Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Problem sa virusom
STRANA 1 OD 1
Daum Problem sa virusom 15.05.2010. 03:17 T26777

status: user
broj poruka: 12794
Odneo sam na posao jedan flash, tačnije Sandisk Cruzer Titanium, i kad sam došao kući imao sam šta da vidim ili u ovom slučaju ne vidim. Virus se iskopirao u svaki folder i dobio ime po imenu foldera tipa muzika.exe, pritom je sve foldere postavio kao hidden. Očistio sam ga sa ESET-om bez problema ali je ostao problem što su svi folderi i dalje skriveni i opcija da ih unhide-ujem nije dostupna. Povrh toga, svi folderi su dobili ReadOnly, i čak i kad im odštikliram to, i apply odradim i dalje im se ne menja ništa...

Jel zna neko bilo kakvo rešenje da ih povratim pošto mi se ne kopiraju svi fajlovi na HDD jer imam puno foldera na flashu...

...plus jel ima neka fora da postavim ceo flash kao Read Only da sprečim ovakva glupiranja ubuduće...

Hteo bih da probam Kaspersky 2010. Ne znam kakva je metoda `lečenja` kasperskog pa neka neko ostavi info šta i kako. ESET sam barem lepo sredio da mi ne traži nikad više serial.

I šta je sad Kaspersky Pure? Vidim da je skuplji nego Internet Security 2010...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko SVe si sredio... 15.05.2010. 06:34 #213620

broj poruka: 6645
Prvo, kakav to antivirus imaš na računaru kada nije očistio flash po uključenju? Čak i NOD kojeg sam psovao pre, sada u verziji 4 (u stvari, pošteno, poodavno je već tako) čisti takvu varijantu virusa. Ti virusi rade jedan komplet radnji: prave autorun fajl kojim se pokreću pri uključenju usb-flash memorija, zatim kopiraju sebe u x primeraka sa nazivom i ikonom foldera koji se već nalaze na flash disku, neki još kopiraju, u stvari, skoro sve verzije tog virusa, recycle.bin ili neki drugi sistemski folder - koji je zaštićen od brisanja i u kome se nalazi sam virus također, i, ono što je najlepše, pravim folderima i fajlovima menja atribute u hidden (skrivene), sistemske itd. tako da ih po default-u windows `ne vidi` tj ne prikazuje ih iako su tu.
Flash preskeniraj antivirusom, nod-om 4 ili drugima, ja baš izbegavam da reklamiram avp-e jer je to krajnje nezahvalno, ali imaš i besplatnu aviru koja takvu vrstu smeća uspešno uklanja, a zatim, nakon dezinfekcije, u total commanderu čekiraj u opcijama da ti prikazuje hidden fajlove, pronađi sve svoje fajlove na usb-u, označi ih i sa komandom File-change attributes u commanderu, promeni atribute u archive ili read only, a skini hidden, system.... i označi recurse directories jer time se komanda proširuje i na fajlove i foldere unutar korenih foldera na usb-u..... ma, pričali smo o ovome....
Označavanjem fajlova kao read only.... pa, radi se o virusu koji ima kod za menjanje atributa fajlovima i folderima i koristi autorun opciju windowsa xp koje go q, možda i namerno, jer se pojavila i nije patchovana baš u vreme Viste.... tako da ti to nije zaštita.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

xenox Kako da povratis 15.05.2010. 08:53 #213630

broj poruka: 1400

Startujes command prompt prozor

Odes na drive koji ti je flash
recimo E

e:
dir /ah - prikaz skrivenih
attrib -r -s -h `naziv foldera`

Probaj da ucukas prvo slovo foldera pa TAB - mozda ta postedi kucanja...
saxija re 15.05.2010. 09:59 #213637

broj poruka: 4016
slicna prica kod ortaka, isto NOD i isto autorun, on je `obrisao` virus ali kada dvokliknem na C ili D kaze win izaberi program kojim ces da otvoris particiju, skinuo autorun eater(besplatan je) i on je automatski provalio vajrus i obrisao, ne radi kao standardni scan ali desni klik na njega i ima fix folder options pod registry fix, inace sam sa njim spasao komp od milion i jednog flasha

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

ikaiaki resenje 15.05.2010. 11:02 #213653

broj poruka: 316
na novoformatiranu flesku kreirati folder autorun.inf (mislim da je tema vec negde bila)

arsaD Isti problem sam i ja imao na poslu 15.05.2010. 11:13 #213655

broj poruka: 412
sa tom gamadi.Crv LSSAS ili Sasser, tako nesto. Sirio se preko mreze. Ne mozes vratiti foldere, vec ih moras sve rucno copy-paste, pa tek onda izbrisati stare skrivene. Kolega i ja smo 2 dana izgubili samo na tome. I iskljuci obavezno opciju autorun u racunaru. I proveri da li je napravio folder c:/win, sto je nama uradio. I tu ga moras izbrisati iz safe mod-a, jer ce se opet vracati.
Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.

neXus2000 Total Commander 15.05.2010. 13:27 #213694

broj poruka: 3350
Obelezi sve foldere/fajlove koji su hidden/read only, idi na file - Change attributes, pa pd change attributes sve da ti bude odstiklirano, osim archive. I stikliraj `recurse subdirectories`. klikni na OK.
Daum ... 15.05.2010. 16:37 #213802

ESET 4 je provalio virus cim sam povezao flash na komp kući, samo su ostali svi folder zdrkani tako...

Hvala Xenox, ova metoda radi!

gile23 ... 15.05.2010. 16:39 #213806

broj poruka: 9121
Ti si jos dobar smao za foldere, meni poceo da se vezuje za doc fajlove :) zezao me je jedno godinu dana :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 15.05.2010. 16:42 #213809

Sad jedino ne mogu ovu metodu da odradim na LaunchU3.exe fajlu. Ova metoda izgleda radi na folderima samo...

gile23 ... 15.05.2010. 16:44 #213812

broj poruka: 9121
Pokusaj sa Adaware-om, ja mislim da je on tu gamad razbio kod mene ?

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
banep RE 15.05.2010. 19:21 #213911

broj poruka: 537
Ja koristim KAV2010 od pre neki dan. Zadovoljan sam. Lecenje je lako, samo ubacis cdkey kad blokiraju postojeci. Imas na warez-bb i instalacije i kljuceve koje obnavljaju svakodnevno. Imas i uputstvo kako se ubacuje kljuc.

Activate your kaspersky 2010 with key file

1. Disable/Unplug your internet connection.
2. Click for trial version or enter this Bad code

44UEA-CYRAJ-NMAV3-YXX4V

3. Kaspersky will show you an error.
4. A new window will appear with key file browsing option.
5. select your key from browsing window.

http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=4649322&highlight=

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs