Jako ukloniti trojanca po imenu Driller i JunkPoly??? Od sinoc vrslja po kompu ne znam sta cu od njih... pola stvari ne radi... instalirao sam novi windows nocas i opet upalio komp i skeniram i opet j etu i opet ntdll.dll nevalja... dajte ljudi pomagajte! Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!!!
Probaj spybot search & destroy ili SUPERAntiSpyware Professional ili oba.Antivirusi tipa kasperski ili nod32 nesnalaze se bas dobro sa trojancima i njihovim uklanjanjima bar iz mog iskustva.Probaj pa javi sta si uradio.
Pa misa mu njegovog gde nadje samo te viruse?Ja se jos uvek nisam sreo sa nekim troyancem da ga Kaspersky nije uspesno obrisao.Probaj sa njim pa posle Spybot itd..U svakom slucaju ti ne gine now win.Zato treba raditi uvek backup wina iz acronisa,ja sam poceo da radim od skoro a da sam radio pre imao bi 90% manje posla i muka koje su me snasle!
A da li si pri tome obrisao sve particije i nanovo ih formirao, pa formatirao ? Zatim stavis SAMO Windows, drajvere i antivirus, kad ono - infekcija ? Malo verovatno, prosto ne verujem.
Pre ce biti da nisi obrisao particije (System volume information ?) ili si particije brisao jednu po jednu ili si formatirao sistemsku particiju, reinstalirao, pa formatirao ostale. Ili tokom reinstalacije ponovo odnekle ubacis infekciju (CD, USB, mrezna kartica, modem, wireless...)
Driller je najverovatnije crv (engl. worm), mada je od skoro `na trzistu`, pa nisam siguran. Kreiran je od strane neke firme koja se bavi prozvodnjom zastitnog softvera. Za sada se reklamira SpyNoMore kao program koji ga elegantno uklanja (navodno) i trenutno smrdi sa te strane. Za nedelju-dve ce da stigne update za NOD, KAV, Avast, Avira, nakon cega ce Driller biti proslost... nadam se... ipak, crv je to...
JunkPoly je trojanac/rootkit, registruje ga i uklanja Avast 4.8 nakon boot-scan. Prethodno iskljuci System restore, obrisi Temporary files, skeniraj komp pre i posle sa Advanced System (ili Windows) Care.
Na netu imas svu silu antirootkit programa, pa probaj jedan po jedan, ako ovo gore ne pomogne. Na primer: Panda Anti-rootkit , Avast! anti-rootkit, DrWeb CureIT! itd.
ja znam gde si pokupio te zestoko gadne napasti... NAJJACI program za rootkit-e je UnHack Me.!!! Skines ga sa MATICNOG sajta(www.greatis.com),instaliras,podesis PARTIZAN tool da bude aktivan,pokrenes program i uradis SVE advanced opcije!!! Komp ce se gomilu puta restartovati,crniti,plaviti ekran i sl,ali ne brini to je normalno,naci ce SVE sto pokusava da se digne pre Windows-a(ukljucujuci i neke legalne programe koji nisu rootkit-i) a ti brisi SVE sto ti je sumnjivo samo PAZLJIVO citaj sta pise!!! Dobar je boot scan sa Avast-om ali prvo odradi UnHackMe i 99% si se resio ove opasne gamadi........
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.