Dakle,na flashu su svi podaci bili u jednom folderu koji je oko 1.5 GB,medjutim ubacim ga u skolski racunar i kad sam dosao kuci Avast prepozna da je Sality i u tom trenutku se folder dobije ekstenziju exe i zatim nestane.Ako neko zna neku metodu da povratim podatke molio bih da pomogne u sto kracem roku,hitno je,hvala.
CMD prompt kucaj komande : - drive letter je slovo koje ti je dobio flash - recimo E: attrib -r -s -h naziv_foldera - probaj da li ce ti dopuniti sa TAB tasterom posle prvih par slova
Ovo bi trebalo da ti otkrije folder...
Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan) 1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5 Frontier DIVA
otvori command prompt kucaj slovo koje ima taj flash drajv praceno sa dve tacke (npr. ako je flash oznacen sa E, onda kucas `E:`) pa pritisni enter kucaj `cd \` pa pritisni enter kucaj `attrib -h -s *.* /s /d` pa pritisni enter - ovom komandom mu kazemo da ukloni sve Hidden i System atribute pocev od roota diska (posto smo sa `cd \` otisli u root diska) i da to cinimo za sve fajlove u folderu u kojem se trenutno nalazimo i za sve podfoldere (/s) i da se ova komanda primenjuje i na same foldere (/d)
preko hirenboot cd-a, imas program na njemu, zove se dr web cureit. Bitno je da pokrenes prog iz mini xp-a sa diska, posto se ta zaraza vrlo brzo i lako shiri :) Ja sam na taj nacin uspesno sredio par kompova.
instaliraj GetDATA Back 4.0 za FAT(sa anestezijom) pa povrati podatke
:: Dakle,na flashu su svi podaci bili u jednom folderu koji je oko 1.5 GB,medjutim ubacim ga u skolski racunar i kad sam dosao kuci Avast prepozna da je Sality i u tom trenutku se folder dobije ekstenziju exe i zatim nestane.Ako neko zna neku metodu da povratim podatke molio bih da pomogne u sto kracem roku,hitno je,hvala :: :: :: :: :: :: :: :: :: i5 2400,GA GTX560OC,P67-UD3,2x2GB Kraljevkamen,E2340S
A onda vidi šta je tu sve virus, najverovatnije je sakrio original, a samo napravio kopiju tvog foldera sa nazivom exe kako bi prevario korisnika da ga pokrene.
A ako je baš gadno inficirao sistem onda možeš i ovo da probaš.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.