Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
avira?
STRANA 1 OD 1
citokinin avira? 26.12.2009. 01:07 T23166

status: user
broj poruka: 29

kupio sam danas fles kada gle cuda na njemu ima avira.kakva su vasa iskustva sa doticnim antivirusom?
Ja imam na kompu nod da li mislite da je avira bolja od njega?
da li da nod zamenim avirom?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
saxija re 26.12.2009. 01:28 #174475

broj poruka: 4016
kakva god da je pre bi je stavio nego NOD
naravno sad ce pljuvanje ali dobro, govorim ovo jer imam 2 veoma gadna iskustva sa VODOM tako da eto, ljudi koji je koriste kazu da je fina i da ne davi

trla baba wlan

amdgeek
http://amdgeeks.net/overclock/926

ravenoss Re: re 26.12.2009. 01:37 #174476

broj poruka: 486
Idi lepo na pcaxe.com pa pogledaj testove svih AV,Avira jeste skroz ok ali nije kompletna za razliku od NOD-a,znaci NOD i AVAST pod 1,posle moze AVIRA..

:: kakva god da je pre bi je stavio nego NOD
:: naravno sad ce pljuvanje ali dobro, govorim ovo jer imam 2 veoma gadna iskustva sa VODOM tako da eto, ljudi koji je koriste kazu da je fina i da ne davi
::
:: trla baba wlan
:: amdgeek
:: http://amdgeeks.net/overclock/92
imarkovic > citokinin 26.12.2009. 01:42 #174477

broj poruka: 18996
Avira je odlican AV, znaci za Free varijantu ni jedan AV ne moze da joj stane na crtu, a pomeni je licencirani NOD best buy.

Jebivetar Za mene jeste 26.12.2009. 01:45 #174478

broj poruka: 2386
Ako nemash problema sa NODom, onda nema potrebe da ga menjash. Shto reche `cup` tj. saksija, jeste shupalj, pogotovo na viruse sa flasha...
Koristim Avira Premium od verzije 7, a probao sam sva najpoznatija AV reshenja. Ako imash Avira premium obavezno iskljuchi webguard, jer usporava download.
Pozdrav.

ko nema u vuglu, ima u guglu

saxija ma 26.12.2009. 01:53 #174480

skini ti kaspera ili bitdefender pa da vis` kako se cuva kompujter .)

trla baba wlan

amdgeek

Jebivetar jes 26.12.2009. 01:57 #174481

chuva Kasperski, ali kako radi kompjuter. Ko da ima 128mb Rama. Taj Bitdefender nije tolko losh, mada i on vuche resurse prilichno. Ma sve je stvar izbora, dok ne probash sve, nema nishta.

citokinin .. 26.12.2009. 01:57 #174482

broj poruka: 29
imam avira premium varijantu..nemam problema za sada sa nodommada mi je cudno da nemam pre sam imao avast3 i stalno sam imao neke kao viruse,avast me nervirao jer mi se sporije dizao sistem..
s obzirom da sam pocetnik u celoj prici oko kompa da li moze istovremeno i avira i nod da rade tj dva antivirusna programa?
cemu sluzi ono kod win automatic update?to mi svakodnevno nesto skida?

Jebivetar e jbg 26.12.2009. 02:00 #174484

ne znash shta je Windows automatic update, ja to npr. drzim uvek iskljucheno i nikada problema nisam imao.
Drzati dva AV u sistemu nije preporuchljivo!

saxija re 26.12.2009. 02:04 #174485

dva AV nikako, a update je update,skida stalno neke zakrpe, ugasi ga da ti ne smara net

@jebivetar ortak ima kaspera na lapu DC 1.8 1GB rama i radi fino,bolje je optimizovan od starijih varijanti,a ja koristim BD i zadovoljan sam bas, sad pogledah u task menadzeru i BD trosi 1.5MB ahahahahahahahah

trla baba wlan

amdgeek

Jebivetar saxija 26.12.2009. 02:13 #174487

vidish, dosta je promena usledelo od kad sam preshao na Aviru. Tada je bio aktuelan Kaspersky7, a tadashnju verziju Bitdefender security, moja greshka ne AV, su hvalili a zamerali su na zauzecu resursa. Ko zna, mozda bih sada i ja mogao da predjem na Kaspera, ali igracha kome ide ne treba menjati.
Zato i kazem, treba probati sve da bi znao shta je dobro.

p.s. Task Manager nije merodavan, tu se ne vidi korishcenje `swap memorije`, a pored toga Bitdefender takodje ima vishe svojih procesa, ne samo taj jedan

Jebivetar System Requirements, pogledaj 26.12.2009. 02:37 #174494

http://www.avira.com/en/products/avira_antivir_premium_3.html
http://www.kaspersky.com/kaspersky_anti-virus
http://www.bitdefender.com/world/solutions/antivirus.html

Jebivetar off topic 26.12.2009. 02:41 #174495

chisto da ne ostanem na obrnutom broju zveri.
Laku noc!

Pisko Opet ja 26.12.2009. 06:21 #174504

broj poruka: 6645
Ja uvek po istom, pa ko me čita prvi puta ok, a ovi drugi brzo zaboravljaju.
NOD... nije nešto što bi preporučio jer su u zadnjoj godini-dve skoro sve zaraze bile njegovo delo. Govorim o firmi i o licenciranom NOD-u, ali, prethodnoj verziji. Po meni, to je bo način da se kupi nova varijanta s tim da bi ja kao korisnik, jednostavno prešao na nešto drugo a oni neka se j.. sa takvom politikom. Možda realno, to ne bi bilo primećeno kod običnog korisnika, ali u uslovima ograničene umreženosti, upotreba flash memorije je pravila čudo. Ja sam se spašavao sa malware-om, ali, TEK kad fasujem `trišu`. Od kako imamo novu verziju nod-a... ostala mu je jedna ružna navika: trojančad i viruse autorun-tipa sa fleševa, njih stvarno blokira (kao i većina av-ova besplatnih i platnih), ali, ostavlja smeće iza sebe koje je napravio virus-trojanče.
Aviru koristim jer je free. Ali, kao i svaki AV - potrebno je odraditi podešavanje istog. Ukoliko se nod podesi, da štiti maximalno što može, on smara sistem kao i kav ili moronton av... to je tako. Kod avire, ako podesite rano podizanje tj. safe podizanje sistema, on vas kolje SVAKI puta kod podizanja sistema, ali, to je način da se prvo ne podigne rootAVakita i ostale zloće... Tako da nam ostaje da se preračunamo i izaberemo neku podnošljivu varijantu da nam AV ne pojede više resursa i vremena nego da nas spopadnu svi mogući virusi ali da bude u mogućnosti ako do zaraze dođe - zbog naše nepažnje ili labavog podešavanja, da ih istrebi.... i naravno, uvek hvalim free verziju u odnosu na ukradenu verziju av-a.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Slavuj ... 26.12.2009. 08:36 #174510

broj poruka: 2236
AV + AntiMalware Realtime Protection(otkriva mnogo, već 5-6 puta sam skenirao HDD od 600GB full scan-ovima Avast-a, Malwarebyte`s-a, SpyBot-a, Spyware Doctor-a, Trojan Remover-a i nijedan ništa ne nalazi, a PC je na internetu bar 10h dnevno i nepoznati fleševi i diskovi se stavljaju kao da su moji i originali, inače skeniram otprilike jednom nedeljno)

ili AV + SUPER Anti Spyware(isti kao Malwarebytes, samo drugačije izgleda).

Iako nisam ljubitelj NOD-a, mislim da bi opušteno mogao da se stavi u bilo koju od dve kombinacije, jer Malwarebyte`s radi za sve pare, pa AV ne stiže da dođe do izražaja.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic > Pisko 26.12.2009. 11:27 #174533

broj poruka: 18996
pazi, ne znam za te prethodne verzije, ja iam 4.0437 i mogu ti reci da sam prezadovoljan, svi ortaci, ortakinje imaju Avaste, AVG-ove, itd, ja iam NODDY, kad god donesu flesh-ic, meni -op, viruscic, iskoci, i uvene, prepozna, nije da ne prepozna, ja donesem moj flash kod njih-nista, pa probaj te verzije 4... i javi kako radi, stvarno je zadovoljavajuce, dok je recimo KAV NEIZLECIV, Aviru free instaliram svima zivima jer je FREE i svi su srecni i zadovoljni sa njom jer - NEMAJU VIRUSE, de ces bolje kad ti je korisnik zadovoljan, a oni nikad nisu zadovoljni (obicno)..

saxija re 26.12.2009. 11:57 #174541

moguce je da je novi NOD bolji, koristio sam AVAST i skenirao sa KASPR RESCUE DISKOM posle njega i nista nije nasao, takodje sam lap preskenirao u mrezi sa BD i on nista nije nasao posle AVASTA, elem u jednom RARu imam virus i on je na dvdu, poteram RAR AVAST kaze imas virus i blokiran je pristup(obrise ga), Kasper i BD isto, a NOD kaze imas virus i ne mogu mu nista, jeste starija verzija ali stvarno od tada ga bas ne volim kad ne moze i TMP da obrise zarazenu instalaciju ultra malog programa

trla baba wlan

amdgeek

philaemos ... 26.12.2009. 14:51 #174586

broj poruka: 2743
Nije vezano bas za temu, ali da dodam.
NOD Antivirus 4, x64, sa licencom, je odlican AV (koristim ga na Win 7)
A i svaki NOD do verzije 2.7 (tada sam uzeo licencu i presao na NOD 4) mi je radio odlicno.
Na poslu imamo na svakom kompu NOD Antivirus 3, i kad god nam neko donese flash a ima kuci Kaspera, i ove free, NOD nadje po neko djubrence na flash-u.
Od tih free verzija probao sam sve zive, jedino solidan AV je Avast (ali gusi masinu)
Stvarno ne razumem kakvih problema neko ima sa licenciranim NOD-om...
Ako ste skidali sa neta trial verziju pa je karabudzili ruskim crack-ovima sta ocekujete...?

Moja preporuka: kupiti NOD (stvarno nije skup, a godisnja obnova licence je jeftinija), ili skinuti free Avast.

Demon to some. Angel to others.

skala106 OK 26.12.2009. 15:10 #174591

broj poruka: 148
Aviru koristim od 2005. i slažem se sa imarkovicem, od free varijanti je najbolja i može pod ruku sa NOD-om! Moj prijatelj, inače administrator mreže u Wienner-u kaže da je pre neki dan Avira detektovala neki najnoviji virus koji NOD jednostavno nije?!
Jedino prilikom update-a iskače reklamni prozor i to je jedina mana, ako to uopšte možemo nazvati manom?! Ali je potpuno FREE i ne zahteva registraciju kao recimo Avast!
Moja topla preporuka.

Bane Bgd.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Zato 26.12.2009. 15:40 #174603

Avira Premium nema problema sa update prozorom i najbliza je licenciranoj verziji ako nije ista jer su kljuchevi isti. Pa Avira je imala promotivne periode gde je delila kljucheve za Premium i Security verziju koji su isti kao ovi shto ih ja `iskopam`.
A shto reche Pishko, oni Nodovi sa fixevima i Bitdefenderi koji su imali komplikovane operacije da bi ih registrovali su najsumnjiviji i takve treba izbegavati.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs