Zanima me koji je najbolji antivirus trenutno,citao sam na netu da su najbolji u 2010 Shield deluxe,pa Trend Micro 2010,zatim Norton pa ostali...Inace koristim Nod 32,pa reko da li ima bolje resenje od njega ili da ostavim? Hvala unapred!
Koristio sam PC-cillin 2002, zatim Norton i dugi niz godina sam koristio NOD32, sve do 4.xxx verzije je bio extra (jbn-i serijski broj u mom slucaju). Ako imas verziju 4.xxx sa OK serijskim brojem, tj. ako si `ga platio` moj savet ti je da ga ne menjas. Inace trenutno koristim Avast 5 i za sada je OK!
avast i nije neshto... Ja korisitm microsoft-ov novi antivirus, Microsoft Security Essentials i zadovoljan sam... Pre toga sam koristion nod koji je uvek samarao neshto...
koristim 2-3 meseca Microsoft Security Essentials i ponekad skeniram komp sa Malwarebytes` Anti-Malware-om i nisam imao nikakvih problema. Odusevilo me to da nema uopste lazno pozitivnih virusa, detekcija mu je odlicna, ne opterecuje sistem skoro nimalo... Probaj ga, nemas sta da izgubis, radi i na `izlecenim` sistemima.
Ja teram Aviru i najvise mi odgovara, komp kao pucka a smaranje i tracenje resursa minimalno. Pre toga sam koristio NOD32 (davno), Avast, zatim AVG, avast je zezao sa update-om i dosta smarao, AVG je bio ok ali nova verzija mi je gotovo zaledila komp i na kraju zavrsih sa Avirom. Topla preporuka. mada ja nisam paranoik...
sve zavisi sta tebi treba,da budes 100% siguran - to ti ni jedan anti virus ne moze obezbediti, moras pre svega biti pametan pri upotrebi interneta,
zauzetost resursa, efikasnost, brzina, dostupnost, cena?, lakoca krekovanja i upotrebe, sigurnost, bla bla, desetine osobina koje karakterisu neki antivirus, nemaju svi antivirusi najpovoljnije gore pomenute osobine, stoga moras sam odluciti sta tebi najvise odgovara npr oces maximalnu sigurnost al to povlaci i resurse procesora i hard diska, rama itd,
sad svako ce ti reci antivirus koji njemu najbolje radi posao, sto ne znaci da ce isti i tebi zavrsavati to sto ti trazis od antivirusa , stoga ti preporucujem ako imas vremena da uzmes 2-3 antivirusa koji su ovde pomenuti i jedan po jedan lagano probas, teras nedelju - dve da vidis kako ti se to svidja kako radi i vidis koji ti najbolje `lezi`
Ja licno koristim AVG Internet Security 8.5 meni radi pos`o i ja sam kolko tolko zadovoljan sa njim , opet napominjem ne znaci da ces ti ili neko drugi biti zadovoljan sa istim AV :)
Microsoft Security Essentials, odlican av. Koristim ga nekoliko meseci i prezadovoljan sam. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
markozutic lepo s ovo rekao zaista,tako cu i uraditi,naci cu 2-3 antivirusa i jedan po jedan probati odredjeno vreme..Krenuo sam od Avasta pa cemo dalje videti.Vidim da mi dosta preporucuju i Microsoft Security Essentials tako da je on na redu sledeci LIFE HAS GIVEN ME MUCH,MAYBE TAKEN MORE!
Moja preporuka ESET Smart Security 4, ali kao sto kaze markozutic najbolje je da ih probas nekoliko pa sam odlucis koji ces da ostavis... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Komenti tipa `ne postoji najbolji antivirus!!!!` ne pomazu uopshte, ne kapiram shto ih i stavljate... Ok, ako ne postoji, postoje bolji i loshiji antivirusi, i oni koje treba zaobici...
Problem sa misljenjem je isti kao i sa buljom svi je imamo i mislimo da je nasa najbolja...
14.03.2010. 14:08
status: user broj poruka: 7769
Odgobori tipa ovaj AV je bolji od onog ili opbrato ovaj je bolji zato sto me odmah upozorava da nesto nije kako bi trebalo da bude je smesan. Kako ce neki AV da zastiti korisnika od gamadi ako korisnik konstantno koristi krakovane programe i svesno (mozda i nesvesno) sam sebi upucava sistem, kad korisnik non stop posecuje odredjene sajtove posle cije posete ima problema, kad non stop klikce na next, next, next, e jebi ga (licencu na ovo next... ima kostisnik Pisko) itd...
Tako da ne vidim potrebu za pametovanjim tipa ovakav komentar mi nije pomogao, naprotiv on je pomogao u razbijanju jos jedne urbane legende tipa ovo, ono ili to je NAJJACE-VRH-NEMA BOLJE JA GA KORISTIM (ovo je verovatno najjaci argument kad neko hvali nesto), itd...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.