Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Olmarik trojan
STRANA 1 OD 1
Zdebeli Olmarik trojan 21.12.2010. 18:26 T31985

status: user
broj poruka: 1380
Od pre neki dan (cudo nije ranije) je poceo Nod 4 da mi izmacuje `Operating memory - Win32/Olmarik trojan` upozorenje.
Od opcija ja imam samo clean koji ne moze da odradi, pa sam skenirao ceo komp i pobacao valjda svu gamad koja se ucitava u memoriju, medjutim on se ponovo pojavio.

Iteresuje me da li ce trojanac ostati u memoriji posle reinstalacije Windowsa (xp), posto trebam uskoro to da radim.

Unapred hvala.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Olmarik trojan 21.12.2010. 18:32 #275097

broj poruka: 9459
Ako si mislio na ram memoriju, naravno da nece ostati, sadrzaj u ramu se brise kada on ostane bez napona, tj pri svakom restartu.Na hardu moze da ostane, ali ti skeniraj sa nod-om i pobrisi gde god ga nadje, bekapuj sta i treba sa c: ,posle uz instalaciju win-a formatiras c: i to mu je.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Od pre neki dan (cudo nije ranije) je poceo Nod 4 da mi izmacuje `Operating memory - Win32/Olmarik trojan` upozorenje
:: Od opcija ja imam samo clean koji ne moze da odradi, pa sam skenirao ceo komp i pobacao valjda svu gamad koja se ucitava u memoriju, medjutim on se ponovo pojavio
::
:: Iteresuje me da li ce trojanac ostati u memoriji posle reinstalacije Windowsa (xp), posto trebam uskoro to da radim
:: Unapred hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Gare87 ma sto ce brises sve zbog virusa :) 21.12.2010. 19:12 #275111

broj poruka: 4698
ocisti sa antivirusom sta mozes, pa mu nadji fajlove gde se ustekao, iskljuci ga iz startup-a, ubi mu proces iz task managera>pa obrisi opet njegove fajlove(i obrisi temp fajlove iz temp foldera), pod uslovom da ti zakljucao hidden i registry e onda prc, moras i od d da ga ocistis rucno pa onda reinstall sistema, jer ce se vratiti od d particije(msm zavisi koliko imas particija, na sve se prosirio sigurno). Ako nema virus neke svoje fajlove i nije ti zakljucano nista, onda je vrlo verovatno false positive, oce tako ovi anti-virusi da tripuju.......itd

pozdrav

Intel q8200 2.3GHz
Gigabyte GA-ep35-ds3l
Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MHz
WD3200AAKS
Gigabyte GV-NX88T256H rev 1.0
OCZ MXS-PRO 600W

Pisko nIKAKoo 21.12.2010. 20:07 #275127

broj poruka: 6645
NikAKoo nEE MeNjay TaY skuPO platCHeni ANtiviRUS, SwE osTALo proBaJ, ALI, tega nodeta, ne menjaj.
Pa će i tebi tastatura owako da radi.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

tortojed NOD32 i/ili ESET security... To su najveci zlocudni tumori posle... 21.12.2010. 20:17 #275128

broj poruka: 10997
Symantec-a i njegovog Norton AV-a... Toboze antivirusi, a zapravo virusi sami po sebi...

Zdebeli 21.12.2010. 20:20 #275130

Sad sam skenirao i nadje on meni trojanca u ramu (ne moze odmah da obrise), i jos jedan virus za koji sam znao (posle sam ga bacio), ali ne nadje trag tom trojancu gde je na hardu.
Iz msconfiga sam iskljucio sve sumljive servise i startup-e, ali je Nod posle restarta opet prijavio trojanca u ramu.

Ma nije mi toliko bitno sto ne nalazi, posto mora reinstalacija zbog drugih stvari, samo je bitno da posle formatiranja harda (ne iz windowsa) ne ostane u memoriji.

@Pisko: Sta fali Nodu, zar nije dobar, vidim da kod tebe uspesno radi.

Pisko Re: NOD32 i/ili ESET security... To su najveci zlocudni tumori posle... 21.12.2010. 20:21 #275131

Nemoj tako oštro kolegzi, moronton svakako jeste, ali, nod nije bar virus sam po sebi - ne smara mašinu bez da u stvari išta radi, dok moronton sve ubalawi i uslinavi.
Nod je samo babin zub, povremeno sa plombom, ali, ta plomba ili cela proteza, često ispadnu u potpunosti i onda žvaćeš q a ne žwaksona.

Mali, menjaj taj antivirusni alat za nešto drugo - vidiš da je već propustio tu zloćicu što je imaš, šta više čekaš? Rek`o ti batica da je nod najbolji? Platio si ga skupo pa ti žao? Uložio si u update, pa ti se ne baca?
... ajde....go on.

:: Symantec-a i njegovog Norton AV-a... Toboze antivirusi, a zapravo virusi sami po sebi..
Zdebeli 21.12.2010. 20:36 #275136

Ajde onda neki predlog koji av da uzmem.
Malo sam trazio po sajtovima pa naisao na Bit defender, Kaspersky, Webroot, Shield, Vipre...
Sta od ovoga, ili nesto drugo?

raic re 21.12.2010. 20:37 #275137

broj poruka: 9006
Ajde bre Pisko, šta ga golicaš po jajima, predloži čoveku nešto konkretno što će da stavi na komp umesto tog zloćudnog tumora kad si već počeo o tome.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Pisko Svi će da me napadnu 21.12.2010. 21:02 #275141

Izbegavam da predlažem jer je AVP kao i par drugih IT proizvoda i softvera - predmet funboyizma pa ljudi zaslinave kao na grafičku, napajanje, procesor, itd.

Probaj prvo sa AVIROM, besplatna je.
Sa kasperskim se zezaj samo u cilju čišćenja, ako ne želiš da reinstaliraš već da ti ostane OS i par programa (brža je reinstalacija sa formatiranjem harda, nego neizvesno čišćenje kasperskim).
Imaš i trojac antivirusa koji počinje sa A, a neke od njih hvale ovde.... ja ih nisam skorije probao, nemam motiva. Avast, AVG, ....
Instaliraj i Malwarebyte`s antimalware, upravo, prvo to instaliraj i update-uj, pa preskeniraj računar, to nije predugačko, pa ako uspe da očisti, super, ako ne... već rekoh.

raic Re: Svi će da me napadnu 21.12.2010. 21:45 #275149

broj poruka: 9006
Znam ...zato te i navodim na zlo.

Evo i ja ću da rizikujem i predložim da se ukoliko antimalware nađe nešto komp detaljno preskenira i spywaredoctor-om, ipak je temeljniji (samo kad ga budeš instalirao nemoj da mu dozvoliš da apdejtuje program automacki, onda vidi da mu ključ nije original, baze ionako apdejtuje sam bez problema).

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Izbegavam da predlažem jer je AVP kao i par drugih IT proizvoda i softvera - predmet funboyizma pa ljudi zaslinave kao na grafičku, napajanje, procesor, itd
uroshnet re 21.12.2010. 22:15 #275157

broj poruka: 1033
Jedna rec:
NOD.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs