Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
USB tastatura ne radi - virus sredio sve
STRANA 1 OD 1
strela75 USB tastatura ne radi - virus sredio sve 29.06.2010. 15:24 T27805

status: user
broj poruka: 1589
USB tastatura na racunaru ne radi. Prebacim na drugi racunar - odmah u POST ekranu pocne da prijavljuje gresku - spominje i mreznu karticu,... - racunam crkla tastatura.

Sa tog drugog racunara prebacim USB tastaturu (na drugom radila ok) na prvi racunar - ne radi. Vratim na drugi - radi. Racunam sistem se oko USB slotova nesto pogubio.

Mis USB sve vreme radi bez problema.

Probam da izbrisem tastaturu iz device managera, pa je naknadno ukljucim - prijavljuje gresku da nije uspeo totalno da je instalira (usklicnik u device manageru) - nece da instalira USB tastaturu.

Probao sa ubadanje tastature na razne portove i ne ide

Probam Windows update (sistem je legalan - a prijavio mi je da nije instalirao neki prethodni update), prekida internet konekciju cim odem na Microsoft update. Probam rucno preko IE - ne ide (dodje do sajta za update windowsa i tu prekine konekciju). Probam iz Securityu centra - ne da. Svaki put unisti konekciju kada treba da pokrene update. Ceo internet radi, osim MS update-a!!!

Onda zapazim ne updateovan NOD (crven kao rak) i zapazim da je istekla licenca. Skinem ga, stavim MBAM, iskeniram kompjuter i nadje 89 virusa. Instaliram Avast i nadje jos 7 komada.

Isao na Full scanove posle - nema nista.

Medjutim Win update i dalje ne radi. USB tastatura i dalje ne radi.

Ajd` ako je neko imao neki ovakav ili slican problem, gde je bagra (od virusa) mogla da zabrani izlaz na Win update sajt + kako oporaviti USB portove na kompu?

Hvala unapred.

Pozdrav.

PS. Najstrasnije od svega, donesem sad kod mene USB tastaturu - kod mene radi. Nije mi jasno kako nije proradila na drugom kompu tamo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xendza leleeee skrati malo 29.06.2010. 15:40 #226527

broj poruka: 601
Veruj mi mrzelo me da citam sve do kraja a ni ne zanima me.....moj savet ti je aj ti lepo restartuj komp pa vidi sta ce da ti se desi :)

Ishmerish 99% 29.06.2010. 15:46 #226528

broj poruka: 7285
Ga nisi dobro ocistio,mada tvoj problem bas i nema veze sa virusima,najverovatnije je udaraljka na izdisaju a ako si je bockao na upaljen komp pisi propalo.

Nemam Djole,Suzi mi digla lovu

Lala 4ever!
http://kiwi6.com/file?id=99wgdbqzt0

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

strela75 ... 29.06.2010. 15:53 #226530

broj poruka: 1589
@xendza
desava se opisano u textu - da se ne ponavljam, bice mnogo

@Ishmerish
nista nije bodeno na zivo, a na mom kompu tastatura radi. Ja pretpostavljam da sistem tamo ima problem, ali na Lenovo sajtu nemam nikakav USB driver za plocu, koji bih mogao skinuti i osveziti. Pise bukvalno `Native to operating system`. Kad probam Windows update - ne radi update.

I sve u krug.

Pozdrav.
xendza probaj bar u-p-d-a-t-e bios 29.06.2010. 16:18 #226537

broj poruka: 601

do ploce je nesto, nemoguce tamo vidi ovde ne vidi tastaturu........sta da ti kazem neam pravi odgovor ali probaj reinstal drajvere za plocu i nadogradi bios to ti je 10 minuta posla...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs