Jel bi mogao neko da mi preporuci Antivirus koji koristi sto manje resursa a da je pouzdan,potreban mi je za stariji lap top- 900mhz-128 mb rama.Hvala!
Slazem se sa odgovorom iznad,jer koristim NOD 2.7 na lapu(thinkpad A22m)900mhz 128mb,samo sto sam istalirao xp tiny,radi sasvim ok.Mada bi bilo dobro da se ubaci makar jos tolicko rama.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Jel bi mogao neko da mi preporuci Antivirus koji koristi sto manje resursa a da je pouzdan,potreban mi je za stariji lap top- 900mhz-128 mb rama.Hvala!
Tacno je da najmanje resursa zauzima, ali koliko je pouzdan to je pitanje. Mozes da probas i MS Security Essentials. Fino radi, a ne osecas da je instaliran. Jedini prob je sto Windows mora da bude Genuine, ali to se da lako srediti. Loader-ima za Vistu, 7. nakon aktivacije je Genuine, a sto se tice XP-a, ako je koriscen samo CD-Key u instalaciji, postoji .reg fajl koji ga nacini G verzijom. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Ma sve ja to razumem, na laptopu je instalirana 2.7 verzija i radi sve to lepo, ali mislim da je taj nod pomalo zastario. Znam kako radi i koliko dobro, dok sam radio picio sam samo 2.7 verziju jer nije zahtevna i korisnici ne osecaju da je tu, a radi svoj posao. Interfejs je lagan, tako da moze da im se objasni sta gde treba da kliknu u datom trenutku. Jos uvek njega instaliram, ali sam se skoro zapitao da li ima bolje resenje. Probao sam BitDefender (internet security verziju) ono je takav odvratan bloatware da nisam mogao ni 30 dana da izdrzim. Za svaku sitnicu on prijavi nesto. Ok sve to moze da se namesti, ali nekako mi smesta, ne osecam se prijatno sa njim :). hahaha, ovo je totalno geek. jbg...razumete me. Takodje mislim da je MS AV sasvim fin programcic. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Pa i najnoviji Nod je najmanje zahtevan shto se tiche hardwera, to jeste prednost ali nije najsigurniji, dok je Kaspersky Ok ali zato preuzima kontrolu nad celim sistemom. Evo system requirements za stari http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/index.cfm?reviewid=690&pn=2 i novi http://www.eset.com/products/nod32.php Nema shta, od svih AV je `lakshi`, mozda je zbog toga `ranjiv`, sretao sam se 100 puta sa virusima koje je propustio i temama na forumima gde korisnici NOD32 traze pomoc. Da je `lak`, `lak` je. ko nema u vuglu, ima u guglu
Iz prve ruke takodje govorim, a i zaboravio sam na taj `Fix` zbog koga i jeste to shto jeste. Krekovan, shto znachi, ne valja. Verziju 2.5 nisam probao, pricham o 2.7 redovno apdejtovanoj. ko nema u vuglu, ima u guglu
Pa dobro, nod radi update sam, iskreno nikad nisam imao problema sa virusima na mom kompu, samo jednom sam se napatio sa nekim trojancem, ali sve se da srediti. Mogu da kazem iz licnog iskustva da mi NOD nikad nije propustio nista, ali kao sto rekoh gore, nisam imao nekih problema. Sto se tice drugih korisinika, najveci problemi su bili kada sami prihvate instalaciju virusa. One reklame `Scan your computer` itd. Anti-virus XP, 2009 govna... Tu ni jedan av nista ne moze. Npr. NOD izbrise, ali uvek nekad nesto ostane i onda rucno u registar pa redom brisi kljuceve. Dovoljno je da znate sta da smete, a sta ne i nece biti problema sas virusi. Meni AV sluzi najvise kad neko udene svoj fles, tu obavezno dodje neki crv, trojanac. Najcesca zaraza je preko fleseva. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
evo i ja koristim nod 3, ne smara mnogo sistem, lekovi rade uz minimum smaranja a virus u akciji nisam kod mene video godinama. čisto još da napomenem da ga nisam voleo ranije
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.