Koji program je moguce upariti sa Kasperskym radi bolje zastite ? Pored Kasperskog koristim jos Ad-Aware i Malwarebytes , ali i pored toga mi je sistem ugrozen. Stalno imam napad nekog trojanca ( HELKEN ) koji mi prekida rad CRYPTLOAD-a. Pokusao sam kao dopunu da koristim PC Internet SECURITY 2009, a kasnije i SPYWARE DOCTOR, ali mi totalno uspore sistem. Da li se ne slazu sa Kasperskim ili su i oni zarazeni to neznam ? Da li znate neki adekvatni program za sprecavanje ovog trojanca? HVALA
Nije Helken već crve pod nazivom HELKERN, iliti Slammer ili CodeRed ili Sapphire, zavisi ko ga detektuje i kako označava. Radi se o potpuno `elektronskom` crvetu koji se zadržava u RAM memoriji i ne nalazi se u fajlovima na disku koji se mogu pretraživati ili detektovati klasičnim načinom.... ne gasiš računar? Imaš server PC? Ne znam kako ti pravi probleme kao običnom korisniku osim ako nemaš instaliran Microsoft SQL Server na računaru? Ako je tako, instaliraj patch od Microsofta koji sprečava buffer overrun u MS SQL Serveru 2000 sa adrese:
Problem je u tome sto u toku njegovog napada upadaju neki drugii virusi ili sta li su vec,koje cistim samo uz pomoc Ad-Aware. Ad-Aware ih registered sledecim imenima: live365 , dubleclick i jos neki,ne znam im tacna imena Posto skidam 24/7 sa neta desava mi se da mi prekidaju konekciju,stopiraju criptload,a nekad i ugase comp,pa da bih ga pokrenuo moram prvo da izvadim RAM memoriju, inace na ekranu ostaje crna slika. Eksperimentisao sam sa raznim programima,ali nema bas neke vece pomoci. Da li Vista ima backdoor ili Cryptload ?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.