Imam problem sa virusom koji nikako ne mogu da uklonim. Sve je pocelo tako sto se komp restartuje odmah po podizanju sistema, cim se XP (32bit) ucita. Pritom, NOD32 se pri ucitavanju Windowsa zaglupljivao... Pokrenuo sam sistem iz safe moda, gde NOD32 takodje nije radio, pa sam njega skinuo i instalirao Avast 4.8, koji je pronasao jedno 5-6 virusa na kompu. Tom prilikom je u Windows/System32/Drivers folderu pronasao ISZBMW.SYS fajl koji je prijavio kao virus, ali nije mogao da ga ukloni, nego je zatrazio da skeniram sistem pre podizanja Windows-a. Restartovao ja kompjuter, Avast skenirao, prokletinja i dalje tu. Kada se podigao WinXP, radio je normalno, ali Avast posle nekog vremena prijavi isti taj ISZBMW.exe virus u memoriji i trazi da ponovo zakazem skeniranje sistema pre podizanja Windowsa da bi ga navodno uklonio - samo sto mu to ne uspe. Elem, posle sam probao da obrisem fajl iz safe moda, da ga obrisem uz pomoc MalwareBytes-a, probao ponovo sa NOD-om i prokletinja nece da ode - samo izbaci poruku da ne moze da pristupi fajlu i to je to... Neko resenje, sem formatiranja harda ?
unhackme se zove program koji tebi pomaze.Sva skeniranje sa njim,i da vidis dal je neunistiv taj virus,samo pazi sta brises sa njim skeniraj obavezno u safe modu
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: Imam problem sa virusom koji nikako ne mogu da uklonim. Sve je pocelo tako sto se komp restartuje odmah po podizanju sistema, cim se XP (32bit) ucita. Pritom, NOD32 se pri ucitavanju Windowsa zaglupljivao... Pokrenuo sam sistem iz safe moda, gde NOD32 takodje nije radio, pa sam njega skinuo i instalirao Avast 4.8, koji je pronasao jedno 5-6 virusa na kompu. Tom prilikom je u Windows/System32/Drivers folderu pronasao ISZBMW.SYS fajl koji je prijavio kao virus, ali nije mogao da ga ukloni, nego je zatrazio da skeniram sistem pre podizanja Windows-a. Restartovao ja kompjuter, Avast skenirao, prokletinja i dalje tu. Kada se podigao WinXP, radio je normalno, ali Avast posle nekog vremena prijavi isti taj ISZBMW.exe virus u memoriji i trazi da ponovo zakazem skeniranje sistema pre podizanja Windowsa da bi ga navodno uklonio - samo sto mu to ne uspe. Elem, posle sam probao da obrisem fajl iz safe moda, da ga obrisem uz pomoc MalwareBytes-a, probao ponovo sa NOD-om i prokletinja nece da ode - samo izbaci poruku da ne moze da pristupi fajlu i to je to... Neko resenje, sem formatiranja harda ? ::
Kada budesh reinstalirao sistem, a treba da uradish to, stavi npr. AVIRU ili Avast, Nod zaobidji. Zbog njega je i nastao problem, a ti ukloni prvo proces iz memorije pa ruchno obrishi zarazen fajl. http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg ko nema u vuglu, ima u guglu
ne fali nista NOD-u, nemoj tako, nije sigurno zbog NOD-a dobio virus...
:: Kada budesh reinstalirao sistem, a treba da uradish to, stavi npr. AVIRU ili Avast, Nod zaobidji. Zbog njega je i nastao problem, a ti ukloni prvo proces iz memorije pa ruchno obrishi zarazen fajl. :: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: ::
Imao sam sluchaj gde ga je virus izbacio iz sistema, tachnije ugasio ga je. Samo neki nodovi procesi su bili aktivni, ali nije shtitio sistem. Dobro, mozda nije bio apdejtovan. http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg ko nema u vuglu, ima u guglu
:: Imao sam sluchaj gde ga je virus izbacio iz sistema, tachnije ugasio ga je. Samo neki nodovi procesi su bili aktivni, ali nije shtitio sistem. Dobro, mozda nije bio apdejtovan :: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: ::
Kr*ekovani NOD je `malware` sam po sebi. Nalazi se na milionima
24.06.2010. 17:32
status: user broj poruka: 10997
kompjutera sirom Planete zahvaljujuci patch-u/loader-u u cijoj oznaci postoji `21`... Postupi po uputstvu koje ti je dao Imarkovic. Usput, kada budes butovao sa Hirens-a, rucno obrisi (delete) navedeni fajl.
Problem resen hirens-om, hvala! @tortojed: Da, to je taj NOD :) Ma drzacu se ja Avasta od sada... Nego, drugar mi rece da instaliram Avast 4 (tj. 4.8 konkretno) jer se mnogo bolje pokazao od novog Avasta 5, koji se navodno ponekad zaglupi i dosta je nesiguran. Meni to zvuci malo bezveze, ali ima li neko iskustva sa ovim novim Avastom, ili je to samo rekla - kazala
:: skini Hirens boot cd i udji u MiniXp, iz njega skeniraj particije prilozenim anti virusom :: Ako ti to ne resi problem, ne gine reinstall sistema :: :: ::
mozes slobodno da instaliras ponovo NOD, ali vodi racuna, ukucavaj usrname & password, nemoj da koristis raznorazne fix-eve..
:: Problem resen hirens-om, hvala :: @tortojed: Da, to je taj NOD :) :: Ma drzacu se ja Avasta od sada... Nego, drugar mi rece da instaliram Avast 4 (tj. 4.8 konkretno) jer se mnogo bolje pokazao od novog Avasta 5, koji se navodno ponekad zaglupi i dosta je nesiguran. Meni to zvuci malo bezveze, ali ima li neko iskustva sa ovim novim Avastom, ili je to samo rekla - kazal :: :: :: :: skini Hirens boot cd i udji u MiniXp, iz njega skeniraj particije prilozenim anti virusom :: :: Ako ti to ne resi problem, ne gine reinstall sistema :: :: :: :: :: ::
Не заглупи се Аваст 5.0 већ има другачији кориснички интерфејс.
Наиме, при дизању система покреће се један по један процес (провајдер) у Авасту, а док се сви не укључе крај иконице са словом `а` стоји узвичник у троуглу. То је сасвим нормално, али људи овај узвичник тумаче као `грешку`, па утрче на брзину да чекирају процесе који `не раде`. Да су сачекали, ови би се покренули сами од себе за коју секунду.
Други проблем је пријава регистрационог кода. Још нисам успео до краја да растумачим како поново призвати прозор за упис регистрационог кода када га једном погрешно укуцаш или хоћеш да `претабачиш` нови преко старог.
Генерално, верзија 5.0 је за око лепша, док је 4.8 била знатно једноставнија. Мислим да су једнако ефикасне у одбрани од инфекције.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.