kako da ga uklonim?Kasperski ga obrise iz temp foldera ali prilikom sledeceg dizanja windowsa i KONEKTOVANJA na net opet ga registruje i opet ga obrise i tako u krug.pre konektovanja na net ga ne prijajvljuje a samo kada podignem operu(kod konekcije mozillom se ne pojavljuje)se pojavi.skenirao sam racunar sa: ad aware,Malwarebytes` Anti-Malware,Spybot - Search & Destroy,SUPERAntiSpyware i nije pomoglo.dizao sam sistem sa windows live cd i skenirao sa avirom i svim ostalim antivirusima koji su bili na disku.na kraju sam na googlu potrazio kako da ga uklonim i dobio sam odgovor da skeniram sa programom Spyware doctor,i to sam uradio,pronasao je kojesta i obrisao,ali kad se konektujem na net i dignem operu evo ga opet.uradi sam uninstall opere i instalirao novu operu 10, i evo Kida opet, ali samo ga kasperksy vidi i ni jedan drugi antivirus i ako imam instaliran spyware doctor i uklucenu real-time zastitu.ako neko ima neku ideju,format ne dolazi u obzir,racunar je u firmi hvala na strpljenju
:: :: kako da ga uklonim?Kasperski ga obrise iz temp foldera ali prilikom sledeceg dizanja windowsa i KONEKTOVANJA na net opet ga registruje i opet ga obrise i tako u krug.pre konektovanja na net ga ne prijajvljuje a samo kada podignem operu(kod konekcije mozillom se ne pojavljuje)se pojavi.skenirao sam racunar sa: ad aware,Malwarebytes` Anti-Malware,Spybot - Search & Destroy,SUPERAntiSpyware i nije pomoglo.dizao sam sistem sa windows live cd i skenirao sa avirom i svim ostalim antivirusima koji su bili na disku.na kraju sam na googlu potrazio kako da ga uklonim i dobio sam odgovor da skeniram sa programom Spyware doctor,i to sam uradio,pronasao je kojesta i obrisao,ali kad se konektujem na net i dignem operu evo ga opet.uradi sam uninstall opere i instalirao novu operu 10, i evo Kida opet, ali samo ga kasperksy vidi i ni jedan drugi antivirus i ako imam instaliran spyware doctor i uklucenu real-time zastitu.ako neko ima neku ideju,format ne dolazi u obzir,racunar je u firm :: hvala na strpljenju
kaspersky je legalan,windows xp sp2 je legalan,racunar mi je na poslu,ne dolazi u obzir skidanje kasperskog. UnHackMe sam probao na mom racunaru kod kuce i nisam bas siguran da bih znao da ga koristim,a nesmem da pogresim na poslu u svakom slucaju hvala na sugestijama
pa zato postoji berza,da pitas ono sto ne znas i da ti ljudi koji su voljni da ti objasne nesto,to i urade. Ako hoces poslacu ti na mail tutorijal za kompletna skeniranja i ostalo,ali samo ako imas ozbiljnu nameru da pokusas da ga instaliras i koristis??? Ako nemas ozbiljnu nameru (ili zelju) onda da ti ne saljem na mail,da ne gubim vreme u pisanju
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: :: :: :: kaspersky je legalan,windows xp sp2 je legalan,racunar mi je na poslu,ne dolazi u obzir skidanje kasperskog. UnHackMe sam probao na mom racunaru kod kuce i nisam bas siguran da bih znao da ga koristim,a nesmem da pogresim na posl :: u svakom slucaju hvala na sugestijama
Moze meni na mail, garantujem 100% za upotrebu ( baksuz sam sto se tice virusa)
:: pa zato postoji berza,da pitas ono sto ne znas i da ti ljudi koji su voljni da ti objasne nesto,to i urade. Ako hoces poslacu ti na mail tutorijal za kompletna skeniranja i ostalo,ali samo ako imas ozbiljnu nameru da pokusas da ga instaliras i koristis??? Ako nemas ozbiljnu nameru (ili zelju) onda da ti ne saljem na mail,da ne gubim vreme u pisanju :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: kaspersky je legalan,windows xp sp2 je legalan,racunar mi je na poslu,ne dolazi u obzir skidanje kasperskog. UnHackMe sam probao na mom racunaru kod kuce i nisam bas siguran da bih znao da ga koristim,a nesmem da pogresim na posl :: :: u svakom slucaju hvala na sugestijama
:: Moze meni na mail, garantujem 100% za upotrebu ( baksuz sam sto se tice virusa :: :: :: :: pa zato postoji berza,da pitas ono sto ne znas i da ti ljudi koji su voljni da ti objasne nesto,to i urade. Ako hoces poslacu ti na mail tutorijal za kompletna skeniranja i ostalo,ali samo ako imas ozbiljnu nameru da pokusas da ga instaliras i koristis??? Ako nemas ozbiljnu nameru (ili zelju) onda da ti ne saljem na mail,da ne gubim vreme u pisanju :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: kaspersky je legalan,windows xp sp2 je legalan,racunar mi je na poslu,ne dolazi u obzir skidanje kasperskog. UnHackMe sam probao na mom racunaru kod kuce i nisam bas siguran da bih znao da ga koristim,a nesmem da pogresim na posl :: :: :: u svakom slucaju hvala na sugestijama
Skeniraj i ocisti se ponovo sa live cd-a. Trebalo bi i fixmbr, za slucaj da je u MBR.
Zatim iskljuci komp, iskljuci ga iz struje I IZVUCI BATERIJU IZ PLOCE i ostavi ga tako 30 minuta, bez ikakvog izvora elektricne energije. To bi trebalo da ubije gada ako se krije u registrima na procesoru.
Ako te ne mrzi, javi rezultat.
Edit: baterija iz ploce, ne iz biosa (ko nema u glavi, ima u tastaturi)
:: :: kako da ga uklonim?Kasperski ga obrise iz temp foldera ali prilikom sledeceg dizanja ... na googlu potrazio kako da ga uklonim i dobio sam odgovor da skeniram sa programom Spyware doctor,i to sam uradio :: hvala na strpljenju
ako ti nije tesko posalji na bojanst1@sbb.rs naravno da imam ozbiljnu nameru da ga uklonim pa do sada sam proveo mnogo sati skenirajuci ga svim cudima bezuspesno
Meni tu nesto nije jasno.Kako moze virus da se krije u procesoru?!?O kakvom registriu ti pricas? Kada comp ostane bez struje,u roku od nekoliko sekundi u njemu nema vise nikakvih podataka.Svi podaci su jedino na HDD i u biosu,nigde vise.
Ako mislis na reg.bazu ona se krije u C:\WINDOWS\system32\config,a ne u procesoru.
P.S. po tvojoj teoriji se comp nebi upalio zamenom procesora,jer bi u prvom ostali reg.podaci:))
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Skeniraj i ocisti se ponovo sa live cd-a. Trebalo bi i fixmbr, za slucaj da je u MBR :: :: Zatim iskljuci komp, iskljuci ga iz struje I IZVUCI BATERIJU IZ PLOCE i ostavi ga tako 30 minuta, bez ikakvog izvora elektricne energije. To bi trebalo da ubije gada ako se krije u registrima na procesoru :: :: Ako te ne mrzi, javi rezultat :: :: Edit: baterija iz ploce, ne iz biosa (ko nema u glavi, ima u tastaturi :: :: :: :: :: kako da ga uklonim?Kasperski ga obrise iz temp foldera ali prilikom sledeceg dizanja ... na googlu potrazio kako da ga uklonim i dobio sam odgovor da skeniram sa programom Spyware doctor,i to sam uradio :: :: hvala na strpljenju
:: Skeniraj i ocisti se ponovo sa live cd-a. Trebalo bi i fixmbr, za slucaj da je u MBR :: :: Zatim iskljuci komp, iskljuci ga iz struje I IZVUCI BATERIJU IZ PLOCE i ostavi ga tako 30 minuta, bez ikakvog izvora elektricne energije. To bi trebalo da ubije gada ako se krije u registrima na procesoru :: :: Ako te ne mrzi, javi rezultat :: :: Edit: baterija iz ploce, ne iz biosa (ko nema u glavi, ima u tastaturi
posto je racunar u firmi, ili je firma jako mala, ili postoji neko ko je placen se bavi ovakvim problemima - inhouse ili outhouse. u prinicpu, inficiras se po rebutovanju i pristupanju mrezi zato sto je infekcija na nekom delu mreze koji nije dezinfikovan
Virus u procesoru... Ovo sam propustio :( __________________ Scourge of PCBerza
:: Skeniraj i ocisti se ponovo sa live cd-a. Trebalo bi i fixmbr, za slucaj da je u MBR :: :: Zatim iskljuci komp, iskljuci ga iz struje I IZVUCI BATERIJU IZ PLOCE i ostavi ga tako 30 minuta, bez ikakvog izvora elektricne energije. To bi trebalo da ubije gada ako se krije u registrima na procesoru :: :: Ako te ne mrzi, javi rezultat :: :: Edit: baterija iz ploce, ne iz biosa (ko nema u glavi, ima u tastaturi :: :: :: :: :: kako da ga uklonim?Kasperski ga obrise iz temp foldera ali prilikom sledeceg dizanja ... na googlu potrazio kako da ga uklonim i dobio sam odgovor da skeniram sa programom Spyware doctor,i to sam uradio :: :: hvala na strpljenju
Ako mozes proveri do sutra u XP - Control Panel > Administrative Tools > Local Security Policy > Shutdown: Clear virtual memory pagefile [Enabled/Disabled], pa mi objasni zasto uopste postoji SIGURNOSNA opcija ciscenja virtualne RAM memoriju prilikom gasenja kompjutera ako se sve to ionako gubi prilikom gasenja?
Poenta vadjenja baterije iz ploce je da se, ako je moguce, ocisti informacija (vredonst windows registry hiv-a), koju CPU *MOZE* citati iz sistemske memorije (ili RAM memorije) po nalogu malicioznog programa, PRE ili POSLE prelaska u protected mode, a koja se moze odnosi na podizanje i parametre nekog legitimnog Windows procesa - npr podizanje HTTP servera, kao sto radi Worm o kojem je rec. U tom slucaju antivirus programi to ne mogu detektovati.
man ... virtual page RAM - je file na harddisku (pagefile.sys u root-u) a ne memara .. RAM kad nema struje nema podataka .. zbog procesa osvezavanja pojedinacnih celija... itd ... a baterja na ploci - pa apsolutno nema veze sa tim ..
Da, to je windows `swap to file` resenje. Tako je, na disku je, ali je trebalo da posluzi kao odgovor gilopiletovoj miskoncepciji.
:: :: man ... virtual page RAM - je file na harddisku (pagefile.sys u root-u) a ne memara
Prva tri linka u mom prethodnom tekstu upucuju na vrlo ozbiljne tekstove koji tvrde upravo suprotno - da RAM cuva podatke i kad nema struje - ali ih ti ocigledno nisi procitao.
Ja to nisam izmislio, niti je to moje oktrice. Na zalost, uopste se ne secam u kom sam (takodje vrlo ozbiljnom) tekstu procitao preporuku o vadjenju baterije, niti mogu da trazim link.
Uglavnom, ja se uopste ne raspravljam, niti namecem svoje misljenje (za to nemam ni vremena ni energije). Samo sam pokusao da pomognem.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.