Cudno se ponasa racunar vec neko vreme. Iako je na LAN mrezi, nije mi za ocekivati da mreza konstantno nesto skida/salje (za 10min 50MB poslato, a 70MB primljeno). Kako se izboriti sa update-ovanjem programa, koji sami od sebe to rade, a nemaju opciju za prebacivanje na manualni update? Pored sumnje u update, nalaz je sledeci (slike na http://tinyurl.com/cak74p):
1. Kasperski Internet Security ne nalazi nista. 2. Ad-aware 2008 Free prijavljuje prikazano na slici. 3. SpyBot S&D nalazi da mi je disable-ovan `security center` - i stvarno, uopste ne moze da se otvori dijalog `change the way security center alerts me` (na slici `security center`).
Sta bi moglo biti u pitanju? Sta znaci `tracking cookie` - sto prijavljuje ad-aware? Kad ga obrisem, on se opet pojavi.
Preko chega i na koji nachin dobijash internet, modem, ruter...? Ti kukiji nisu opasni, nego procheshlaj ti to sa Malwarebytes antimalware i sa Trojan removerom. Ako ne nadju nishta, onda pretpostavljam da imash wireless ruter pa ti komsha pozajmljuje signal.
...ali `ajde, probaj sam: - Kaspersi ti je, verovatno `disejblovao` sec. center pa samim tim i window$ov firewall. Imas na Netu uputstvo za njegovo ponovno pokretanje. Ako ova verzija Kasperskog ima firewall, pokusaj da `stavis zabranu` izlazaka na Internet programima koji ti trebaju samo u `offline-u`. Imaj na umu da se desava da neki programi (adware) otkazu dalje funkcionisanje ukoliko im zabranis update i/ili obrises updater. Ocigledno je jedan od njih `krivac` za pojavu tog tracker-a. -Prekontrolisi start-up i servise koji su na `automatic` modu (pokreni `msconfig`).
Bilo bi veoma lepo (a i kulturno) da, kada postavljas ovakva pitanja, odmah saopstis o kojem se Window$u radi (pretpostavljam da je to XP).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.