Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Antivirus na preporuka na salabiju masinu
STRANA 1 OD 2  
cele1988 Antivirus na preporuka na salabiju masinu 05.11.2009. 16:20 T21597

status: user
broj poruka: 1424
koji antivirus da stavim na Atomca 1600mhz (512kb) i netbook i notebook Pentium M 1700mhz (2mb) obe masine imaju po 1gb rama i stalanu konekciju na net!?
Nesto sto ne davi puno?
I ako moze link.... po gotovu za one brufene, kafetine, demetrine sto pomazu antivirusu da radi kako treba
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheGame Re: Antivirus na preporuka na salabiju masinu 05.11.2009. 16:22 #155473

broj poruka: 719

Avast Home Edition bi bio idealan za tu masinu...Ne gnjavi puno sistem...

http://www.filehippo.com/download_avast_antivirus/

This is usually part when people start screaming

:: koji antivirus da stavim na Atomca 1600mhz (512kb) i netbook i notebook Pentium M 1700mhz (2mb) obe masine imaju po 1gb rama i stalanu konekciju na net!
:: Nesto sto ne davi puno
:: I ako moze link.... po gotovu za one brufene, kafetine, demetrine sto pomazu antivirusu da radi kako treba
gilopile Re: Antivirus na preporuka na salabiju masinu 05.11.2009. 16:50 #155480

broj poruka: 9459
Nod32 2.7+

Svaki anti virus MORA da gnjavi sistem,ako radi kako treba.Naravno da ce da zdere proc pri prebacivanju,kopiranju .exe,.dll fajlova,jer ih proverava.Ako si siguran da nemas virusa u compu jednostavno disejblujes proveru fajlova i sistem ce ti raditi kao da ga nema.Pri ubacivanju sumnjivih ,komsijskih...cd/dvd-a,stika,surfa...ukljucis protekciju i to ti je to.

P.S. prepurucujem ti NOD32,jer ga koristim duze vremena na starijim i novijim compovima i radi sasvim ok.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: koji antivirus da stavim na Atomca 1600mhz (512kb) i netbook i notebook Pentium M 1700mhz (2mb) obe masine imaju po 1gb rama i stalanu konekciju na net!
:: Nesto sto ne davi puno
:: I ako moze link.... po gotovu za one brufene, kafetine, demetrine sto pomazu antivirusu da radi kako treba
cele1988 .... 05.11.2009. 16:57 #155483

broj poruka: 1424
do sad sam drzao NOD 3 ali i nisu ga osecali bukvalno ko da nema av.
medjutim kad sam preaso na nod 4 ne mogu da nedjem user i pass za update razvali me radi 1 dana pa nece pa ubacim nov i tako 1000x poludeh

Stripy Re: 05.11.2009. 16:57 #155484

broj poruka: 4163
NOD 32 2.5 ili 2.7

Shit happens

Plamen re 05.11.2009. 17:15 #155486

broj poruka: 2836
Svakako NOD 2.7 ili 4.XX.

http://www.nod32keys.com/

bstaletic re 05.11.2009. 17:22 #155488

broj poruka: 1889
nod 2.5/2.7
Scyter Re: 05.11.2009. 18:06 #155496

broj poruka: 8138
Jos jedan glas za Avast Home Edition 4.8 V.

The Way It`s Meant To Be Played

Slavuj ... 05.11.2009. 18:10 #155498

broj poruka: 2236
Juče sam u svoj PC ubacio USB flash koji je, od kako je kupljen(6-7 meseci), pre toga korišćen samo i jedino na jednom PC-u, za čuvanje fajlova iz Word-a i Excel-a, umesto rezanja 1500 diskova mesečno.

PC iz preduzeća, ~30 minuta dnevno na internetu, 99.9% tog vremena se šalju e-mail-ovi.

Ima Nod 2.7 koji se svakodnevno update-uje i ako sam razumeo dobro, BitDefender kao firewall.

Uglavnom,
Avast je našao 46 rootkit-a i 18 trojanaca.
Malwarebytes Anti-Malware je iskopao još 6 trojanaca.
TrojanRemover me je u toku skeniranja 20-25 puta pitao za brisanje(disable bla bla nešto) nekih zaraženih fajlova.
AdAware je našao 3 ``nova`` trojanca.

Za vreme tih skeniranja sam ``popio`` nekoliko iznenadnih kočenja i BSOD-ova. Pre toga nijednom.

Danas, na svu sreću, sve radi po pravilima službe, kao što je radilo do juče, još od kada sam kupio PC.

Dok sam bio raspoložen da isprobavam te antivirusne programe, primetio sam u nekoliko navrata da PC reaguje sporije na moje kliktanje i koješta, a NOD32 ništa ne prijavljuje, da bi brisanjem i svežom instalacijom Avast-a bile obrisane desetine komada virulentnih koještarija, još u Boot Time scan-u.

Osetim razliku kada ga ima i kada ga nema, ali tek kada budem čuo od većine ljudi koji koriste Avast(bilo Home bilo Pro) a dosta bitnije podatke od mojih meću po HDD-ovima, da se pojavio neki bolji, onda ću da razmislim da ga zamenim.

Dakle, ubaci Avast Home i ne okreći se, sine :)

Ugasiš ``sirene`` koje zavijaju kada otkrije virus i uključiš da posle uspešno završenog automatskog update-a obrati pažnju na full-screen aplikacije, da te ne bi u sred filma, igre ili nečeg trećeg smarao.

Mislim da je to sve.

Supermarketi ``Čutura``
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
aco re 05.11.2009. 18:20 #155500

broj poruka: 2788
jos jedan glas za nod 32 v2.7

Pisko No nod 05.11.2009. 18:33 #155503

broj poruka: 6645
Nod je bolji nego baš ništa, ali, često je i gori, jer neko misli da štiti. Ništa osim najnovije varijante ne preporučujem a i za nju je pitanje kada će poći stopama serije 2 i 3. Ta firma MORA da nas tera da kupujemo nove licence i verzije programa. Tako će uvek stare verzije da se sakate i ne poboljšavaju - jer ne donose dovoljno para a nauštrb reklame nove verzije....
Lični sam svedok kada je dotični bio tako šupalj, i pravio takva sranja, da je tada AVG bio pojam.... tako, jeste brz, ali zato što se mnogo kocka: kladi se da nešto nikako nije zaraženo i jednostavno to preskače.... dok ne upadne u rupu.
Avast, avira.... ne znam šta da ti predložim, ali, zbog adobe flash-a internet browserima i novih antivira, čovek mora da upgrade-uje mašine. To njesra od Atoma, cilit benga i mr muscula, izlet je u prošlost. Onda koristi linux, bar da ti radi dovoljno brzo a da ti ne treba antivir koji smara i davi.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

blingaro Avast 05.11.2009. 18:38 #155504

broj poruka: 24
Jos jedan glas za Avast.
Equinoxe Re: 05.11.2009. 18:39 #155505

broj poruka: 12057

NOD32 2.70.39, i prosto ne mogu da varujem kako neki pričaju o njemu. Imam na poslu 7 mašina sa Windowsima 2000 SP4 koji dele nekih 5 Mb, znači net 24h, sa svakakvim ljudima. Redovno updateovan, ako je za 3 godine jedan uleteo i to neka autorun stupiderija.

Pisko Re: Re: 05.11.2009. 18:46 #155508

broj poruka: 6645

Da ti pošaljem nešto zipovano? Ili da ti pošaljem jednog od botova iz moje male radne organizacije, kojeg ni ariel ni sulfatna kiselina, fairy i ono dosadno gowno što non-stop reklamiraju .... e, vanish, ne mogu da očiste? Sa njegovim malim, opakim TakeMS flešićem i lapetomtopetom, marke `septička jama` i prepunog raznih sranja....?
Mislim da si (ste) imali sreće.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

::
:: NOD32 2.70.39, i prosto ne mogu da varujem kako neki pričaju o njemu. Imam na poslu 7 mašina sa Windowsima 2000 SP4 koji dele nekih 5 Mb, znači net 24h, sa svakakvim ljudima. Redovno updateovan, ako je za 3 godine jedan uleteo i to neka autorun stupiderija
Equinoxe Re: Re: Re: 05.11.2009. 18:54 #155512

Ajde sada iskreno ? Gde si to sve skupljao ? Antivirus je zaštita a ne igračka, daj da vidim šta će sve da prođe.

Gde ti i takvi virusi mogu da se na internetu zeteknu ? https://www.virusana.com, mislim da imaš 72 antivirusa, zdrav čovek će da ipak vodi računa, nema tu puno sreće. Jel kapiraš da ja na laptopu nema nikakvu zaštitu, jer idem samo na godinama čiste i proverene sajtove koji mi na njemu trebaju, a sumnjive fleševe ne ubacujem, tj. samo moje i bodem.

Gde ti po internetu zalaziš pa smatraš da neko može takve zlotvore da pokupi, da klikneš na svako YES koji vidiš, acceptuješ sve živo, proveriš svaku reklamu i banner, stvarno ne kapiram. To što imaš je neki Anti NOD flash, a svi drugi AV-ovi to sve uspešno čiste, ajde nemoj please....

Da si bar rekao AVG Free, jer je on bušan ko sito pa da razumem.

:: Da ti pošaljem nešto zipovano? Ili da ti pošaljem jednog od botova iz moje male radne organizacije, kojeg ni ariel ni sulfatna kiselina, fairy i ono dosadno gowno što non-stop reklamiraju .... e, vanish, ne mogu da očiste? Sa njegovim malim, opakim TakeMS flešićem i lapetomtopetom, marke `septička jama` i prepunog raznih sranja....
:: Mislim da si (ste) imali sreće
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: ::
:: :: NOD32 2.70.39, i prosto ne mogu da varujem kako neki pričaju o njemu. Imam na poslu 7 mašina sa Windowsima 2000 SP4 koji dele nekih 5 Mb, znači net 24h, sa svakakvim ljudima. Redovno updateovan, ako je za 3 godine jedan uleteo i to neka autorun stupiderija
LonleyMax Avast... 05.11.2009. 18:59 #155515

broj poruka: 1475
samo u slucaju 512MB+ ram memorije, inace ces ga osetiti... i odaberi skenere koji su ti potrebni stavi ih na visoko a ostale pogasi ili rucno nasteluj za odredjene stvari!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722

markopvict NORTON 05.11.2009. 19:42 #155529

broj poruka: 4515
+Kaspersky

i eto ti Linx da testiras stabilnost!

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: NORTON 05.11.2009. 19:47 #155532

Može i novi, Panda, znači strpa medium-low core 2 mašinu u invalidska kolica.

:: +Kaspersk
:: i eto ti Linx da testiras stabilnost
:: - -
:: - - Socijalna Mreza!!
dookeey avast! 05.11.2009. 20:00 #155542

broj poruka: 158
Avast,avast i samo avast
ako zelis da komp radi normalno,da nema viruse i da je dobro zasrticen samo Avast....

ravenoss Re: Re: NORTON 05.11.2009. 20:32 #155566

broj poruka: 486
E bas sam probo taj cuveni avast,znaci ko ne zna da podesi bolje da ga ne instalira,ima da mu radi komp ko iz doba jureeeeeeeeee...ne svidja mi se uopste,to je moje subjektivno misljenje...Kaspersky bog uz malo podesavanja,Nod 32 zakon,Avira vrlo dobra em je i free!

:: Može i novi, Panda, znači strpa medium-low core 2 mašinu u invalidska kolica
:: :: +Kaspersk
:: :: i eto ti Linx da testiras stabilnost
:: :: - -
:: :: - - Socijalna Mreza!!
LonleyMax Re: Re: Re: NORTON 05.11.2009. 20:46 #155572

Objasni mi po cemu je to avast komplikovan?

Evo ti slika i to je sve sto treba da vuces klizac na prvu, drugu ili trecu opciju (kod mene ima samo tri skenera od mogucih 7, znaci samo sto koristim to sam instalirao)

http://img693.imageshack.us/img693/4433/avast.png

:: E bas sam probo taj cuveni avast,znaci ko ne zna da podesi bolje da ga ne instalira,ima da mu radi komp ko iz doba jureeeeeeeeee...ne svidja mi se uopste,to je moje subjektivno misljenje...Kaspersky bog uz malo podesavanja,Nod 32 zakon,Avira vrlo dobra em je i free
:: :: Može i novi, Panda, znači strpa medium-low core 2 mašinu u invalidska kolica
:: :: :: +Kaspersk
:: :: ::
:: :: :: i eto ti Linx da testiras stabilnost
:: :: :: - -
:: :: :: - - Socijalna Mreza!!
ravenoss Re: Re: Re: Re: NORTON 05.11.2009. 21:02 #155585

broj poruka: 486
Pazi,kazem da ima nekih koji ne znaju to da podese,iako je to boranija,ali jednostavno ne znaju i sta biva??? Prvo sto sam primetio je to da prilikom svakog otvaranje stranice na netu on skenira i zablokira protok,bukvalno postoji delay od 2sec sto me iznerviralo dosta...postoji znaci to podesavanje ali mi se ne svidja takav nacin zastite...ccc bre ko da ce neko da izleti iz monitora i uhvati me za gusu toliko ga ovaj skenira hahahahaha

:: Objasni mi po cemu je to avast komplikovan
:: Evo ti slika i to je sve sto treba da vuces klizac na prvu, drugu ili trecu opciju (kod mene ima samo tri skenera od mogucih 7, znaci samo sto koristim to sam instalirao
:: http://img693.imageshack.us/img693/4433/avast.pn
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722
:: :: E bas sam probo taj cuveni avast,znaci ko ne zna da podesi bolje da ga ne instalira,ima da mu radi komp ko iz doba jureeeeeeeeee...ne svidja mi se uopste,to je moje subjektivno misljenje...Kaspersky bog uz malo podesavanja,Nod 32 zakon,Avira vrlo dobra em je i free
:: :: :: Može i novi, Panda, znači strpa medium-low core 2 mašinu u invalidska kolica
:: :: :: :: +Kaspersk
:: :: :: ::
:: :: :: :: i eto ti Linx da testiras stabilnost
:: :: :: :: - -
:: :: :: :: - - Socijalna Mreza!!
LonleyMax Re: Re: Re: Re: Re: NORTON 05.11.2009. 21:29 #155599

ovako sto si napisao sve OK! E pa zato je to ono sto sam rekao u http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=21586&forid=21&katid=5 temi... nije dovoljno znati pritisnuti bilo koje dugme>F8->D pa L ili samo Enter-> Napraviti Account i to je to (jebes ga ako sam preskocio neki korak) treba posle toga malo poraditi da bi to sljakalo kako valja...
Zato bi trebalo da se zna `ko kosi, a ko vodu nosi`!

:: Pazi,kazem da ima nekih koji ne znaju to da podese,iako je to boranija,ali jednostavno ne znaju i sta biva??? Prvo sto sam primetio je to da prilikom svakog otvaranje stranice na netu on skenira i zablokira protok,bukvalno postoji delay od 2sec sto me iznerviralo dosta...postoji znaci to podesavanje ali mi se ne svidja takav nacin zastite...ccc bre ko da ce neko da izleti iz monitora i uhvati me za gusu toliko ga ovaj skenira hahahahah
:: :: Objasni mi po cemu je to avast komplikovan
:: :: Evo ti slika i to je sve sto treba da vuces klizac na prvu, drugu ili trecu opciju (kod mene ima samo tri skenera od mogucih 7, znaci samo sto koristim to sam instalirao
:: :: http://img693.imageshack.us/img693/4433/avast.pn
:: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722
:: :: :: E bas sam probo taj cuveni avast,znaci ko ne zna da podesi bolje da ga ne instalira,ima da mu radi komp ko iz doba jureeeeeeeeee...ne svidja mi se uopste,to je moje subjektivno misljenje...Kaspersky bog uz malo podesavanja,Nod 32 zakon,Avira vrlo dobra em je i free
:: :: :: :: Može i novi, Panda, znači strpa medium-low core 2 mašinu u invalidska kolica
:: :: :: :: :: +Kaspersk
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: i eto ti Linx da testiras stabilnost
:: :: :: :: :: - -
:: :: :: :: :: - - Socijalna Mreza!!
nemamime re 05.11.2009. 21:57 #155611

broj poruka: 294
Avast Home free edition je najbolji besplatan AV (ima i boljih ali se placaju) manje koci masinu od ostalih i na 1 GB rama ce da radi sasvim korektno. Ukljucim mu automatski update, dnevno je azuriranje sto je za svaku pohvalu. Ali naravno pazi na sta klikces na netu (lazni antivirusi, relklame, besplatne kojestarije...) inace ti ni jedan AV nece pomoci. Koristim Avast oko 5 godina i na poslu kacim razne hardove na moj sevisni komp radi backupa i ciscenja od virusa, stavljam gomile flaheva i sl. i nisam pazario ni jedan virus! Pored njega stavi i SpyBot ali da nije rezidentan (iskljucis TeaTimer) i da se ne ucitava automatski vec ga povremeno rucno pokrenes i miran si.

LonleyMax Re: re 05.11.2009. 21:59 #155613

Naravno... Spybot i Malwarebytes dopunjuju Avast do savrsenstva! (Spybot cist bez dodataka)

:: Avast Home free edition je najbolji besplatan AV (ima i boljih ali se placaju) manje koci masinu od ostalih i na 1 GB rama ce da radi sasvim korektno. Ali naravno pazi na sta klikces na netu (lazni antivirusi, relklame, besplatne kojestarije...) inace ti ni jedan AV nece pomoci. Koristim Avast oko 5 godina i na poslu kacim razne hardove na moj sevisni komp radi backupa i ciscenja od virusa, stavljam komile flaheva i sl. nisam pazario ni jedan virus! Pored njega stavi i SpyBot ali da nije rezidentan (iskljucis TeaTimer) i da se ne ucitava automatski vec ga povremeno rucno pokrenes i miran si
:: _______________________
:: Ja sam najpametniji..
:: ...kaze moj desetogodisnji sin
mkukic ... 05.11.2009. 22:22 #155626

broj poruka: 2591
Jos jedan glas za NOD!
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs