Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
microsoft antivirus security essentiales
STRANA 1 OD 1
salari microsoft antivirus security essentiales 30.09.2009. 18:09 T20559

status: user
broj poruka: 32

pozdrav svima
Sta mislite u njihovom antivirusu?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 30.09.2009. 20:46 #144387

broj poruka: 8138
Njesra,avast je keva.

The Way It`s Meant To Be Played

LonleyMax Re: Re: 30.09.2009. 22:17 #144411

broj poruka: 1475
Slazem se za Avast!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722

:: Njesra,avast je keva
::
:: The Way It`s Meant To Be Played
tortojed Majkro$oftu se jako, jako retko dogadja da napravi nesto... 30.09.2009. 22:46 #144413

broj poruka: 10997

sto predstavlja nadogradnju (osnovne) instalacije a da to ujedno bude be$platno. IE6/7/8 su losiji od svih ozbiljnih third party Internet browser-a, WinMediaPlayer je losiji (pre svega problematicniji u smislu saradnje sa sirokom lepezom kodeka) od mnogih player-a, Window$ defender je bruka od antimalware-a, defragmenteri koji dolaze sa XP-om, Vi$tom i Win7 su skoro smesni, toliko su zalosni.
Davno, davno (joj, koliko dugo pamtim!) u doba M$DOS-a, sa instalacijom je `dolazio` MAV (Micro$oftAntivirus) koji je kako-tako mogao da brani sistem, ali tadasnjii virusi behu relativno bezopasni i lako uklonjivi. Medjutim, i onda su drugi antivirusi bili daleko efikasniji od M$-ovog, narocito Thunderbyte i F-prot.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Rezime: zaobici i zaboraviti. !avast rules, u kategoriji free antivir!
imarkovic @salari 30.09.2009. 23:26 #144420

broj poruka: 18996
nije los, ali obzirom da propusta neke viruse, ne preporucujem, NOD32 AV je po meni skroz ok i bolji je od Avasta. A za free, Avira je preporuka, ali samo kad mora free...

tortojed Re: @salari>>Ovde smo, otprilike, uporedili free !avast-a... 01.10.2009. 01:27 #144453

broj poruka: 10997
sa M$ essentials, jer je i ovaj drugi free (navodno, i barem u fazi ispitivanja). Time se nadovezujem na tvoju opasku `...ali samo kad mora free`.

Imao sam prilike da pratim rad jedne masine na kojoj se nalazio NOD32 od 30-40$, kao i dve masine koje su imale `izlecenu` instalaciju ovoga antivira. Moje iskustvo kaze sledece:
1.) NOD32, izleceni, kojega je bilo moguce download-ovati tokom poslednje 3-4 godine imao je, po pravilu, zarazeni `lek` (trojan horse). Razni forumi su jedno vreme bili preplavljeni jadikovkama onih koji su se nasukali. Ko ne veruje, neka proveri.
2.) Dolarski NOD32 je znao da brlja na dva nacina - false positives i problemi sa apdejtovanjem (sajtovi su malo-malo pa bili `down`).
3.) Besplatna Avira je dosta toga propustala i imala tu i tamo bagova tipa kocenje sistema, nepojavljivanje u task-baru nakon butovanja, zatvoreni `kisobran` (iznenadno deaktiviranje)...
4.) Nikakvih, ali pazi: NIKAKVIH problema, sto se virusa tice, nisam imao ni na mom kompjuteru , ni na 3 masine koje odrzavam za racun drugih korisnika, dakle 4 PC-ja na kojima je instalisan free !avast, evo vec duze od jedne godine.

:: nije los, ali obzirom da propusta neke viruse, ne preporucujem, NOD32 AV je po meni skroz ok i bolji je od Avasta. A za free, Avira je preporuka, ali samo kad mora free..
coldcry KIS 01.10.2009. 08:33 #144492

broj poruka: 174
KIS je najbrutalniji od svih. Steta sto nema free verziju, a mogli su da mu uklone recimo firewall i anti spam kao sto je avira uradila sa antivirom. Inace koristio sam antivir free verziju nepuna 3 meseca, a sve vreme je radilo sa windows firewall-om i nisam imao nikakvih incidenata.

coldcry KIS 01.10.2009. 08:35 #144493

broj poruka: 174
KIS je najbrutalniji od svih. Steta sto nema free verziju, a mogli su da mu uklone recimo firewall i anti spam kao sto je avira uradila sa antivirom. Inace koristio sam antivir free verziju nepuna 3 meseca, a sve vreme je radilo sa windows firewall-om i nisam imao nikakvih incidenata.

imarkovic @tortojed 01.10.2009. 10:50 #144512

broj poruka: 18996
1.) Taj `izleceni` NOD je `modifikovani` NOD koji naravno ima nesto u sebi sto ne treba da ima, a ja pricam o `clean` verziji, koja nema nikakve viruse, a kako ce neko da ga izleci, to je njegov problem, da li ce skinuti virus (neki fix), ili serial koji valja...onaj ko zna gde i kako, nece naleteti tako na virus.
4.) i ja sam tako kod druga instalirao jedan Avast free anti-virus i isto tako duze vreme mislio da nema viruse, onda je komp nesto krenuo da mu koci, pa sam instalirao drugi AV (NOD), nasao je par virusa, i batalio sam free varijante AV- a, a vezano za NOD, ne znam koji je to NOD za 30-40$, imas ga na platou u home verziji za 1.600din, mislim. Probao sam sve moguce anti-virusne softvere i uvek, ali UVEK sam se vracao na NOD, trenutno imam najnoviju verziju 4.0.463, koja radi fenomenalno, kao i v. 3, znaci nema virusa, svi drugari koji kuci imaju ili Avast ili AVG, KIS, kad donesu flesh kod mene, uvek mi prijavi neki virus i naravno ocisti ga, ne preterujem.

Avira je po meni najbolji free AV, samo mi se ne svidja sto ima problem sa update-om, nekad oce sam, nekad nece (pricam o verziji 9).

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs