Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Ko od vas koristi KIS 2009
STRANA 1 OD 1
ivikit Ko od vas koristi KIS 2009 29.03.2009. 11:52 T16458

status: user
broj poruka: 264
Kako ga je podesio, kako mu radi internet i ucitavanje stranica i tome slicno
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 29.03.2009. 12:01 #105771

broj poruka: 12057

Kako god da podesish to sr@nje od programa on ce nesto da blokira i da pametuje. A usput ce da ti nadje trojanca iz 2008. godine na DVD-u koji si narezao 2005.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Erestun re 29.03.2009. 13:42 #105789

broj poruka: 1797
Auuuu, sada ce MaKina da te demantuje. Mada se ja slazem sa tobom. Iritirala me starija verzija Kasperskog AV-a koja je za alarm imala zvuk svinje. Pa kad pronadje nesto on pocne da skichi i da njishti dodje ti da odradis uninstall iz momenta. Jbg, ja zasnivam moje iskustvo na starijim verzijama, mozda, kako kaze Machine, KIS 09 jeste dobro odradjen, mada dok je meni 2.7 Nod-a, ne bih prelazio na nesto drugo, trece. Bice isproban.

MACHINE KIS 2009 29.03.2009. 14:08 #105795

broj poruka: 5704
nije dobro odradjen, odradjen je fenomenalno. Kome treba konfiguracioni fajl neka trazi na mail. Svi ti zvukovi se utule a zahtevnost resursa jeste veca od NOD32 v2 ali ne znacajno, subjektivno manje nego ESS 4. Da ne govorimo o tome koliko je oduvek KAV bio mocniji sto se tice neutralizacije memorisjki rezidentnih virusa, NOD32 2.70.39 je retko kada mogao da odradi restartovanje OSa i pre ucitavanja u RAM da ubije gamad, dok je to AVP radio jos od `97 kada im je znak bio Mikelandjelo i tada sma ga jedini put duze koristio. Probao sam ga 2006 ali je to bilo jako tromo a Eset sam koristio od tada pa do 2008. NOD 2.70.39 je fenomenalan program ali ne zaboravite da je to zastarelo jezgro iz 2005!!! KIS 2009 nije ista kategorija i ne moze se porediti sa njim. Da ESS 4 nema onih nekoliko bugova, znajuci odlicnu detekciju, pitanje je ko bi nadvladao ESS ili KIS, ali ovako nema dileme: KIS 2009 je definitivno King Of The Hill

A N G E L

ivikit Dobro bre ljudi 29.03.2009. 14:46 #105797

broj poruka: 264
jeli ima koga jos da ga upotrebljava? Voleo bih da cujem sve komentare onih koji ga imaju ili su ga negde upotrebljavali

vladarko Pa... 29.03.2009. 15:54 #105804

broj poruka: 4228
mislim da ga koristim od kada je izašao i jedinih problema (zamisli) sam imao sa brzinom učitavanja PC Berze, ali ponekad. Kada čistim tuđe računare preko USB kabla, čistim ih bez većih problema. Jednom mi se desilo da sam zarazio svoj računar tako, ali se KIS posle par ažuriranja oporavio i sam očistio. Neke sajtove neće da otvara, ali ne znam zbog čega. Sve u svemu, nemam nijedan pad sistema zbog gamadi, imam jedan zastoj, ali, kažem, rešen je posle par ažuriranja i skeniranja.

Podešeno mi je da kada skeniram diskove da radi najtemeljnija proveravanja, dok je rezidentna zaštita na podrazumevanim podešavanjima.

Korisitio sam i ranije verzije, ali sam se smorio sa traženjem ključeva, tako da sam kupio licencu.

Pozdrav!

Vlada
ukimafija radi ok 29.03.2009. 16:33 #105808

broj poruka: 263
Bax mozda ima lose iskustvo od ranije, ja mogu da kazem da je kis 2009 jako dobar, ne koci masinu kao one prethodne verzije nekad zbog kojih ga nisam upotrebljavao pune 3 godine, znaci dobar je , dobro skenira, mozda je malo samo uspori kad se recimo ubacije disk ili pusta neki program prvi put, kad on to proveri i dodas ga u allow ili dodas kao izuzetak, to sljaka jako dobro i vise te ne pita...Cak sam mogao i normalno da se igram par solidnijih igara dok je on ukljucen...Nisam nesto mnogo isprobavao to doduse jer gasim net uglavnom i sve kad se igram...
Ali mogu da kazem da je jako dobar i temeljan...ESS 3 mi nije davao pristup nekim sajtovima pa sam ga skartirao zato, pre sam koristio nod 2.7 ali kis 2009 je temeljniji, ESS 4 jos ima neke bagove pa cu ga preskociti dok ne prodje vremena malo.
Za sad, slobodno mozes da istaliras KIS mirne duse, uz prosecan komp -dvojezgarni procesor 2gb rama to sljaka ok, za sve slabije nod je najbolji....
Znaci nista nisam specijalno podesavao, na def. setovanjima radi sasvim ok...

zandarm Re... 29.03.2009. 17:27 #105812

broj poruka: 1454
Ja trenutno koristim KAV 2009 i mogu ga samo preporučiti ljudima. Koliko ja primećujem ne guši mi komp i radi sasvim dobro.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means

PCoprema I mene i mene 29.03.2009. 18:28 #105829

broj poruka: 292
zanimaju raznovrsna iskustva i to sto vise.Pa neka se jave svi koji imaju sta da kazu na ovu temu.

MACHINE Re: Pa... 29.03.2009. 21:59 #105864

Naravno da ce sve otvoriti od sajtova. Ako vam se ne otvaraju baneri ili dodajte izuzetke u belu listu ili prosto iskljucite Banner AdBlocker (kojeg drugi AV nemaju) i osvezite stranicu (F5, zbog cache-a). Sto se sajtova tice isto mozete prema uputima da dodate izuzetak u Web Traffic (dakle, adresa i one zvezdice) ili pak iskljucite poslednju opciju u tom bloku za bazu sumnjivih stranica i radice...vrlo je manipulativan, sto Eset nema, jeste komplikovaniji ali ga svako moze prilagoditi sebi i pritom ostati sigurniji od ESS a ima i mocan AI

A N G E L

:: mislim da ga koristim od kada je izašao i jedinih problema (zamisli) sam imao sa brzinom učitavanja PC Berze, ali ponekad. Kada čistim tuđe računare preko USB kabla, čistim ih bez većih problema. Jednom mi se desilo da sam zarazio svoj računar tako, ali se KIS posle par ažuriranja oporavio i sam očistio. Neke sajtove neće da otvara, ali ne znam zbog čega. Sve u svemu, nemam nijedan pad sistema zbog gamadi, imam jedan zastoj, ali, kažem, rešen je posle par ažuriranja i skeniranja
::
:: Podešeno mi je da kada skeniram diskove da radi najtemeljnija proveravanja, dok je rezidentna zaštita na podrazumevanim podešavanjima
:: Korisitio sam i ranije verzije, ali sam se smorio sa traženjem ključeva, tako da sam kupio licencu
:: Pozdrav
:: Vlada
Panta019 Re 29.03.2009. 23:04 #105881

broj poruka: 1583
Kis 2009, da kucnem u drvo, stiti moj komp dobro.

Primerio sam da isti ima bug u kombinaciji sa Nero programom, Pioneer dvd rezacem i DVD-R diskovima jer ovaj tip DVD-a prsne pri pocetku rezanja ukoliko KIS 2009 nije iskljucen u toku rezanja. DVD+R moze da se reze cak i kada je KIS ukljucen. Slucajno sam na netu nasao jos slicnih slucajeva pa sam usput saznao i resenje problema.

Znaci moj Pioneer 215D je potpuno ispravan, za sada.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

MACHINE Re: Re 29.03.2009. 23:16 #105884

Tacno, buguje sa Nero, ja sam koristio 9 koji se jedva instalira, sada cu videti sa 8. Alcohol 5 radi odlicno ali Nero ide sporo ucitavanje, mad au 9 ja nisam imao problem sa rezanjem, sve odradi kako treba...

Ajde postuj to resenje na koje si naisao

Da li ga je neko koristio na SingleCore masina sa 1GB i manje RAMa (klasa P4 i K8 ???)

A N G E L

:: Kis 2009, da kucnem u drvo, stiti moj komp dobro.
:: Primerio sam da isti ima bug u kombinaciji sa Nero programom, Pioneer dvd rezacem i DVD-R diskovima jer ovaj tip DVD-a prsne pri pocetku rezanja ukoliko KIS 2009 nije iskljucen u toku rezanja. DVD+R moze da se reze cak i kada je KIS ukljucen. Slucajno sam na netu nasao jos slicnih slucajeva pa sam usput saznao i resenje problema.
:: Znaci moj Pioneer 215D je potpuno ispravan, za sada.
:: ___________________________________
:: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.
darkoc78 re: 29.03.2009. 23:53 #105894

broj poruka: 467
Ja sam presao na KAV2009 posle par NOD-ovih propusta od pre mozda mesec ipo. Moram da priznam da sam bio skeptik po pitanju brzine jer znam da mi je ranije mnogo kocio racunar. Da budem iskren, ne primecujem nikakvu razliku u brzini rada. Radi isto kao sto mi je i NOD radio, igram novije igre sasvim normalno, Nero mi takodje radi sasvim normalno. Mozda bi usporavao kada bi rezao dvd sa 16x, nisam probao jer uvek rezem sa 8x. Imam posebno firewall pa zato ne koristim KIS, ali eto za KAV mogu da kazem da je ok. Ni delom nije tako ekstreman kao sto Bax kaze, a moja masina nije nista posebno, 5000+ i 2gb rama.
Intuite plus: KIS bart PE rescue disk 30.03.2009. 01:05 #105904

broj poruka: 22
Značajno guši single core mašine. sve ispod 3.0GHz Prescott i 1GB čini gotovo neupotrebljivim...

Pozdan, po potrebi se sa dva klika isključuje, potpuno isključuje.
MACHINE Resenje? 30.03.2009. 01:58 #105910

Potrebno je u Aplication Filtering za Trusted Zone, Trusted Aplicatons dodati Nero, zatim na edit u Exceptions bloku chekirati prve 2 opcije Do Not Scan & Monitor. TO bi trebalo da resi problem. Ne znam da li sta slicno moze u ESS kako bi odgusio pojedine aplikacije, ali sta onda sa menijima?

A N G E L

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs