Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
brzo help ljudi
STRANA 1 OD 1
Kajmak brzo help ljudi 21.12.2010. 23:17 T31992

status: user
broj poruka: 184

poludecu ,

na kompu imam AVG 9.0 sve je do sada bilo super .

Uhvati on meni da je neki trojanac usao u komp i ponudi da ga makne . Posto to nije uspeo odvede me na net skine windows optimizer control i haos pocinje . Taj program se ususkao negde , preuzeo kontrolu nad svim ukljucujuci i anti-virusom i ne da mi da uradim bilo sta .

Cak ni run ne mogu da pokrenem a ne mogu ni da mu nadjem instalaciju da ga obrisem .

Sad sam podigao firewall na maximum pa sam ga privremeno blokirao , jel se neko susretao sa ovakvim smorom ???????? WINDOWS OPTIMIZATION CENTER ? Jel zna neko kako da ga se resim , p.s. ne da mi ni da pokrenem avg ????
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman ` jel se neko susretao sa ovakvim smorom ???????? ` 21.12.2010. 23:23 #275176

broj poruka: 1187
Ja nisam...

`There`s someone in my head, but it`s not me!`

gilopile ... 21.12.2010. 23:32 #275177

broj poruka: 9459
Tesko da ces uspeti u tom win-u nesto da uradis.Pokusaj sa hiren`s-a da podignes live xp, pa skeniraj sa nod-om i malware-om, trebalo bi da ih ubije.Ako imas mogucnosti nakaci taj hard u drugi comp koji ima najnoviju anti virus definiciju i cisti polako.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

djuroue1 joooooj 21.12.2010. 23:33 #275178

broj poruka: 1156
A taj win optimiyer si skinuo sa nekog banera pun virusa...Udji u safe mod i izbrisi taj win optimizer.Izbrisi i avg,kako je dobar kad ne zna sta ce s virusom.Skini bitdefender ili kaspersky!!!Navukao si virus koji se startuje sa windowsom i ne mozes nigde ako ne mozes da nadje s da izbrises taj win optimizer potrazi ga po windows folderu,znaju da se sakriju naravnio da ne budu na dohvat ruke.Imao sam takav slucaj sa rodjakom koji je skinuo neki optimizer sa banera...
AMD Athlon II X4 630 3,2ghz

Asus M4A785TD-V-EVO

Mushkin 2x2 gb 2000mhz

Gigabyte GTX 260OC
675/1356/2200 121gb/s

Hitachi 250gb

Sky Star 2

Xigmatek 700w

Equinoxe Re: 21.12.2010. 23:49 #275185

broj poruka: 12057

Kreneš redom, Safe Mode pa:

1. Kaspersky Virus Removal Tool:
http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/

2. Anti Malware
http://www.malwarebytes.org/

3. SpyBot
http://www.safer-networking.org/en/download/index.html

Sve diskove skeniraj i sve particije na njima!
raic Sve u svemu, lepa škola 21.12.2010. 23:53 #275190

broj poruka: 9006
Nisi ti prvi koji se upecao na poruku u web browseru: `Vaš antivirus je pronašao opasnog crva/trojanca/štatijaznam ali ne zna kako da ga ukloni, instalirajte naš free antivirus softver i svi vaši problemi će biti rešeni, čak će vam i oprati kola, uvećati spolovilo, a po želji i odseći jezik tašti`.

I opet ću za čišćenje ovakvih stvari da preporučim antimalware pa spyware doctor ako možeš ikako da ga instaliraš od tog sranja.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

simbalola raic 22.12.2010. 00:11 #275201

broj poruka: 190
Probao sam pre par dana da instaliram spyware doctor,i na pocetku instalacije mi je izbacio upozorenje da mu smeta Nod 32.Tako da kombinacija Nod i spyware doc ne pije vodu.

miki069 Format c: 22.12.2010. 03:53 #275260

broj poruka: 1234
Najsigurnije i najbrže ti je da pobrišeš sve particije i instaliraš
sistem od nule.
Sve ostalo su metode bezuspešnih pokušaja.

https://www.bambimobil.blogspot.com

Ishmerish Re: Sve u svemu, lepa škola 22.12.2010. 08:16 #275270

broj poruka: 7285
Odseci jezik tasti......mmmm nice one, srecom ja sam od moje 10k kilometara.
A ti mora biti da svoju obozavas Raic-u?

miki069: Da to ti je linija manjeg otpora i sa tom taktikom neces daleko dogurati u poznavanju materije.

@Autor:Ja bih samo dodao jos zemin UnHackme.
jaydee gamad... 22.12.2010. 09:31 #275276

broj poruka: 95

E ljudi samo se cuvajte onog trojanca sto ti kao nadje greske na hard disku i kao uradi defragmentaciju i kaze kako imas neke greske, a onda izbacuje u taskbaru kako sistemska memorija prepunjena i treba je zameniti :)

Ja sam to g***o izbacio sa Smit Fraud Fix-om 2010, on je na dos platformi (pokrece se iz win-a), kada ga pokrenete pogasi sve procese i omoguci najobicnijem antivirusnom programu da ga ocisti, inace moj kaspersky nije to video ko da je slep a obicno odmah reaguje kad nesto hoce da se usunja.

Preporuka, samo ne klikcite nigde, ceo prozor tog `defragmentera` je linkovan.

@kajmak : izvini sto sam iskoristio temu da ovo napisem, ali i ti mozes da probas da ocistis crva sa ovim programcicem, moze lako da se skine sa neta.
Daum ... 22.12.2010. 09:38 #275278

broj poruka: 12794
Uninstaliraj to govno od antivirusa i stavi ESET 4, sem ako ne želiš ubuduće da se igraš sa `crvima`...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

raic Re: raic 22.12.2010. 10:02 #275285

Čudno, stavljao sam ga pored eset antivirusta. Možda ti imaš eset smart securitiy?

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Probao sam pre par dana da instaliram spyware doctor,i na pocetku instalacije mi je izbacio upozorenje da mu smeta Nod 32.Tako da kombinacija Nod i spyware doc ne pije vodu
::
Daum ... 22.12.2010. 10:56 #275306

broj poruka: 12794
Ne mora spyware doc ako pravi problem, može i Malwarebytes Antimalware, on ne pravi problem sa ESETom ili NODom..

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

raic Re: ... 22.12.2010. 11:15 #275311

Jašta, dobro je za prvi prolaz al eto, doctor je dosta puta uspeo da eliminiše ozbiljinije stvari koje antimalware ili nije uopšte primetio ili nije mogao da ukloni, znam da radi primerno svoj posao.

:: Ne mora spyware doc ako pravi problem, može i Malwarebytes Antimalware, on ne pravi problem sa ESETom ili NODom.
::
Kajmak muka resena 24.12.2010. 21:59 #276153

broj poruka: 184

Hvala svima na korisnim savetima .

Bogme , prvi put sam naleteo na ovakav problem i naucio veliku skolu za ubuduce .

Jedini lek je bio da se uradi nova instalacija win-a , tako da sam i to zavrsio , nisam cak mogao da pokrenem ni safe mod , koliko se to cudo bilo zapatilo to je neopisivo al je ospalo sve ok na kraju , pozzz......
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs