jel` ima nešto tako pod kapom nebeskom,a da vrši bilo kakav posao? Ubi me ova avira kojoj lečim alergiju na svakih 2min... Ili neko zna kako da nabavim neki urbason(deluje anti alergijski) ili sličan pa da nermam više ovakve reakcije...Hvala svima unapred na odgovorima....
... možda nisam bio jasan... alergija se ogleda u tome što prilikom unošenja leka za određene programe avira dobije alergiju i non stop iskače pop up i sopštava mi dijagnozu...kakve veze ima commodo ili drugi firewall sa time?Mada bi mogao da probam eset4 ... Nod nije bio tako histeričan... koristio sam 2.7 i bio prezadovoljan ,ali ovaj ne radi na visti...Hvala na savetima...Živi bili!!
Sve se to moze odraditi u setup-u programa. Mozes da ga prilagodis kako ti zelis, pa da te ne smara sa raznim obavestenjima, update-ima samog programa i sl.
Ps: Vidje Acu kako se razbacuje sa glasovima:)
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: ... možda nisam bio jasan... alergija se ogleda u tome što prilikom unošenja leka za određene programe avira dobije alergiju i non stop iskače pop up i sopštava mi dijagnozu...kakve veze ima commodo ili drugi firewall sa time?Mada bi mogao da probam eset4 ... Nod nije bio tako histeričan... Hvala na savetima...Živi bili! :: ::
Imaš na linku poslednju ESET4 verziju, i malo dole imaš Boxmara fix. Sa njim već par godina nisam imao problem sa aktivacijom... Samo isprati uputstva u txt fajlu i nemaš problema... __________________ Scourge of PCBerza
:: A i našao si Aviru od svih AV programa da koristiš.. :: :: Samo ESET4 i eventualno KIS, sve ostalo nije vredno pomena.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
A što je još gore, neznanje se još i savetuje. Pusti nestručne savete, avira će da te upozori da imaš ili želiš da instaliraš maliciozni softver, a neki od njih su štetni za tebe, a neki za vlasnike, autore nekih programa (crack-ovi, patchevi i slično). Neki crack-ovi i patchevi stvarno i imaju u sebi trojance, rootkit-e ili su virusi sami po sebi. Neki nisu. Dakle, TI na kraju odlučuješ šta ćeš, samo NE ZNAŠ kako: a, to se radi ovako - kada ti iskoči upozorenje da je to nešto xxx virus, trojanac ili slično, AVIRA te PITA šta da radi (i predlaže karantin ili brisanje), ali, na tebi je da umesto na karantin ili delete, klikneš na tu reč desnim klikom miša i odabereš IGNORE ili ALWAYS IGNORE iz padajuće liste mogućnosti (zabole me q što je to virus-trojanac, hoću djaba photoshop, MOHUU.... štagod). I to ćeš morati da uradiš dva puta za svaki fajl, jer, jednom te avira upozori kad se nešto nađe u prozoru-windowsu a drugi puta kada mu se pristupa, nezavisno jedno od drugog i oba puta moraš izabrati always ignore, i to je to. Ne verujem da imaš hiljade crackova, ili ih bar ne nabavljaš odjednom. Sve ostalo se svodi na savet: uzmi gluplji antivirus, koji manje detektuje, pa ćeš biti miran...
Treba mu antivirus ili firewall/antivirus kombinacija koja ne detektuje viruse i ne smara ga. Odnosno, da ne budem sarkastičan, on bi (neuvijeno rečeno) neki piratski antivirus, ne piratizovan već piratski - da crack-ove i patcheve ne oglašava malwareom, da po mogućstvu, ako ima crvadi i virusa u crack-ovima i patchevima, iste ukloni iz njih a da sam patch - crack ostane funkcionalan. I, da to radi automatski i bez smaranja. Ali, nema toga.
Upravo mi je ovo rešilo problem i više nema alergijskih reakcija... Vratio sam Aviru jer mi Nod nije rešio problem...(Iz nekog razloga exclusions mu nije radio .... :-( ni eset 4 ni nod 32 2.7 koji sam našao za vistu nije hteo da prihvati dati fajl kao exclusion već je non stop upadao u alergijsku reakciju -čitaj crvenilo) ... Postupak kod avire je uspeo ... To je bilo upravo ono što mi je trebalo da rešim problem...Naravno zahvaljujem se i dr.Daum-u jer je dao alternativno rešenje,ali je receptura prof.Piska odradila posao... HVALA SVIMA ... ŽIVI BILI !!!!
nije to nista zbog anti-virusa(nod), mora da radi exclusion bez greske, nego stvar je u tome da je taj nod verovatno bio krekovan i to lose samo to moze da pravi problem, ne vidim zasto recimo meni ne pravi problem exclusion, funkcionise super..
:: :: Upravo mi je ovo rešilo problem i više nema alergijskih reakcija... Vratio sam Aviru jer mi Nod nije rešio problem...(Iz nekog razloga exclusions mu nije radio .... :-( ni eset 4 ni nod 32 2.7 koji sam našao za vistu nije hteo da prihvati dati fajl kao exclusion već je non stop upadao u alergijsku reakciju -čitaj crvenilo) ... Postupak kod avire je uspeo ... To je bilo upravo ono što mi je trebalo da rešim problem...Naravno zahvaljujem se i dr.Daum-u jer je dao alternativno rešenje,ali je receptura prof.Piska odradila posao.. :: HVALA SVIMA ... ŽIVI BILI !!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.