Podstanar je uočen jutros, a juče su bili prvi simpomi usporenog rada laptopa. Uspeo je da uđe uprkos Avastu, Comodu i Spybutu (prvi je pao). Inače win nije bio u najboljem stanju, pa zato nije ni rađen bekap.
Inficirano je oko 90 fajlova, koji su pobrisani, win još radi čini se OK, ali ja ne bih da ostavljam repove, pa ću dići nov sistem.
Vrsta je trojanac Win32:Delf-MZG
1. Koliko je opasan, tj. da li mi se neće vraćati ako ne diram ostale particije sem sistemske?
2. C mi ima 35 GB. Da li će to biti dovoljno za win 7 64, bez gašenja procesa (ako su svi programi ako je potrebno na D)?
meni avast odlicno brani komp, ponekad ne zaustavlja autorun.inf sa fles memorija, ali to zato zaustavljam sa AutorunRemover, inace sve ostalo sa neta i bem li ga sta god da oce da napravi zajeb on blokira i pita. jedinu zamerku sto imam je sto neznam gde mu je i dal to radi uopste , lista sa programima koje da ignorise, posto ima neku listu ali kad stavim tu program on i dalje prijavljuje da je virus iako nije. Al ise slazem i sa tim da je avira dobar antivurus barem tako kazu, ali probacu natamo pa cemo videti.
Inace za ovaj problem mora da se ocisti virus kompletno da se ne bi vratio, verovatno je presao na sve particije pa mora iz safemoda da se ocisti i iz msconfiga da se iskljuci posto se obicno odatle pokrecu, i sigurno je zakljucao skrivene fajlove pa mora i odatle da se brisne, obicno napravi neki inf ili ini pa mora sve sve da se brisne. ako ne to onda full format i nema ga vise :D
Koji problem? Ovo je bila lazna uzbuna od strane Avasta. Nove definicije ce reshiti problem. Deshavalo se to i pre sa Avastom, secam se jednog sluchaja, gde je za istu stvar AVG mao vishe kasnio a ista stvar se desila. Apdejt je sve to ispravio posle dan dva.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.