Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Pomoc oko virusa :@
STRANA 1 OD 1
Perosh Pomoc oko virusa :@ 18.05.2010. 23:32 T26879

status: user
broj poruka: 91
Nabacio sam virus na komp,i sada svaki put kada ubacim usb on mi cita neka 4 foldera po 538 kb. Pokusao sam da ubacim AVG preko usb da ocistim komp,izbaci mi folder koji zauzima 148 mb,on mi prijavljuje da ima 538 kb. Dali mogu nesto da ucinim po tom pitanju? Pokusao sam sa 4 razlicita USB i nista. :/

Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Gare87 e svaka ti cast 18.05.2010. 23:45 #214899

broj poruka: 4702

sad si blago tebi zarazio verovatno i ostale usb flesh memorije(ako si na to mislio).
Taj virus ti verovatno sakriva prave fajlove, a stvara njegove neke. moras prvo da skines autorun virus remover, da zaustavis virus da se prebacuje na komp, a onda da ocistis iz kompa. On se verovatno nalazi u c:\.....\temp i medju startup procesima, tako da se uvek ukljucuje kad podignes windows. Mrzi me sada da opet sve pisem, jer ima vec nekoliko tema na ovu temu pa potrazi....

Perosh Hvala,trudio sam se :) 19.05.2010. 00:08 #214910

Nije mi problem sa usb flesh njih samo procistim na drugom kompu i nista im ne fali,ali na ovom ne mogu da pridjem preko usb,meni je cilj da samo prebacim sa usb na komp inst. AVG i update AVG.Jer nemam Internet konekciju na tom kompjuteru. Izbaci mi on foldere koje sam ja ubacio u flesh ali su svi po 538 kb. Kada pokusam da formatiram usb flesh na tom kompjuteru on mi izbaci da treba da pogasim sve otvorene foldere sa tog flesha,a meni nije ni 1 otvoren. Cak sam i driver izbrisao od flesha pa opet inst. ali nista,sve po starom.

neXus2000 OS 19.05.2010. 00:11 #214911

broj poruka: 3350
Digni Windows u safe modu i tako prebaci. Ali preporucujem Kaspersky ili Nod za antvirus (prevashodno kaspersky zbog detaljnosti pretrage i to workstation verziju).

Inace treba ti i Malwarebytes da bi i sa njim ocistio neke stvari.
Perosh :) 19.05.2010. 00:41 #214917

Sto se tice safe mod to nikad nisam radio na kompjuteru jer imam lose iskustvo sta tim,posto sam vec rekao da nemam iskustva pogledao sam na netu kako se radi safe mod,sve mi je jasno (nista posebno:) ali na kraju treba da unesem user name i password.Ja mislim da nemam password,pa me zanima jel ima neki default password ili mi nece traziti kada ga pokrenem u safe modu. I da jel ako uspem sve to da prebacim na taj komp. jel samo ga restartujem i on se vrati u normal mod ili moram i to da vracam rucno ?
neXus2000 Jok 19.05.2010. 01:05 #214932

broj poruka: 3350
posto password nemas, dovoljno je da zviznes po enteru. I da, kada restartujes komp on se ucitava normalno. Safe mod se jedino ucitava na nacin koji si procitao.

Perosh Hvala 19.05.2010. 01:09 #214933

Ok,hvala na pomoci :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs