Pre otprilike mesec dana sam ovde okacio temu bio jer sam prijatelju popravljao komp. Ispalo je da sam preko mreze zakacio sa njegovog kompa neko s***e i sad ja ne mogu da se resim problema. Komp je podivljao skroz - Avast se ne pokrece, ne mogu da ga deinstaliram, da ga popravim ili instaliram drugu verziju, mrezu nemam (lap top je u pitanju i ne radi mu ni mrezna ni wifi), ne vidi usb stick, ali vidi (za sada) CD/DVD Rom. Probao sam sa Unhack me i poskidao nesot, medjutim, ne ide dalje. Posto je u pitanju Dell, imam sve diskove za njega, pokusao sam i nesto sa tim, medjutim nece ni na tu foru.
Kapiram da je ovo nesto jako ozbiljno i da mozda treba malo drugacije da radim stvari. Moje pitanje je, da li da prebacim iz DOS-a stvari na externi hard i onda format c (mada time necu resiti root) ili da idem sa jos nekoliko varijanti za skidanje malware i virusa.... Ni sam ne znam sta da radim. Ako krenem da prebacujem podatke, mozda zarazim i externi disk, a mozda je on vec i zarazen...
Ako se neko susreo vec sa ovim ili slicnim problemima molio bih ga/je da napise nesto o tome. Naravno, ako nema resenja, benzin je tu :(.
PODESI OVAJ NOD PRVO DA SKENIRA SAMO C. ALI TAKO DA SVE SKENIRA NA MAKSIMALNO.
Pedhodni nodovi isto podeseni nisu nista uradili isto tako i COMBO FIX i SPYBOTiI OSTALI KORISTENI SVI BEZUSPESNO SAMO OVAJ JE DAO REZULTAT I TO POZITIVAN TOJST RESIO PROBLEM
Instaliraj Malwarebytes` Anti-Malware. Imaš ga na netu. Prvo ga apdejtuj pa uradi ful sken. Najbolja kombinacija ti je NOD32 antivirus+ovaj anti malwer. Ako ti ni to ne pomogne, bekapuj prvo podatke na externi hard (kopiraće se verovatno i podstanari ali nema veze). Formatiraj c. Instaliraj nov sistem. Instaliraj NOD32 i Malwarebytes` Anti-Malware. Oba apdejtuj. Nakači externi hard i pre nego bilo šta uradiš skeniraj ga i poubijaj gamad. Vrati podatke. Ende
Nece to tako da ide... Jedino resenje je da taj zarazeni hard prikaci kao slave na drugi komp,a taj drugi komp mora imati SVE ove gorepomenute programe vec instalirane i update-ovane. Onda full scan sa svim programima. trajace satima,ali tto je jedino resenje.
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Instaliraj Malwarebytes` Anti-Malware. Imaš ga na netu. Prvo ga apdejtuj pa uradi ful sken. Najbolja kombinacija ti je NOD32 antivirus+ovaj anti malwer. Ako ti ni to ne pomogne, bekapuj prvo podatke na externi hard (kopiraće se verovatno i podstanari ali nema veze). Formatiraj c. Instaliraj nov sistem. Instaliraj NOD32 i Malwarebytes` Anti-Malware. Oba apdejtuj. Nakači externi hard i pre nego bilo šta uradiš skeniraj ga i poubijaj gamad. Vrati podatke. End :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ :: ::
To drndanje na kraju ako solo čišćenje ne uspe. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Nece to tako da ide... Jedino resenje je da taj zarazeni hard prikaci kao slave na drugi komp,a taj drugi komp mora imati SVE ove gorepomenute programe vec instalirane i update-ovane. Onda full scan sa svim programima. trajace satima,ali tto je jedino resenje. :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: Instaliraj Malwarebytes` Anti-Malware. Imaš ga na netu. Prvo ga apdejtuj pa uradi ful sken. Najbolja kombinacija ti je NOD32 antivirus+ovaj anti malwer. Ako ti ni to ne pomogne, bekapuj prvo podatke na externi hard (kopiraće se verovatno i podstanari ali nema veze). Formatiraj c. Instaliraj nov sistem. Instaliraj NOD32 i Malwarebytes` Anti-Malware. Oba apdejtuj. Nakači externi hard i pre nego bilo šta uradiš skeniraj ga i poubijaj gamad. Vrati podatke. End :: :: :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ :: :: :: ::
Care gde si ti nasao to? Ni IP ni Demonoid mi ne daju NOD 32 4...nema ga?
========== BLEJA:)))
:: vidi ove virus :: :: http://xs137.xs.to/xs137/09111/virusi_nepoznatii831.pn :: :: PODESI OVAJ NOD PRVO DA SKENIRA SAMO C. ALI TAKO DA SVE SKENIRA NA MAKSIMALNO :: :: Pedhodni nodovi isto podeseni nisu nista uradili isto tako i COMBO FIX i SPYBOTiI OSTALI KORISTENI SVI BEZUSPESNO SAMO OVAJ JE DAO REZULTAT I TO POZITIVAN TOJST RESIO PROBLEM
Hvala svima za pomoc. Mislim da sam donekle uspeo da sredim komp. Koristio sam UnhackMe, Dr.Web i kad dodjem kuci probacu i ostale. Svaki od programa je nasao nesto sto onaj drugi nije. Medjutim, kako da osposobim komp dalje? Da li da reinstaliram OS (Vista je u pitanju) ili da probam da je popravim? Problem je sto komp i dalje ne vidi mrezu - ni kad prikljucim kabl ni wifi. USB takodje ne vidi... Da li bi pomoglo da instaliram novi BIOS? Izvinjavam se ako je ovo besmislen predlog.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.