Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Sta mislite o ovome?
STRANA 1 OD 1
tata02 Sta mislite o ovome? 03.01.2010. 23:50 T23419

status: user
broj poruka: 845
http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/summary/summary2009.pdf
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 04.01.2010. 00:01 #177126

broj poruka: 12057

Aha, važi, tri Nortona!

Jebivetar Zadovoljan sam 04.01.2010. 00:08 #177127

broj poruka: 2386
I ako nije medju prva tri, Avira Premium ima po jedno zlato, srebro i bronzu. Zeza je visoki procenat false alert-a inache bi bila u prva tri.
Microsoft mi je sumnjiv, a Eset se eto popravlja, Kaspersky sve bolji...kome verovati?

ko nema u vuglu, ima u guglu

tata02 Ozbiljno... 04.01.2010. 00:12 #177129

Ima li logike u ovom testu posto mislim da su i vise nego merodavni za testiranje antivirusnih programa a sa druge strane, bar kod nas, Norton i nije nesto hvaljen?

DaSickSyst @Bax 04.01.2010. 00:18 #177133

broj poruka: 2909
Symantec je odlican AV....Koliko vidim sve velike kompanjie koje imaju veliku mrezu racunara samo njega koriste...
Skoro sam pricao sa nekim ljudima (profesorima na elektronskim fakultetima po inostranstvu) i svi su se slozili da je Symantec najbolji za velike mreze...Ovu pricu mi je potvrdio i brat koji radi kao sistem administrator u Frankfuru jedne bukvalno giganstke kompanije i cela koorporacija radi po sistemu `falow the sun`...Oni takodje koriste Symantec i ne postavlja se pitanje da li ce koristiti bilo sta drugo...
Tako da nema smisla da sumanjas u taj AV,jer nije ni projektovan za kucnog korisnika vec za najozbiljniju zastitu velikih sistema.

DaSickSystem

Equinoxe Re: @Bax 04.01.2010. 00:31 #177137

Njemu nije mesto na prvom mestu. Pošto i radim kao system admin tamo gde se bez AV-a jednostavno ne može, mogu ti reći da bi svakom trenutku pre stavio Kaspersky kao odličan (admin over network) AV, bez obzira što ga nikad ne bi stavio na moju kućnu mašinu.

Ono što sam ja prokomentarisao je Prvo mesto, nikako, 3-4 možda.

:: Symantec je odlican AV....Koliko vidim sve velike kompanjie koje imaju veliku mrezu racunara samo njega koriste..
:: Skoro sam pricao sa nekim ljudima (profesorima na elektronskim fakultetima po inostranstvu) i svi su se slozili da je Symantec najbolji za velike mreze...Ovu pricu mi je potvrdio i brat koji radi kao sistem administrator u Frankfuru jedne bukvalno giganstke kompanije i cela koorporacija radi po sistemu `falow the sun`...Oni takodje koriste Symantec i ne postavlja se pitanje da li ce koristiti bilo sta drugo..
:: Tako da nema smisla da sumanjas u taj AV,jer nije ni projektovan za kucnog korisnika vec za najozbiljniju zastitu velikih sistema
::
:: DaSickSystem
DaSickSyst Re: Re: @Bax 04.01.2010. 00:38 #177142

:: Njemu nije mesto na prvom mestu. Pošto i radim kao system admin tamo gde se bez AV-a jednostavno ne može, mogu ti reći da bi svakom trenutku pre stavio Kaspersky kao odličan (admin over network) AV, bez obzira što ga nikad ne bi stavio na moju kućnu mašinu

::Ono što sam ja prokomentarisao je Prvo mesto, nikako, 3-4 možda

Nisam ga koristio i ne mogu da kazem da je po meni dobar ili los za kucnu upotrebu,ali sto se mreze tice mogu ti samo reci da se mnogi veliki umovi iz te oblasti nece sloziti sa tvojom izjavom.

DaSickSystem
Equinoxe Re: Re: Re: @Bax 04.01.2010. 00:41 #177143

Od mnogo fatkora zavisi tip AV-a koji će biti instaliran. Licenciranje, update-ovanje, administracija preko domena i polisa, proxy or not, tipovi rčunara i tip posla,.... Kaspersky je dosta sredio engine, pametno skenira, skenira samo kad mu kažeš da radi i šta da radi....

:: ::
:: :: Njemu nije mesto na prvom mestu. Pošto i radim kao system admin tamo gde se bez AV-a jednostavno ne može, mogu ti reći da bi svakom trenutku pre stavio Kaspersky kao odličan (admin over network) AV, bez obzira što ga nikad ne bi stavio na moju kućnu mašinu
:: ::Ono što sam ja prokomentarisao je Prvo mesto, nikako, 3-4 možda
:: Nisam ga koristio i ne mogu da kazem da je dobar ili los za kucnu upotrebu,ali sto se mreze tice mogu ti samo reci da se mnogi veliki umovi iz te oblasti nece sloziti sa tvojom izjavom
:: DaSickSystem
pasduh ... 04.01.2010. 00:46 #177145

broj poruka: 451
Da li je neko koristio Microsoft Security Essentials i kakva su mu iskustva.

one way or another

DaSickSyst Re: Re: Re: Re: @Bax 04.01.2010. 00:56 #177150

:: Od mnogo fatkora zavisi tip AV-a koji će biti instaliran. Licenciranje, update-ovanje, administracija preko domena i polisa, proxy or not, tipovi rčunara i tip posla,.... Kaspersky je dosta sredio engine, pametno skenira, skenira samo kad mu kažeš da radi i šta da radi...
Ja koristim KIS 2010 i sto se Nortona tice jos na Win 95 sam rekao da nista vise od nortonovih aplikacije nece vise nikad uci u moj racunar...
Ali mi je jedan brat(malo dalji rod) radio u Cikagu kao redovni profesor na el. fakultetu,sada radi u Parizu i dosao je prosle godine sa par svojih kolega u Srbiju videli smo se posle mozda 5 godina i bas smo se za vecerom zapricali na temu antivirusnih softvera i svi su se jednoglasno slozili da je Symantec ne prevazidjen sto se mreze tice...Kazem ovo su njihove reci,a ne moje...To me je bas iznenadilo i do tad mi ne bi palo na pamet da instaliram Symantec bilo gde...A umrezivanjem se i ne bavim i znam bukvalno samo najosnovnije stvari oko toga,tako da ti verujem da razliciti korisnici zahtevaju razlicite antiviruse...

Off:
Tom prilikom sam upoznao i lika koji je izmislio JPEG format...Nema sanse da se setim kako se zove...

DaSickSystem
NMY Takodje... 04.01.2010. 03:08 #177161

broj poruka: 1509
Mreza kojoj sam ja administrator (nesto preko 80 racunara na fakultetu) ima na svim racunarima instaliran Symantec Endpoint Protection v10.05 i sve radi bez problema iako masine i nisu nesto posebno! (P4 2.4GHz, 768MB)

Osim toga sto je besplatan, dosta je dobar jer preko servera radi deploy klijentima, a isto tako im radi i update, da ne pricamo o podesavanjima kojih ima...

Uglavnom, nisam mu ni ja nesto mnogo vjerovao, ali radi odlicno...

SONY VAIO VGN-FW285J

saxija zakljucak 04.01.2010. 03:20 #177166

broj poruka: 4016
staviti sve ovo i nema sta da promakne :)

`O-O`amdgeek`O-O`
http://amdgeeks.net/overclock/926

http://i49.tinypic.com/259a495.jpg
http://i45.tinypic.com/33c3evc.jpg

Equinoxe Re: Dobro ljudi nemojte da me lešite sad.... 04.01.2010. 03:26 #177170

Ako se toliko Norton popravio, onda super, probaću ga na nekoj klijent mašini pa ću malo da ga peglam. Ono što je Norton Antivirus bio do verzije 2007...znači VirusGate.

Obzirom da imamo licencu za Kaspija za 2010, ne planiram deploy nego me lično zanima taj Endpoint Protection. Uvek volim da vidimprogres, ali sam prvo skeptičan, naročito obzirom na Norton AV istoriju.
NMY Re: Re: Dobro ljudi nemojte da me lešite sad.... 04.01.2010. 03:49 #177174

broj poruka: 1509
Ni ja mu nisam nesto vjerovao, ali jbga, izgleda da su se popravili!

Naravno, imas Unmanaged i Managed Client, i Server (cini mi se da trazi 4GB RAM-a, ali evo kod nas na faksu server 2GB i radi sve OK) pa ga malo peglaj...

Meni se licno dopao deploy, prvi put kada smo instalirali, popalili sve racunare i samo pustili sa servera i sve je sam zavrsio, naravno uz prethodno podesen deploy package!
Takodje, pozitivno je to sto update vuce sa servera a ne sa neta i tako...

E sad, i da imam mogucnost instalacije Kasperskog ne znam da li bih ga instalirao jer masine i nisu bas nesto, kao sto sam napisao...

Probaj pa javi utiske...

PS: Sledece tema od baxa ce biti: ` Instalirao sam Symantec i WIN puk`o, POMAGAJTE!`

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Ako se toliko Norton popravio, onda super, probaću ga na nekoj klijent mašini pa ću malo da ga peglam. Ono što je Norton Antivirus bio do verzije 2007...znači VirusGate
:: Obzirom da imamo licencu za Kaspija za 2010, ne planiram deploy nego me lično zanima taj Endpoint Protection. Uvek volim da vidimprogres, ali sam prvo skeptičan, naročito obzirom na Norton AV istoriju
tata02 Microsoft Security Essentials... 04.01.2010. 08:16 #177212

Koristim ja oko 2 meseca u kombinaciji sa Windows Firewall-om i nisam imao nikakvih problema, radi odlicno a skidam sve i svasta.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs