Pa ako si mislio sta te moze zastititi od onih autorun virusa(oni sto sami preskacu sa flash-a na komp i obrnuto cim bocnes flash) moze te spasiti ako na flash-u i svim particijama harda napravis folder pod nazivom autorun.inf i saakrijes ga(file,change attributes,hidden),a ako si mislio na bilo koje druge viruse koji nisu autorun tu ti moze pomoci antivirus i ostali anti....programi!
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Postoji li neki program koji se postavi na flash i stiti od napada virusa? Malo sam laicki pitao al skonatacete me :)
ja npr koristim usb vaccine i na flashu i na kompu koji vrlo efikasno sprechava naj rasprostranjniju autorun pojavu virusa...a ako hoces monitoring/konstantno da neki AV bude prisutan samo potrazzi na netu jer mislim da mnogi `obichni` za desktop imaju i `mini` podverziju. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ get on_log on / log off_get off
usb vaccine ne radi na ntfs flash diskovima,a svi koji imaju veci flash od 4 gb ga formatiraju u ntfs zbog toga sto ntfs moze da prihvati vece fajlove od 4 gb dok fat32 ne moze...a i on ti skroz iskljuci autorun funkciju na flash-u i kompu...
:: ja npr koristim usb vaccine i na flashu i na kompu koji vrlo efikasno sprechava naj rasprostranjniju autorun pojavu virusa...a ako hoces monitoring/konstantno da neki AV bude prisutan samo potrazzi na netu jer mislim da mnogi `obichni` za desktop imaju i `mini` podverziju :: ~~~~~~~~~~~~~~~~~ :: get on_log on / log off_get of :: ::
nije antivirus nego prosto iskljucivanje autorun opcije za removable drives (TWEAK UI), pa makar ih imao milion na fleshu, sem ako ih sam ne pokrenesh, nece doci do infekcije.
dodatno ali ne i obavezno opcija u antivirus programu za automatcko skeniranje po prikljucenju na komp
- - Pozdrav !!!
PELE. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Svaki uredjaj radi na carobni dim. Kada ga taj dim napusti prestaje da radi.
pa vec smo ti rekli trik....a virus se nece instalirati u komp dok ga ti ne pokrenes znaci autorun opcija POKRENE virus umesto tebe...znaci virus se moze nalaziti na flash-u to ne mozes spreciti da se on prekopira ali mozes spreciti da se NE POKRENE tako sto ces poslusati neke od dobijenih saveta...
:: oK a mogu li se naci programi ili neki trik da se zabrani upis podataka na flash a samim tim i upisivanje samih virusa ::
start>run...>GPEDIT.MSC>User Configuration>Administrative Templates>System>desno prozorce turn off Autoplay na enabled i Avastom pregledas flesh svaki put kad ga bocnes tj. doneses od nekog...
Pa ok nasao je Kavos-a to ti je jedan od najpoznatijih trojanaca za kradju sifri i lozinki za online igre i sl...Kavos-a ce detektovati svaki antivirus jer je veoma poznat...ali pazi,Kavos cesto dolazi sa jos jednim rootkit-om u paketu,i kopira se u SVE root foldere na svim drajvovima...tako da... Inace Nod32 je veoma dobar za otkrivanje tih autorun virusa,mada ni Avast nije los zbog boot scan-a,ali protiv rootkit-a su nemocni,za to postoji program UnHackMe koji je zakon za rootkit-e...Kad precesljas komp sa njim,tek onda si bezbedan...
Ovo je skrin bio cisto vezan za Autorun crvice ima tamo dva kom... moram da kazem da mi Avast cesce pronalazio rootkit nego trojose... tj pronalazi oba ali AVG je nasao 2 koja avast nije mogao... dok AVG nije nasao `32` koje je Avast nasao... Ja Avast koristim u kombinaciji sa Malwarebytes i Spybot S&D evo win radi vec vise od tri meseca bez brljanja...
Sto se tice tih viriusa sto vuku pasvorde, zabole me uvo za njih! :D nit placam sta nit radim nesto vazno i bitno sto bi moglo da mi naskodi ako se sazna... da nece na fejs da mi upadne! xD
:: Pa ok nasao je Kavos-a to ti je jedan od najpoznatijih trojanaca za kradju sifri i lozinki za online igre i sl...Kavos-a ce detektovati svaki antivirus jer je veoma poznat...ali pazi,Kavos cesto dolazi sa jos jednim rootkit-om u paketu,i kopira se u SVE root foldere na svim drajvovima...tako da... Inace Nod32 je veoma dobar za otkrivanje tih autorun virusa,mada ni Avast nije los zbog boot scan-a,ali protiv rootkit-a su nemocni,za to postoji program UnHackMe koji je zakon za rootkit-e...Kad precesljas komp sa njim,tek onda si bezbedan.. :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: start>run...>GPEDIT.MSC>User Configuration>Administrative Templates>System>desno prozorce turn off Autoplay na enabled i Avastom pregledas flesh svaki put kad ga bocnes tj. doneses od nekog.. :: :: :: :: Meni samo Avast do sada nalazio ta Autorun govna.. :: :: http://img211.imageshack.us/img211/5615/autorun.pn :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722 :: ::
pa ti se shali za fejs ali kad bi ti ispricao pricu kakav sam slucaj imao sa kradjom fejs naloga...drugaru se desilo...PAKAO od zivota su mu napravili...dugo mi je da kucam celu pricu...cuvaj se toga SVE je moguce...
:: Ovo je skrin bio cisto vezan za Autorun crvice ima tamo dva kom... moram da kazem da mi Avast cesce pronalazio rootkit nego trojose... tj pronalazi oba ali AVG je nasao 2 koja avast nije mogao... dok AVG nije nasao `32` koje je Avast nasao.. :: Ja Avast koristim u kombinaciji sa Malwarebytes i Spybot S&D evo komo radi vec vise od tri meseca bez brljanja.. :: :: Sto se tice tih viriusa sto vuku pasvorde, zabole me uvo za njih! :D nit placam sta nit radim nesto vazno i bitno sto bi moglo da mi naskodi ako se sazna... da nece na fejs da mi upadne! x :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722 :: :: :: Pa ok nasao je Kavos-a to ti je jedan od najpoznatijih trojanaca za kradju sifri i lozinki za online igre i sl...Kavos-a ce detektovati svaki antivirus jer je veoma poznat...ali pazi,Kavos cesto dolazi sa jos jednim rootkit-om u paketu,i kopira se u SVE root foldere na svim drajvovima...tako da... Inace Nod32 je veoma dobar za otkrivanje tih autorun virusa,mada ni Avast nije los zbog boot scan-a,ali protiv rootkit-a su nemocni,za to postoji program UnHackMe koji je zakon za rootkit-e...Kad precesljas komp sa njim,tek onda si bezbedan.. :: :: :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: start>run...>GPEDIT.MSC>User Configuration>Administrative Templates>System>desno prozorce turn off Autoplay na enabled i Avastom pregledas flesh svaki put kad ga bocnes tj. doneses od nekog.. :: :: :: :: :: :: Meni samo Avast do sada nalazio ta Autorun govna.. :: :: :: http://img211.imageshack.us/img211/5615/autorun.pn :: :: :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722 :: :: ::
Kupi brate flash sa RW hardverskim prekidacem i ne razmisljaj vise o tome...prekidac u lock poziciju, pa koji ga virus prejasi ja cu licno da pojedem taj usb...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.