Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Virus shutting down
STRANA 1 OD 1
casper Virus shutting down 01.05.2011. 12:58 T35659

status: user
broj poruka: 235

Prvo sam pokupio neki virus koji mi gusi celu mrezu racunara pod Win XP pa sam odlucio da sve racunare pogasim i ghostujem ponovo sa instalacionog (rezervnog harda). E sada na tom instalacionom hardu imam problem posto sam ubacivao neki flash pa mi posle startovanja racunara izbacuje poruku o gasenju racunara i odbrojava 1 minut i zatim ga restartuje i tako u krug. pretpostavljam da se i ovde radi o nekom virusu pa me interesuje Vasa iskustva da li moze i cime da ga ocistim i da li se to isplati raditi, vise me interesuje da ga lecim ako je moguce ali cime ga 100% ocistiti jer na tom HDD za ghostovanje imam gomilu programa i drugih stvari pa bi hteo ako je ikako moguce da izbegnem format ali ako je to `jedino` resenje moracu. Ako neko ima `uspesno` iskustvo sa resavanjem ovog molio bi da iznese.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KalifNS Googlaj 01.05.2011. 13:00 #320253

broj poruka: 1017

To je poznat virus.
Ima cela sema, uputstvo kako da se resis tog virusa.

A moze da se desi da si zapatio i onaj virus sto se upise u RAM, ti pormenio HDD a on se onda rasirio i tu.

Probaj neki alat za ciscenje sa CD-a.
gile23 Re: Googlaj 01.05.2011. 13:04 #320254

broj poruka: 9121
Izvuces komp iz struje, zar se onda svi podaci iz RAM-a ne brisu :) ?

Pozdrav!

::
:: To je poznat virus
:: Ima cela sema, uputstvo kako da se resis tog virusa
:: A moze da se desi da si zapatio i onaj virus sto se upise u RAM, ti pormenio HDD a on se onda rasirio i tu
:: Probaj neki alat za ciscenje sa CD-a.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
casper Re 01.05.2011. 13:06 #320256

Moguce da je i to vezano za RAM, da li to znaci da onda svi racunari koji su bili u mrezi imaju taj problem i da mora da se svaki cisti sa CD posebno, da li neko ima resenje za ovu situaciju, nije problem i da cela mreza bude jedan dan neaktivna-ugasena da bi se svaki racunar jedan po jedan ubacivao ociscen.
vladats Re: Re 01.05.2011. 13:12 #320257

broj poruka: 4537

Otkaci ih sa mreze,pa cisti svaki za sebe.
KalifNS Da Brisu se. 01.05.2011. 13:13 #320258

Ali Hdd mozes da ubodes i bez vadjenja kabla iz struje.

Napomenuo sam mu to da zna da format ne mora/moze uvek da mu pomogne.

Sa takvim virusom format ti nista ne znaci.
VMARC Au kakve gluposti vezano za RAM 01.05.2011. 13:20 #320261

broj poruka: 9420
I da, 99,9% korisnika bode hard na zivo... Pogotovo IDE hard diskove.
Koji SP imas (ako uopste imas) instaliran na tom rezervnom hardu. U pitanju je rupa u RPC servisu, koja je resena vec sa SP1. Virus ce ti otkriti i ocistiti bilo koji ozbiljniji AV, ali obavezno moras prvo skinuti komp sa interneta i ako ne zelis da stavljas SP3, onda obavezno moras instalirati zakrpu od Microsofta.
Skeniranje radi iz Safe moda.
Imas na netu i alate koji ti resavaju problem, guglaj malo.

S1000RR

imarkovic Re: Googlaj 01.05.2011. 13:23 #320263

broj poruka: 18996
istripovao si se, ne moze to da se desi, bar ne sa ovim virusom.. jednostavno rasirio se virus pa je mozda zahvatio i instalacione fajlove koje casper nikad ne brise(drajveri), koje instalira pre AV-a.. resava se formatiranjem SVEGA, ali to je muka

:: To je poznat virus
:: Ima cela sema, uputstvo kako da se resis tog virusa
:: A moze da se desi da si zapatio i onaj virus sto se upise u RAM, ti pormenio HDD a on se onda rasirio i tu
:: Probaj neki alat za ciscenje sa CD-a.
KalifNS Okej, 01.05.2011. 13:25 #320264

preterao sam.

Neka bude, ali nisi u pravu za broj korisnika koji bode na zivo.
Nemas pretstavu koliki broj korisnika nezna da struje ima i kad odradis shutdown i komp se `ugasi` ili bode USB u LAN i pita se sto nece.

U pravu ste, veca je sansa da mu je nesto od instalacije zarazeno.

casper Re 01.05.2011. 13:38 #320275

Ma ljudi nisam bas pocetnik, kakvo ubadanje hardova na zivo i druge gluposti. Idemo redom: Imam mrezu racunara pod Win XP sp2, racunari su stalno na netu putem ADSL (imaju istu mreznu grupu-IP u lokalu) i pokupio sam virus koji je poceo da gusi mrezu i protok, ikonicu HDD pretvorio u folde tako da ne mogu da udjem na sadrzinu HDD-a klikom a niti na desni taster. itd. Poucen prethodnim iskustvom gasim sve racunare u mrezi da bi ih sve izgostovao sa hardom koji mi je install. Uzimam jedan komp iz mreze i ubacujem rezervni hdd a otkacim onaj koji je bio i kad upalim racunar imam sta da vidim i na ovom kompu ikonica hdd kao folder i ne mogu da udjem na hdd, Potom odlazim u treci objekat na kom su iste konfiguracije vadim jedan HDD sa jednog racunara koji nije bio u mrezi sa ovima postavljam na ovaj isti komp i ikonice normalno u redu racunar radi, ja skidao CS verziju sa net-a i posle restarta tog racunara poce da mi odbrojava i tako u krug. Svi drugi racunari su bili ugaseni osim servera kojem je sys particija formatirana i vracen backup preko akronisa., za to sve vreme samo je taj server bi na toj mrezi. Vise ne znam sta da radim.
MaliAbner Re: Re 01.05.2011. 13:45 #320279

broj poruka: 7769
Pa koliko vidim nisi ugasio sve...

Server je radio...

Ugasi sve... pa zidaj kucu od temelja tj. servera...
I obavezno proveri taj HDD sa `duhom`...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ma ljudi nisam bas pocetnik, kakvo ubadanje hardova na zivo i druge gluposti. Idemo redom: Imam mrezu racunara pod Win XP sp2, racunari su stalno na netu putem ADSL (imaju istu mreznu grupu-IP u lokalu) i pokupio sam virus koji je poceo da gusi mrezu i protok, ikonicu HDD pretvorio u folde tako da ne mogu da udjem na sadrzinu HDD-a klikom a niti na desni taster. itd. Poucen prethodnim iskustvom gasim sve racunare u mrezi da bi ih sve izgostovao sa hardom koji mi je install. Uzimam jedan komp iz mreze i ubacujem rezervni hdd a otkacim onaj koji je bio i kad upalim racunar imam sta da vidim i na ovom kompu ikonica hdd kao folder i ne mogu da udjem na hdd, Potom odlazim u treci objekat na kom su iste konfiguracije vadim jedan HDD sa jednog racunara koji nije bio u mrezi sa ovima postavljam na ovaj isti komp i ikonice normalno u redu racunar radi, ja skidao CS verziju sa net-a i posle restarta tog racunara poce da mi odbrojava i tako u krug. Svi drugi racunari su bili ugaseni osim servera kojem je sys particija formatirana i vracen backup preko akronisa., za to sve vreme samo je taj server bi na toj mrezi. Vise ne znam sta da radim.
casper Re 01.05.2011. 13:52 #320285

Pre nego sto je vracen server `na mrezu` on je formatiran, obrisan sadrzaj dve particije, ostali su samo podaci na drugoj particiji drugog harda na serveru gde je smesten backup i sve je posle instalacije skenirano AVG-om.
KalifNS Skeniraj... 01.05.2011. 17:37 #320318

Necim pre podizanja sistema.

Boot time scan.

Ako nemas nista bolje, avast ima to za 32bit sisteme radi.
tortojed Iz Hiren`s boot-a pokreni av. Ili boot-uj u WinPE pa onda na ... 02.05.2011. 12:39 #320504

broj poruka: 10997
Kasperskog ili Bitdefender-a, online scan...

casper Re 03.05.2011. 16:04 #320829

Probao sam i AVG i Nod kao i Avast i nisam uspeo da resim problem (nisu nista nalazili), pa sam celu mrezu zajedno sa serverom podigao od nule formatom a podatke sam iscupao sa MiniPE-om na DVD pa cu sad vec necim da to iskeniram. Za sada mreza radi bez problema valjda je to to.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs