je verovatno trial, a posle toga treba da platis da bi ti to funkcionisalo kako treba jer ce ti program samo detektovati greske a tek u punoj verziji ce to moci i da ocisti, tako ce ti pisati u poruci. Isto se jedno vreme ljudima pojavljivalo za program error guard
Zmajko Re: Re: Re: Re: ... 23.03.2007. 19:42 #14746

:: :: ::
:: :: :: U tome ti nece pomoci NOD, problem pravi Windows Messenger. Contol panel->Administrative tools->Services tu nadjes servis koji se zove Messenger propertis pa disable i problem je resen
:: :: Covek je u pravu... Onaj messenger je sranje koje dozvoljava ovo smaranje..
:: :: Evo ti link pa pogledaj kako to da iskljucis.... Objasnjeno u slikama..
:: :: http://www.spyware-removal-guideline.com/messenger-service-popups-remova
:: windows messenger i to o cemu se prica na tvom linku su dve potpuno razlicite stvari...

Nemate pojma o cemu pricate vas dvojica...

Prvo poruke se aktiviraju preko propusta u Messengeru koji je mnogo budjav pa je na onom linku lepo objasnjeno kako da se isti blokira.

Drugo IMA veze zato sto malware koji se nalazi na njegovom kompu koristi ovaj servis da bi mu izbacivao poruke kojima moze da ode i `popravi` stvari pomocu nekog resenja koji se nudi na sajtu clean32.com. Mozda i nije Malware vec vrsta SPAMovanja.

Trece to nisu baneri.

Cetvrto to nema veze sa nekim programom tog tipa jer ce samo jos vise da inficira masinu. Mozda i nece ali ne bih verovao sajtovima koji se bave SPAMovanjem korisnika.

Peto, to nije `moj` link.

Samo pomazem coveku, a ako nemate nesto pametno da kazete onda - cutite!

Da si malo vise citao sta pise na tom linku video bi da je u SLIKAMA objasnjeno kako izgledaju poruke i koje web sajtove spominju poruke : `Messages can contain the following websites:
clean32.com, cleanthepc.net, correctreg.com, fixregs.com, fixwin32.com...`
MaliAbner Mnogi spominju pa moram da pitam 23.03.2007. 20:28 #14751

broj poruka: 7769
Kakav je Nod32 v2.7 u odnosu na v2.5?

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Mladenk Re: Re: Re: Re: Re: ... 23.03.2007. 20:54 #14752

broj poruka: 89
:: :: :: ::
:: :: :: :: U tome ti nece pomoci NOD, problem pravi Windows Messenger. Contol panel->Administrative tools->Services tu nadjes servis koji se zove Messenger propertis pa disable i problem je resen
:: :: :: Covek je u pravu... Onaj messenger je sranje koje dozvoljava ovo smaranje..
:: :: :: Evo ti link pa pogledaj kako to da iskljucis.... Objasnjeno u slikama..
:: :: :: http://www.spyware-removal-guideline.com/messenger-service-popups-remova
:: :: windows messenger i to o cemu se prica na tvom linku su dve potpuno razlicite stvari...
:: Nemate pojma o cemu pricate vas dvojica...
:: Prvo poruke se aktiviraju preko propusta u Messengeru koji je mnogo budjav pa je na onom linku lepo objasnjeno kako da se isti blokira
:: Drugo IMA veze zato sto malware koji se nalazi na njegovom kompu koristi ovaj servis da bi mu izbacivao poruke kojima moze da ode i `popravi` stvari pomocu nekog resenja koji se nudi na sajtu clean32.com. Mozda i nije Malware vec vrsta SPAMovanja
:: Trece to nisu baneri
:: Cetvrto to nema veze sa nekim programom tog tipa jer ce samo jos vise da inficira masinu. Mozda i nece ali ne bih verovao sajtovima koji se bave SPAMovanjem korisnika
:: Peto, to nije `moj` link.
:: Samo pomazem coveku, a ako nemate nesto pametno da kazete onda - cutite!
:: Da si malo vise citao sta pise na tom linku video bi da je u SLIKAMA objasnjeno kako izgledaju poruke i koje web sajtove spominju poruke : `Messages can contain the following websites
:: clean32.com, cleanthepc.net, correctreg.com, fixregs.com, fixwin32.com...

posto ocigledno ne citas pazljivo a i prilicno mesas pojmove, evo par linkova i citat sa istih:
http://en.wikipedia.org/wiki/Messenger_Service
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Messenger
`Windows Messenger should not be confused with the similarly-named Windows Live Messenger (formerly known as MSN Messenger), which is a separate instant messaging product available for download from Microsoft. It is also not related to the Messenger Service, which is a component of Microsoft Windows itself.`

uporedi pa reci jel to isto i nauci da razlikujes program od servisa
ono sto pravi problem je Messenger Service a ne Windows Messenger i na tvom linku je objasnjeno kako zaustaviti taj servis(a ne Windows Messenger)
Zmajko Re: Re: Re: Re: Re: Re: ... 23.03.2007. 22:16 #14764

:: posto ocigledno ne citas pazljivo a i prilicno mesas pojmove, evo par linkova i citat sa istih
:: http://en.wikipedia.org/wiki/Messenger_Servic
:: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Messenge
:: `Windows Messenger should not be confused with the similarly-named Windows Live Messenger (formerly known as MSN Messenger), which is a separate instant messaging product available for download from Microsoft. It is also not related to the Messenger Service, which is a component of Microsoft Windows itself.
:: uporedi pa reci jel to isto i nauci da razlikujes program od servis
:: ono sto pravi problem je Messenger Service a ne Windows Messenger i na tvom linku je objasnjeno kako zaustaviti taj servis(a ne Windows Messenger

Moja greska... Sorry...
Ruff ajde sad, dosta svadje! 23.03.2007. 23:21 #14769

broj poruka: 829
Imam Kaspersky, skoro sam skenirao ceo komp. Instaliracu i spybot. Nije mi se nista pojavljivalo u tray, samo je izbacio te 2 poruke...
A kad sam bio na datim url-ovima, ne pise skoro nista, ima samo ogromno dugme `download here `, pa sam zato pomislio na spyware i ostala sranjca...
Nadam se da ce spybot resiti problem.
Ako neko ima jos neku ideju kako da resim problem, rad sam da je cujem. Nikad se ne zna.
U svakom slucaju, hvala!
Nikolas

Zmajko Re: ajde sad, dosta svadje! 23.03.2007. 23:38 #14774

:: Imam Kaspersky, skoro sam skenirao ceo komp. Instaliracu i spybot. Nije mi se nista pojavljivalo u tray, samo je izbacio te 2 poruke..
:: A kad sam bio na datim url-ovima, ne pise skoro nista, ima samo ogromno dugme `download here `, pa sam zato pomislio na spyware i ostala sranjca..
:: Nadam se da ce spybot resiti problem
:: Ako neko ima jos neku ideju kako da resim problem, rad sam da je cujem. Nikad se ne zna
:: U svakom slucaju, hvala
:: Nikola

Jel` prozori koje vidis na kompu izgledaju kao na http://www.spyware-removal-guideline.com/messenger-service-popups-removal

100noga So na ranu 23.03.2007. 23:38 #14775

broj poruka: 188
Predji na Linux
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs