Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Pomažite ljudi, nešto sam popasao...
STRANA 1 OD 1
srdoch Pomažite ljudi, nešto sam popasao... 21.07.2009. 14:52 T18932

status: user
broj poruka: 1260
Prvo, da u kratkim crtama razjasnim kakva je situacija i o čemu se radi. Najbitnije je da reinstalacija sistema iz određenih razloga ne dolazi u obzir, tako da je potrebno lečenje pa ako je neko imao iskustva sa sličnim nek viče šta da radim. Napalo me je nešto što do sad nisam video, a ne znam ni šta je. Naime, kada mi se podigne sistem (XP-sp3) standardno se pali i NOD32 ali od juče ne, i to je bio prvi simptom da nešto nije u redu. Ručno pokretanje istog ne daje rezultata, samo se otvori na sekund i odmah zatvori. Uninstall NOD-a je takođe nemoguć jer se i tada desi isto. U TaskManager-u sam primetio da se u procesima konstantno pali nod32kernel ali ga nešto iste sekunde gasi i tako u nedogled. Pristupio sam skeniranju sa trenutno dostupnim alatima na računaru (Spybot,Adaware,Spyware Doctor) koji su pronašli po nešto ali dotični problem je i dalje prisutan. Probao sam čak da skeniram taj hard na drugom sistemu (Vista64sp1) sa svežim NOD-om i Windows Defenderom koji pri tom nisu pronašli ništa. A sad ono najsmešnije, kada sa tog zaraženog XP-a odem na net (probao Operu,Mozillu,IE) sve super radi, ali onog momenta kada na google-u ili nekom torrent search-u ukucam naziv bilo kog antivirusa (Avast,Kaspersky,AVG...) koji bi hteo da skinem, istog trenutka se browser sam zatvori, tako da je skidanje neizvodljivo ?! Takođe pri pokušaju instalacije nekog alata koji već imam, instalacija se sama zatvara. Užas!!!
Jel ima neko ideju o čemu se radi i kako da se rešim toga? Probao sam i iz Safe Mode-a i tu je situacija koliko toliko bolja, uspeo sam da pokrenem NOD32 ručno ali nije ništa našao.
Hvala svima unapred na pomoći i izdvojenom vremenu da saslušate moj problem!
Veliki pozdrav!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vukdusan re 21.07.2009. 15:07 #129917

broj poruka: 800

Probaj sa onim sto sam ti poslao na mail...
Dachman Virus 21.07.2009. 15:08 #129918

broj poruka: 630
Jedino sto mozes da uradis je da hard spojis na neciji komp koji ima vec zastitu neku bolju(nod32,kaspersky) i iskeniraj ga i najbolje zatim jos nekim anti spyware programima.
Koja je verzija noda sto si imao?

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @srdoch 21.07.2009. 15:10 #129919

broj poruka: 18996
nema potrebe za ikakvim dzidza bidzama za spy itd, uradi System Restore, sa datumom pre tog problema i vratice ti se sve u normalu, a zatim ako je moguce, predji na AV Avira, bolji je od NOD-a, ako ne zelis, onda bar instaliraj verziju 4, ako nemas.

srdoch re 21.07.2009. 15:19 #129921

@vukdusan
Hvala, probaću kad dođem kući, trnutno sam na poslu.

@Dachman
To sam već probao, ali ponoviću na drugom kompu s nekom drugom zaštitom, hvala!
Verzija nod-a je 2.7

@imarkovic
Nažalost, System Restore isključen. Instaliraću i crnog đavola samo da se rešim ovoga. Hvala!!!
imarkovic @srdoch 21.07.2009. 15:41 #129923

broj poruka: 18996
moj ti je savet, za ubuduce, uvek, ali uvek nek ti je ukljucen sysrestore, bar samo za C: , za sve ostale particije iskljuci, ali za C, gde ti je sistem, bas iz tih razloga ostavi ukljuceno, kosta te jako malo mesta...
Dachman Nod2.7 21.07.2009. 15:42 #129924

broj poruka: 630
I meni se to isto desilo ranije sto i tebi sada kada sam imao 2.7 verziju,samo sto sam mogao da instaliram kaspersky i da procistim sistem.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jaydee SmitFraudFix 21.07.2009. 16:03 #129925

broj poruka: 95
Probaj sa necim sto je meni spasilo racunar od reinstalacije pa ga i dan danas koristim bez ikakavih problema. To je programcic koji ima DOS platformu i bezprekorno ocisti i vrati sistem u isto stanje u kakvom je bio pre problema. Ima i opciju update-a pa tim jos bolje.

SmitFraudFix

Pozdrav.
doca80 Znam sta si popaso 21.07.2009. 18:03 #129932

broj poruka: 3053
nije strasno i moze se resiti. UnHackMe program te resava bede 99%,kao i Malwarebytes AntiMalware!!! Biraj koji ces da koristis,NE skidaj ih sa rapida,torenta i sl jer su te verzije PUNE nekih novih virusa spyware-a i sl,provereno!!! skini h sa njihovih maticnih sajtova, trial verzije su potypuno funkcionalne 30 dana,instaliraj i skeniraj u safe modu,ako ne pomaze tako(postoji sansa da tvoj komp nece prihvatati instalaciju bilo kakvog av programa jer mu virus sto si popaso nece dati)onda hard nosi na drugi komp koji ima sveze instalirane programe koje sam naveo pa full scan!!! Kod UnHackMe uradi scan sa SVIM opcijama koje se nalaze u advanced,komp ce se restartovati,crniti,plaviti ekran to je sve normalno da ne brines...Javi sta si uradio!!!

KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!

vukdusan Re: Znam sta si popaso 21.07.2009. 18:31 #129937

broj poruka: 800

Sad sam se setio, bas htedoh da napisem... Upravu si sto posto!

:: nije strasno i moze se resiti. UnHackMe program te resava bede 99%,kao i Malwarebytes AntiMalware!!! Biraj koji ces da koristis,NE skidaj ih sa rapida,torenta i sl jer su te verzije PUNE nekih novih virusa spyware-a i sl,provereno!!! skini h sa njihovih maticnih sajtova, trial verzije su potypuno funkcionalne 30 dana,instaliraj i skeniraj u safe modu,ako ne pomaze tako(postoji sansa da tvoj komp nece prihvatati instalaciju bilo kakvog av programa jer mu virus sto si popaso nece dati)onda hard nosi na drugi komp koji ima sveze instalirane programe koje sam naveo pa full scan!!! Kod UnHackMe uradi scan sa SVIM opcijama koje se nalaze u advanced,komp ce se restartovati,crniti,plaviti ekran to je sve normalno da ne brines...Javi sta si uradio!!
::
:: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
srdoch Pozdrav ljudi, problem rešen, napokon... 27.07.2009. 14:32 #130771

Pre svega, puno hvala svima na savetima. Nažalost neki od njih nisu dali rezultata ali bitno je da sam probao nekoliko varijanti i jedna je uspela. Krenuo sam da, sa drugog OS-a, skeniram taj hard antivirusima koje nisam ranije koristio, a sve to s rezonom da će neki morati nešto da pronađe što matori NOD32 nije mogao. I to se i desilo, posle avasta koji kao i nod nije našao ništa usledio je AVG i rešio problem. Sada sve radi super kao i pre a to mi je i najbitnije. Posle svega samo ostaje dilema da li ostaviti stari NOD (koji mi posle ovoga baš i ne uliva neko poverenje), instalirati možda poslednji NOD ili preći na nešto drugo?
Hvala još jednom na pomoći i predlozima. Pozdrav svima!
Živi bili!!!
TheGame Re: Pozdrav ljudi, problem rešen, napokon... 27.07.2009. 15:12 #130779

broj poruka: 719

Ja ne znam stvarno zasto svi drze stare verzije Nod-a na racunara...uglavnom svi koriste 2.7 verziju...Instaliraj najnovije i uzivaj...Ja imam Esset smart security 4 i nikakvih problema nemam...nisam imao ni sa verzijom 3...

Independence is a state of mind

:: Pre svega, puno hvala svima na savetima. Nažalost neki od njih nisu dali rezultata ali bitno je da sam probao nekoliko varijanti i jedna je uspela. Krenuo sam da, sa drugog OS-a, skeniram taj hard antivirusima koje nisam ranije koristio, a sve to s rezonom da će neki morati nešto da pronađe što matori NOD32 nije mogao. I to se i desilo, posle avasta koji kao i nod nije našao ništa usledio je AVG i rešio problem. Sada sve radi super kao i pre a to mi je i najbitnije. Posle svega samo ostaje dilema da li ostaviti stari NOD (koji mi posle ovoga baš i ne uliva neko poverenje), instalirati možda poslednji NOD ili preći na nešto drugo
:: Hvala još jednom na pomoći i predlozima. Pozdrav svima
:: Živi bili!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs