Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Kakav je debil ovaj Kaspersky
STRANA 1 OD 2  
Equinoxe Kakav je debil ovaj Kaspersky 14.03.2009. 00:05 T16137

status: user
broj poruka: 12057

Sad sam drugaru instalirao na svežu formatiranu mašinu OS (od nule, nove particije) i još par programa koje imam na nekim DVD Mixevima. Hoće čovek Kaspersky, stavim mu novi (KIS 2009), uradim update, i on pronađe Trojan.Win32.Genome.knv na DVD-u u DVD Shrink 3.2 programu ko je mator nekoliko godina i prošao kroz XY mašina i antivirusa pre i pošto je narezan jedno 1000 puta.

TRAGEDIJA od programa.

I da, njegov 160 GB Passport, na kome ima 20GB svega i svačega, u glavnom HiRes slika i dokumenata skenirao je 39 minuta. TRAGEDIJA.

Paz da mu ne ostane K na mašini.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 14.03.2009. 00:09 #102694

broj poruka: 9121
Reci mu da je program los i da ga promeni, i da uzme neki bolji antivirus.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 14.03.2009. 00:20 #102698

Aha evo i Auto Gordian Knot ima Win32.Hipigon Backdoor........hahahahahahahahahahahaa..
ja nemam reči.....kidam se od smeha i lagano ga unistaliram.

markopvict kad god sam instalirao to smetiste 14.03.2009. 00:26 #102700

broj poruka: 4515
uvek je naso nesto...
Cak i na svezem windowsu.....izmisli crva.... da bi kao bio efikasan.... Ujeeeeeeeeeeeee
Ali Anti-Hacker..... jao ko li to izmisli....

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

gilopile ... 14.03.2009. 00:30 #102702

broj poruka: 9459

Totalno govno od AV,i ja sam ga ranije koristio.Uzivao sam gaseci ga
obradmi Ae ta paranoja sa virusima,ali sto uspori racunar 14.03.2009. 00:33 #102703

broj poruka: 7720
Ja licno ga nikad ne bih stavio .
doca80 Re: Re: 14.03.2009. 00:34 #102704

broj poruka: 3053
Mislis Hupigon?Ja prvi ne verujem Kasperskom,ali Zasto ne proveris to za svaki slucaj. Hupigon NIJE virus koji pravi bilo kakvu stetu,usporenja i sl. On radi u pozadini,otvara port preko kojeg je moguc pristup tvom kompu,menja nesto malo registre,i sl. Imas na netu tacne podatke o registrima portovima i sl. pa zasto ne pronadjes to i vidis da li su tebi ti registri izmenjeni ili port otvoren,cisto radi sebe??? Mislim Hupigonom mozes biti zarazen 2 godine i nista se ne mora desiti,ako nisi `dosao na red` hakeru koji ga je osmislio...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

::
:: Aha evo i Auto Gordian Knot ima Win32.Hipigon Backdoor........hahahahahahahahahahahaa.
:: ja nemam reči.....kidam se od smeha i lagano ga unistaliram
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
gilopile Re: Ae ta paranoja sa virusima,ali sto uspori racunar 14.03.2009. 00:35 #102705

Da od prosecnog p4 napravi trojku samo tako.

:: Ja licno ga nikad ne bih stavio .
Equinoxe Re: Re: Re: 14.03.2009. 00:40 #102707

To je tačno samo nije od jedini Antivirus koji ga ima u bazi, naročito što datira od 2005. godine, a taj DVD je prošao od 2005. kroz bar 500 razunara sa aktivnim zaštitama, prema tome - dabome.

:: Mislis Hupigon?Ja prvi ne verujem Kasperskom,ali Zasto ne proveris to za svaki slucaj. Hupigon NIJE virus koji pravi bilo kakvu stetu,usporenja i sl. On radi u pozadini,otvara port preko kojeg je moguc pristup tvom kompu,menja nesto malo registre,i sl. Imas na netu tacne podatke o registrima portovima i sl. pa zasto ne pronadjes to i vidis da li su tebi ti registri izmenjeni ili port otvoren,cisto radi sebe??? Mislim Hupigonom mozes biti zarazen 2 godine i nista se ne mora desiti,ako nisi `dosao na red` hakeru koji ga je osmislio..
:: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: ::
:: :: Aha evo i Auto Gordian Knot ima Win32.Hipigon Backdoor........hahahahahahahahahahahaa.
:: :: ja nemam reči.....kidam se od smeha i lagano ga unistaliram
:: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: Hoping for the best but expecting the worst.
doca80 Re: Re: Re: Re: 14.03.2009. 00:54 #102716

Dadada,ali ima osakacena verzija Hupigona koja prodje skeniranje antivirusa opusteno,i samo ti izmeni JEDAN registry key. Malwarebytes prilikom skeniranja nadje taj `infected reg key` i kad taj key ukucas u google on te dovede do Hupigona...

:: To je tačno samo nije od jedini Antivirus koji ga ima u bazi, naročito što datira od 2005. godine, a taj DVD je prošao od 2005. kroz bar 500 razunara sa aktivnim zaštitama, prema tome - dabome
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Mislis Hupigon?Ja prvi ne verujem Kasperskom,ali Zasto ne proveris to za svaki slucaj. Hupigon NIJE virus koji pravi bilo kakvu stetu,usporenja i sl. On radi u pozadini,otvara port preko kojeg je moguc pristup tvom kompu,menja nesto malo registre,i sl. Imas na netu tacne podatke o registrima portovima i sl. pa zasto ne pronadjes to i vidis da li su tebi ti registri izmenjeni ili port otvoren,cisto radi sebe??? Mislim Hupigonom mozes biti zarazen 2 godine i nista se ne mora desiti,ako nisi `dosao na red` hakeru koji ga je osmislio..
:: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: :: ::
:: :: :: Aha evo i Auto Gordian Knot ima Win32.Hipigon Backdoor........hahahahahahahahahahahaa.
:: :: :: ja nemam reči.....kidam se od smeha i lagano ga unistaliram
:: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: :: Hoping for the best but expecting the worst.
markopvict samo u-p-d-a-t-eovan win 14.03.2009. 01:27 #102732

broj poruka: 4515
nek mi udje hacker i mazne bookmark iz firefoxa.....

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

zandarm ... 14.03.2009. 01:31 #102735

broj poruka: 1454
Kod mene lično, samo Kaspersky dolazi u obzir... Za neki dan idem da pazarim novu licencu, pošto mi je od stare ostalo nekih desetak dana.
Nikad, ali baš nikad na Kav nisam imao primedbe, ali baš nikakve, samo ga ispodešavaš kako ti odgovara i peglaj.
S obzirom da mi licenca ističe za koji dan, juče, reko` aj` da instaliram Nod, imao sam neku verziju 3.0... pa nešto. Nisam deset minuta bio na netu, tako slatko mi je prozviždao virus u komp, nisam mogao da verujem. Što je najgore ovaj AV tj. Nod mi pišti i vrišti da je prošao virus, ali ne može da ga obriše i da ga dezinfikuje... WTF??? Pa koji mi moj vrištiš onda???
Elem, virus mi je raskantao mašinu za medalju... Pola programa je izbrisao, čak i neke igrice, skenjao mi je zvuk, prozori iskakali sami od sebe (Win 7 je u pitanju), morao je da padne reinstal...
KAV je zakon, što se mene tiče.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means

Equinoxe Re: ... 14.03.2009. 01:39 #102739

NOD ti je kriv za raskantavanje ? 3 godine prijatelju imam na poslu NOD32, i link od 10 MB, piči net ko bolestan, otvara se sve i svašta svakog dana 24/7/365. Moje kolege paze šta rede, šta klikću i šta skidaju. Redovno offline peglam mašine sa SpyBotom, SpySweeperom i Malwarebytes-om. Nijedan jedini problem.
I ti sad dolećeš sa tvrdnjom da ti je NOD kriv, uletelo 100 virusa za jedan dan ? Ma daaaaaaaaj....nemojte da se zavaravamo.

I mašine su od prvih P4 do Core 2 Duo i Xeona, sve dišu najnormalnije sa NOD-om.

:: Kod mene lično, samo Kaspersky dolazi u obzir... Za neki dan idem da pazarim novu licencu, pošto mi je od stare ostalo nekih desetak dana
:: Nikad, ali baš nikad na Kav nisam imao primedbe, ali baš nikakve, samo ga ispodešavaš kako ti odgovara i peglaj
:: S obzirom da mi licenca ističe za koji dan, juče, reko` aj` da instaliram Nod, imao sam neku verziju 3.0... pa nešto. Nisam deset minuta bio na netu, tako slatko mi je prozviždao virus u komp, nisam mogao da verujem. Što je najgore ovaj AV tj. Nod mi pišti i vrišti da je prošao virus, ali ne može da ga obriše i da ga dezinfikuje... WTF??? Pa koji mi moj vrištiš onda??
:: Elem, virus mi je raskantao mašinu za medalju... Pola programa je izbrisao, čak i neke igrice, skenjao mi je zvuk, prozori iskakali sami od sebe (Win 7 je u pitanju), morao je da padne reinstal..
:: KAV je zakon, što se mene tiče.
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: I Don`t Know What That Means
zandarm ... 14.03.2009. 01:46 #102745

broj poruka: 1454
Ma jok, nije meni 100 virusa upalo u komp, nego samo jedan, ali me je osakatio do maksimuma. Moja je krivica što sam otišao na sajt za koji sam pretpostavio da ima virusa, ali me iznervirao AV zato što nije mogao ništa virusu da uradi, ni da ga obriše, ni dezinfikuje, nego samo vrišti za džabe...
Uostalom, znaš ti mene, ja ću uvek za KAV da dam glas.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means

vaci KAS 14.03.2009. 01:47 #102746

broj poruka: 93
Slicno iskusto sa NOD-om.Koristio sam KAS i sve je bilo super, dok iz radoznalosti nisam presao na NOD, a onda je bilo strasno.Pored njega su prolazili virusi kao na buvljaku.Za ove tipove koji koriste mnogo jake racunare (p4 i sl.) kupite jace kompove i videcete kako KAS radi .

Equinoxe Re: KAS 14.03.2009. 01:56 #102750

Neka hvala, upravo je bio instaliran na XP-u SP2, Core2Duo E8400, 4 GB RAM-a i ukenj@o je mašinu do nivoa neizdržljivosti.

I gde vi idete i šta radite kad vam tako uleću virusi ? Jeste mnogo radozali ili šta se dešava ?

:: Slicno iskusto sa NOD-om.Koristio sam KAS i sve je bilo super, dok iz radoznalosti nisam presao na NOD, a onda je bilo strasno.Pored njega su prolazili virusi kao na buvljaku.Za ove tipove koji koriste mnogo jake racunare (p4 i sl.) kupite jace kompove i videcete kako KAS radi
gilopile Re: KAS 14.03.2009. 01:57 #102751

E pa sad treba da izdvojim 800e da bi koristio KAV.heheh,pa ni jedan AV nije 100% siguran,daleko od toga.

:: Slicno iskusto sa NOD-om.Koristio sam KAS i sve je bilo super, dok iz radoznalosti nisam presao na NOD, a onda je bilo strasno.Pored njega su prolazili virusi kao na buvljaku.Za ove tipove koji koriste mnogo jake racunare (p4 i sl.) kupite jace kompove i videcete kako KAS radi
Dachman Kav 14.03.2009. 02:04 #102752

broj poruka: 630
Ja licno sem Noda ne bi nista stavljao na moj sistem jer se ubedljivo najbolje pokazao.Sami av programi mogu da se ponasaju razlicito u zavisnosti od sistema do sistema.U mome licnom iskustvu mnogo manje sam imao problema sa Nod-om nego sa Kav-om.Kaspersky ipak ne bi koristio jer dosadjuje sa svojim laznim detektovanjem poput Download Accelerator-a,Outpost Firewall-a i jos nekolicini drugih programa koji apsolutno nemaju veze sa ikakvim virusom.A sto se tice Noda ama bas nikakav problem sa njime.Pre nekog vremena sam cistio prijateljicin komp koji je bio bukvalno pretrpan svim mogucim djubrem i nakon skeniranja nod-a 3.0 koji je nasao 966 fajlova sve je unistio do jednoga.I na kraju da spomenem KIS koji se pokazao kao ubica interneta u online igrama posto od normalnog pinga od 50 razvali na 90 i vise,dok sa ESS sve klizi...

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JOSILENKO ... 14.03.2009. 02:05 #102754

broj poruka: 1013
Ranije sam koristio NOD, i probijen je 2-3 puta sa katastrofalnim posledicama. Preso sam na KAV i radio je extra par godina. Medjutim poslednje verzije KAV su tako trome i odvratne nemam reci. Svi u mojoj okolini su se vratili na NOD, pa reko i ja da okusam srecu. Cini mi se da su ga bolji nego pre.
JOLE

doca80 Haos 14.03.2009. 02:14 #102760

A koliko vas antinodovaca je PODESILO taj nod na STROGA podesavanja ODMAH nakon sto ste ga instalirali???

DaSickSyst Moje misljenje se zna... 14.03.2009. 02:42 #102773

broj poruka: 2909
KASPERSKY JE ZAKON!

NOD???Jednom sam se za*ebo i to mi je bila lekcija za ubuduce....Nikad vise!

Na 486 nisam ni koristio AV...Kasperskog sam imao na K6 200MHz,Duronu 750MHz,Thunderbirdu 1200MHz,Bartonu 2500+,i sada na C2D....I svuda je lepo radio.

DaSickSystem
DaSickSyst Re: Kakav je debil ovaj Kaspersky 14.03.2009. 03:05 #102780

:: Sad sam drugaru instalirao na svežu formatiranu mašinu OS (od nule, nove particije) i još par programa koje imam na nekim DVD Mixevima. Hoće čovek Kaspersky, stavim mu novi (KIS 2009), uradim update, i on pronađe Trojan.Win32.Genome.knv na DVD-u u DVD Shrink 3.2 programu ko je mator nekoliko godina i prošao kroz XY mašina i antivirusa pre i pošto je narezan jedno 1000 puta.
Mozda si do sad skenirao NODom ili AVGom.
I meni je tako NOD pokazivao da je sve u redu da nema virusa i od jednom mi racunar totalno poludi...Instaliram Kasperskog nadje mi hrpu virusa koje je ona rupachaga od NODa propustio,izbrise ih i racunar ponovo radi normalno...Od tad samo KAV i nista vise!!!
:: TRAGEDIJA od programa
:: I da, njegov 160 GB Passport, na kome ima 20GB svega i svačega, u glavnom HiRes slika i dokumenata skenirao je 39 minuta. TRAGEDIJA
Kaspersky kod prvog skena otvara zip,rar,arj,itd sve kompresovane fajlove,JPG takodje i on imaju svoju kompresiju tako da je moguce da i preko jpg,tiff,png,itd udje virus u racunar,od slika jedino je BMP siguran format jer je to osnovna bitmapa bez ikakve kompresije i nemoguce je prikaciti virus na takav fajl...Sporije,ali sigurno.
Pusti ga ponovo(sa istog racunara) da skenira taj hard i zavrsice ga za 1 minut...KAV u svojoj bazi pravi listu skeniranih fjlova i ako fajl nije modifikovan od kad ga je zadnji put skenirao nece ga ponovo otvarati,ALI PRVI PUT SVE CHESHLJA!

DaSickSystem
Equinoxe Re: Re: Kakav je debil ovaj Kaspersky 14.03.2009. 03:13 #102783

Ne puštam ja više ni jedan hard u bitku sa Kasperskym, rayvalio je onog Passport, sav se usijao. Moj pass se nikad nije tako zagrejao.

A te gluposti stare po par godina što je `nalazio` prolazile su mašine sa NODom, AVG-om, F-Protom, PAndom gliupim, KAV-om 6 i 7, McAfee-om,.... i kao sad se problem pojavio, na DVD-u....hahahahahha ma važi.

:: :: Sad sam drugaru instalirao na svežu formatiranu mašinu OS (od nule, nove particije) i još par programa koje imam na nekim DVD Mixevima. Hoće čovek Kaspersky, stavim mu novi (KIS 2009), uradim update, i on pronađe Trojan.Win32.Genome.knv na DVD-u u DVD Shrink 3.2 programu ko je mator nekoliko godina i prošao kroz XY mašina i antivirusa pre i pošto je narezan jedno 1000 puta.
:: Mozda si do sad skenirao NODom ili AVGom
:: I meni je tako NOD pokazivao da je sve u redu da nema virusa i od jednom mi racunar totalno poludi...Instaliram Kasperskog nadje mi hrpu virusa koje je ona rupachaga od NODa propustio,izbrise ih i racunar ponovo radi normalno...Od tad samo KAV i nista vise!!
:: :: TRAGEDIJA od programa
:: :: I da, njegov 160 GB Passport, na kome ima 20GB svega i svačega, u glavnom HiRes slika i dokumenata skenirao je 39 minuta. TRAGEDIJA
:: Kaspersky kod prvog skena otvara zip,rar,arj,itd sve kompresovane fajlove,JPG takodje i on imaju svoju kompresiju tako da je moguce da i preko jpg,tiff,png,itd udje virus u racunar,od slika jedino je BMP siguran format jer je to osnovna bitmapa bez ikakve kompresije i nemoguce je prikaciti virus na takav fajl...Sporije,ali sigurno
:: Pusti ga ponovo(sa istog racunara) da skenira taj hard i zavrsice ga za 1 minut...KAV u svojoj bazi pravi listu skeniranih fjlova i ako fajl nije modifikovan od kad ga je zadnji put skenirao nece ga ponovo otvarati,ALI PRVI PUT SVE CHESHLJA
:: DaSickSyste
DaSickSyst Re: Re: Re: Kakav je debil ovaj Kaspersky 14.03.2009. 03:19 #102784

:: Ne puštam ja više ni jedan hard u bitku sa Kasperskym, rayvalio je onog Passport, sav se usijao. Moj pass se nikad nije tako zagrejao
:: A te gluposti stare po par godina što je `nalazio` prolazile su mašine sa NODom, AVG-om, F-Protom, PAndom gliupim, KAV-om 6 i 7, McAfee-om,.... i kao sad se problem pojavio, na DVD-u....hahahahahha ma važi

Izvini za predlog.
Mrzi me da se ironicno smejem.

DaSickSystem
Equinoxe Re: Re: Re: Re: Kakav je debil ovaj Kaspersky 14.03.2009. 03:27 #102786

Slobodno se smej, ja se skoro nisam ovako kidao, Zato sam i otvorio temu, da se smeju oni kojima je smešno. KAV10 mi možda nađe virus u BIOS-u, u mišu ili u zvučnicima, ko zna....zajeban je internet.....

:: :: Ne puštam ja više ni jedan hard u bitku sa Kasperskym, rayvalio je onog Passport, sav se usijao. Moj pass se nikad nije tako zagrejao
:: :: A te gluposti stare po par godina što je `nalazio` prolazile su mašine sa NODom, AVG-om, F-Protom, PAndom gliupim, KAV-om 6 i 7, McAfee-om,.... i kao sad se problem pojavio, na DVD-u....hahahahahha ma važi
:: Izvini za predlog
:: Mrzi me da se ironicno smejem
:: DaSickSystem
DaSickSyst Re: Re: Re: Re: Re: Kakav je debil ovaj Kaspersky 14.03.2009. 04:36 #102789

:: Slobodno se smej, ja se skoro nisam ovako kidao, Zato sam i otvorio temu, da se smeju oni kojima je smešno. KAV10 mi možda nađe virus u BIOS-u, u mišu ili u zvučnicima, ko zna....zajeban je internet....
U pravu si...Zajeban je taj internet/devojka/pun mesec ili sta god da ti je...
Nije tebi kasperski problem veceras,ali to je vec tvoja stvar...
Odjavljujem se.

DaSickSystem
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs