Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Ubi ga antivirus
STRANA 1 OD 1
RavenG Ubi ga antivirus 22.11.2009. 15:45 T22140

status: user
broj poruka: 148
Burazer ima neku staru AMD konfiguraciju Duron 800MHz, 128 Mb ram itd i skoro je prikljucio ADSL.
Posto je masina poprilicno slaba interesuje me koji antivirus da mu instaliram, a da ne gusi mnogo rad racunara. Trenutno ima neki NOD sa fixom i ubija ga. Startuje se 2 minuta i sve mu koci po racunaru non stop.
Molim za savet.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re: 22.11.2009. 15:50 #161000

broj poruka: 4163
NOD 32 verzije 2.5 ili 2.7

Shit happens

Pisko Nemoj... 22.11.2009. 15:51 #161001

broj poruka: 6645
Iako se čuvam da preporučim NOD, ovde nije on kriv već 128Mb RAM-a. Sa tim neće ništa da radi a da ne štuca. Moraš da investiraš u još rama i gotovo (bez ukupno, i to minimalno 512Mb ništa).
Ako će na net, neka instalira stariju verziju Ubuntu-a i to je to, ne treba mu onda antivir i samo piči. Ali, memara opet treba. Win ako mu je uopšte potreban za tako opisan računar, neka ima za ostalo, ne za net.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

xenox Najbolje 22.11.2009. 15:53 #161002

broj poruka: 1400
mu stavi linux - recimo Ubuntu, pa nek surfuje ko covek... i vidi da pojacate ram... verovatno se sve vuce jer non stop swap-uju windowsi...

Stripy + i memorija 22.11.2009. 15:53 #161003

broj poruka: 4163
Obzirom da je verovatno neka sd ram ploča ojadiće te za memoriju. Poželjno bi bilo da ima 512 rama ali ako doda bar još 128 biće golema razlika.

Shit happens

gilopile Re: Ubi ga antivirus 22.11.2009. 17:27 #161026

broj poruka: 9459
Instaliraj mu neku `ojadjenu` verziju win-a.Recimo: performance edition,tiny...gde su pogaseni mnogi manje potrebni servisi,tako da mu oslobodis sto vise ram-a.Mada i da dodas jos 128,ili 256 mb memorije opera sve to proguta u trenu otvaranjem malo vise tab-ova.Malo duzim surfanjem opera zna da pozdere i 500+Mb,pa prolikom gasenja iste treba i po pet minuta da comp dodje sebi.
Nod je ok za taj comp,samo sto i on pojede oko 40-ak Mb,pa mu zato koci.

Ona logika`treba mi comp za net(nista posebno)`vise ne pije vodu.

P.S. naravno da je moguce surfati i sa 128Mb,ali...

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Burazer ima neku staru AMD konfiguraciju Duron 800MHz, 128 Mb ram itd i skoro je prikljucio ADSL
:: Posto je masina poprilicno slaba interesuje me koji antivirus da mu instaliram, a da ne gusi mnogo rad racunara. Trenutno ima neki NOD sa fixom i ubija ga. Startuje se 2 minuta i sve mu koci po racunaru non stop.
:: Molim za savet
::
NMY Predlog ! 22.11.2009. 17:44 #161033

broj poruka: 1509
Neka uzme minimalno jos 128 MB, a ako moze, neka uzme 256 ili 512 (logicno i najbolje) i odmah ce primjetiti razliku...

Sto se tice ovih svakakvih verzija WIN-a, frend i ja smo juce za potrebe SuperPi1M bench-a sredili WIN XP da u radu sa upaljenim Task Menager-om (koji sam uzima 4-5MB) kompletno funkcionalan WIN koristi samo 22MB RAM memorije...

SONY VAIO VGN-FW285J

dukiduledu nek instalira avast 22.11.2009. 19:05 #161054

broj poruka: 826
najmanje ce ga kociti,od svih antivirusa!

Jebivetar Re: nek instalira avast 22.11.2009. 22:03 #161145

broj poruka: 2386
Ne verujem, video sam kako radi Avast. Bilo koji AV da instalira problem je u RAM-u. 128 nije dovoljno! Mozda sa Linux-om, ali ne verujem da mu to treba. Istu mashinu sam pojachao na ukupno 384mb i vec je druga pricha sa XP. Instalirao sam Aviru, smatram da bi ishao i NOD 2.7 ili AVG, ali bih preporuchio Aviru. Kod mene samo sistem XP zauzima oko 300mb RAM-a, shta je to na spram 128mb.
Ubaciti josh RAM memorije, nema druge, koliko god plocha moze podneti.

ko nema u vuglu, ima u guglu

:: najmanje ce ga kociti,od svih antivirusa
Pisko Balast 23.11.2009. 08:28 #161215

broj poruka: 6645
Nije tolik do izbora antivira koliko do sklepaljke, ali, nod i avira radiće bolje. Ne znam trenutna verzija AVG-a, nekad je bio baš `easy` po resurse, sad neka proba pošto je besplatan i on i avira. Uglavnom se svi slažemo, bolje još malo ram-a i linux i to je to za net, win kombinacija uključuje dodatni usporivač: firewall i antivirus.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs