Imam problem vec duze vreme. Koristim KIS 2010 (autoupdate) koji je do sada uspesno otkrio 82 virusa i 121 trojanaca. (kompovi su na poslu umrezeni pa mi zbog toga stalno pristize gamad). Na kompu vec duze vreme imam dva fajla: autorun.inf i khq(sistem fajl) koji se pojavljuju u C i D particiji. KIS ih uopste ne registruje(isto vazi za NOD32 i AVG i Avast) a to je 100% virus. Takodje sa mreze mi se stalno ubacuje trojanac Packed.Win32.Klone.bj D:\gvlmlz.exe. KIS ga ne blokira, nego tek kad se ubaci, tek ga onda vidi pa krene neku specijalnu proceduru ciscenja koja traje 20min i tada nemogu da koristim ni jedan drugi program. A posto ga ocisti za nekih 2 sata on mi opet dodje preko mreze.
Posto i ja koristim KIS 2010 na kucnom racunaru, mogu reci samo rijeci hvale, ima mnogo korisnih opcija i vrlo dobro blokira sve sto se do sada moglo useliti kod mene na HDD...
Cisto da ti kazem, autorun.inf nije virus, nego autopokretacki fajl koji aktivira virus, ako ga je KIS obrisao u stas vjerujem, taj autorun.inf nema sta da pokrene tako da se nemas sta brinuti oko toga...
Druga stvar, vezana za autorun.inf : Napravi na disku folder sa imenom ``autorun.inf`` i virusi nece moci da se pokrenu, tj. moci ce virus da se kopira, ali nece mocu njegov pokretacki autorun.inf fajl da se kopira jer vec postoji fajl sa tim imenom na disku! To uradi na svim particijama i svim USB drajvovima koje koristis da bi se zastitio od autorun.inf napasnika...
Dalje, taj khq(hiden system fajl) jeste dio necega, ali mislim da je spyware nekakav ili nesto slicno, tako da bi trebalo da probas sa Malware Bytes ili SpyBot S&D, pa javi sta si uradio i da li je istas pomoglo...
to je jedan poprilicno nezgodan virus,jer koristi enkripciju da bi se sakrio od antivirusa,i komunicira sa remote server-om i skida druge maliciozne programe preko neta u tvoj zarazeni komp... Moze se ukloniti tako sto iskljucis system restore,butujes komp u safe mode,pa odradis full skeniranje sa antivirusom i malwarebutes antimalware. Ako oni ne mogu da ga uklone (a moci ce 99%) program UnHackMe ga ubija 100%,ali je on mnogo nezgodan za pravilno koriscenje,i mnogi ljudi se ne snadju u radu sa njim,pa njega ostavi kao zadnju opciju...Ako bude trebalo poslacu ti tutorijal za koriscenje programa...
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: Imam problem vec duze vreme. Koristim KIS 2010 (autoupdate) koji je do sada uspesno otkrio 82 virusa i 121 trojanaca. (kompovi su na poslu umrezeni pa mi zbog toga stalno pristize gamad). Na kompu vec duze vreme imam dva fajla: autorun.inf i khq(sistem fajl) koji se pojavljuju u C i D particiji. KIS ih uopste ne registruje(isto vazi za NOD32 i AVG i Avast) a to je 100% virus. Takodje sa mreze mi se stalno ubacuje trojanac Packed.Win32.Klone.bj D:\gvlmlz.exe. KIS ga ne blokira, nego tek kad se ubaci, tek ga onda vidi pa krene neku specijalnu proceduru ciscenja koja traje 20min i tada nemogu da koristim ni jedan drugi program. A posto ga ocisti za nekih 2 sata on mi opet dodje preko mreze. :: :: Elektrofusio :: Powered by ReactorSuperial
Meni treba neki blokator koji ce ih zaustaviti da mi ne udju u komp
12.11.2009. 10:12
status: user broj poruka: 414
Ja ih sam koknem manuelno i ako nisam u mrezi sve je u redu ali cim se prikljucim.... Mislim da KIS ipak obrise sam virus koji je povezan sa ovim khq i njegovim pokretacem(autorun) jer kad pokusam da udjem u particiju ovo mi izadje: this file does not have A program associated with it for performing this action. Create an association in the Folder Option control panel.
Ovaj drugi ima ikonicu pezoa 206 Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
Re: Meni treba neki blokator koji ce ih zaustaviti da mi ne udju u komp
12.11.2009. 10:27
status: user broj poruka: 3053
ocigledno je da neki fajl ostane koji ga ponovo aktivira...Odradi skeniranje sa UnHackMe,on je zakon za sve napasti koje koriste enkripciju i skrivaju se od av-a...Ja sam ubedjen da ce ga on naci i obrisati za sva vremena...
:: Ja ih sam koknem manuelno i ako nisam u mrezi sve je u redu ali cim se prikljucim... :: Mislim da KIS ipak obrise sam virus koji je povezan sa ovim khq i njegovim pokretacem(autorun) jer kad pokusam da udjem u particiju ovo mi izadje: this file does not have A program associated with it for performing this action. Create an association in the Folder Option control panel :: :: Ovaj drugi ima ikonicu pezoa 206 :: Elektrofusio :: Powered by ReactorSuperia :: ::
Re: Meni treba neki blokator koji ce ih zaustaviti da mi ne udju u komp
12.11.2009. 10:45
status: user broj poruka: 68
Trazis nemogucu stvar.
Mreza na kojoj radis je `zarazena`/`kompromitovana`.
Na tvom kompu ti antivirusom `ubijes` deo malicioznog programa koji je aktivan i kada nisi u mrezi i onda nemas smetnji, ali ti ostane deo koji se aktivira kada sa mreze dobije odredjeni signal. Njega antivirus ne dira, a ti imas pogresnu predstavu da je komp `cist`.
To je kao da od djubreta pokusavas da ocistis jednu sobu, a djubre iz predsoblja, kupatila i kuhinje ne diras.
Jedino resenje je ocistiti celu mrezu.
:: ...ako nisam u mrezi sve je u redu ali cim se prikljucim... :: Mislim da KIS ipak obrise sam virus .. :: ::
doco aj baci meni taj tutorijal za unhackme. Fala unapred. support normality
:: to je jedan poprilicno nezgodan virus,jer koristi enkripciju da bi se sakrio od antivirusa,i komunicira sa remote server-om i skida druge maliciozne programe preko neta u tvoj zarazeni komp... Moze se ukloniti tako sto iskljucis system restore,butujes komp u safe mode,pa odradis full skeniranje sa antivirusom i malwarebutes antimalware. Ako oni ne mogu da ga uklone (a moci ce 99%) program UnHackMe ga ubija 100%,ali je on mnogo nezgodan za pravilno koriscenje,i mnogi ljudi se ne snadju u radu sa njim,pa njega ostavi kao zadnju opciju...Ako bude trebalo poslacu ti tutorijal za koriscenje programa.. :: :: :: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA :: :: :: Imam problem vec duze vreme. Koristim KIS 2010 (autoupdate) koji je do sada uspesno otkrio 82 virusa i 121 trojanaca. (kompovi su na poslu umrezeni pa mi zbog toga stalno pristize gamad). Na kompu vec duze vreme imam dva fajla: autorun.inf i khq(sistem fajl) koji se pojavljuju u C i D particiji. KIS ih uopste ne registruje(isto vazi za NOD32 i AVG i Avast) a to je 100% virus. Takodje sa mreze mi se stalno ubacuje trojanac Packed.Win32.Klone.bj D:\gvlmlz.exe. KIS ga ne blokira, nego tek kad se ubaci, tek ga onda vidi pa krene neku specijalnu proceduru ciscenja koja traje 20min i tada nemogu da koristim ni jedan drugi program. A posto ga ocisti za nekih 2 sata on mi opet dodje preko mreze. :: :: :: :: Elektrofusio :: :: Powered by ReactorSuperial
Taj sam skinuo sa Trojan Removerom pre neki dan, znachi kolega mi je ipak doneo virus. Avira nije mogla da ga obrishe ali ga je nashla. To je spyware koji izbaci nekoliko trojanaca. Brishi to momentalno. Ne moze nishta Malwarebytes, Trojan remover je keva. A video sam taj exe fajl sa autoranom na njegovom USB flashu.
:: doco aj baci meni taj tutorijal za unhackme. Fala unapred :: support normalit :: :: :: to je jedan poprilicno nezgodan virus,jer koristi enkripciju da bi se sakrio od antivirusa,i komunicira sa remote server-om i skida druge maliciozne programe preko neta u tvoj zarazeni komp... Moze se ukloniti tako sto iskljucis system restore,butujes komp u safe mode,pa odradis full skeniranje sa antivirusom i malwarebutes antimalware. Ako oni ne mogu da ga uklone (a moci ce 99%) program UnHackMe ga ubija 100%,ali je on mnogo nezgodan za pravilno koriscenje,i mnogi ljudi se ne snadju u radu sa njim,pa njega ostavi kao zadnju opciju...Ako bude trebalo poslacu ti tutorijal za koriscenje programa.. :: :: :: :: :: :: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA :: :: :: :: :: Imam problem vec duze vreme. Koristim KIS 2010 (autoupdate) koji je do sada uspesno otkrio 82 virusa i 121 trojanaca. (kompovi su na poslu umrezeni pa mi zbog toga stalno pristize gamad). Na kompu vec duze vreme imam dva fajla: autorun.inf i khq(sistem fajl) koji se pojavljuju u C i D particiji. KIS ih uopste ne registruje(isto vazi za NOD32 i AVG i Avast) a to je 100% virus. Takodje sa mreze mi se stalno ubacuje trojanac Packed.Win32.Klone.bj D:\gvlmlz.exe. KIS ga ne blokira, nego tek kad se ubaci, tek ga onda vidi pa krene neku specijalnu proceduru ciscenja koja traje 20min i tada nemogu da koristim ni jedan drugi program. A posto ga ocisti za nekih 2 sata on mi opet dodje preko mreze. :: :: :: :: :: :: Elektrofusio :: :: :: Powered by ReactorSuperial
Интересантно! А како се види тај вирус у приказу Windows - а?
12.11.2009. 16:18
status: user broj poruka: 439
Доцо, друже мој, мени немој да бацаш. Ја користим стари и проверени Антивирус тулкит `Чак Норис`. Он кад скенира, ништа не остаје. `Амери су 1945. били у дилеми да ли да баце атомске бомбе на Јапан или да пошаљу Чака Нориса. Одлучили су се за хуманију варијанту.`.
Re: Интересантно! А како се види тај вирус у приказу Windows - а?
12.11.2009. 16:24
Verujem da pored Caka,virusi ne smeju da prodju...Mislim,sta reci za coveka koji cak i vodu sa cesme pije na eks
:: Доцо, друже мој, мени немој да бацаш. Ја користим стари и проверени Антивирус тулкит `Чак Норис`. Он кад скенира, ништа не остаје. `Амери су 1945. били у дилеми да ли да баце атомске бомбе на Јапан или да пошаљу Чака Нориса. Одлучили су се за хуманију варијанту.` :: :: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА И СЕДМИЦА СУ ЗАКОН :: ::
je relativno prost za upotrebu. Mada kada mi MBAM ili ESS3 ne daju rezultate vidim sa UM sta mogu da uradim. On prakticno i nije anti virus ili anti malware vec ti izbacuje rezultate sta je trenutno aktivno, proces i slicno. Sta je u autostart-u takodje, korisnik mora rucno da mu kaze sta da stopira/izbrise. Treba probati i MicroWorld Free AntiVirus Toolkit Utility. Dosta dobar.
pa meni i tebi verovatno jeste prost za upotrebu,ali vecini ljudi kojima sam preporucio da probaju,nije bio prost...Pa su me zivkali,cimali,pitali gomilu pitanja,i na kraju opet uradili po njihovom i s*ebali stvarNe snalaze se svi bas dobro sa tim programom...zato ja napominjem i dajem tutorijal...
:: je relativno prost za upotrebu. Mada kada mi MBAM ili ESS3 ne daju rezultate vidim sa UM sta mogu da uradim. On prakticno i nije anti virus ili anti malware vec ti izbacuje rezultate sta je trenutno aktivno, proces i slicno. Sta je u autostart-u takodje, korisnik mora rucno da mu kaze sta da stopira/izbrise. Treba probati i MicroWorld Free AntiVirus Toolkit Utility. Dosta dobar.
Unhackme je video virus tek kad sam mi ja naredio da skenira
13.11.2009. 07:40
status: user broj poruka: 414
Ja ga rucno brze obrisem. Nadam se da ce sad kad ga je upoznao sledeci put sam videti. KIS se normalizovao za Trojan program Packed.Win32.Klone.bj D:\gvlmlz.exe sad ga brze detektuje i brise.
Re: Unhackme je video virus tek kad sam mi ja naredio da skenira
13.11.2009. 12:13
Pa kako drugacije da ga vidi,nego da mu ti prvo naredis da skenira?!?!?! Ti ga rucno obrises,ali ne moses da obrises fajlove koji se skrivaju pomocu enkripcije,jer ih NE VIDIS,e TE fajlove UnHackMe nalazi i brise i to prilikom SKENIRANJA PRI BUTOVANJU SISTEMA,kada svi skriveni fajlovi koji se dizu pre windows-a budu otkriveni od strane UnHackMe programa... Uspesnost svega zavisi od pravilne upotrebe programa...e zato ja kazem svima ako treba da rade sa njim,neka procitaju tutorijal...
: :: Elektrofusio :: Powered by ReactorSuperia :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.