Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
spuco mi se sinoc noooood!
STRANA 1 OD 1
Mixx spuco mi se sinoc noooood! 08.03.2009. 08:23 T16002

status: user
broj poruka: 2931
izbaci mi nesto tipa `antivirus disabled`, nema prob, sad ce da padne reinstall, uninstall kaze:`could not open hklm/..../curent version/run, verify that u have sufficient acess to that key, or contact support personnel `. i dalje opusten uradim search na `eset` i `nod32` pobrisem sve fajlove. isto uradim i u registry. prc, opet isto!vec lagano uzrujan, skinem kaspersky, krenem instalaciju i da ne poverujete, opet tuki! ISTO!!! could not open hklm...GRRRRR! nesto sam kao jos probao da spasem registry mechanicom i ccleanerom, al dzabe, ne pomaze. spybot s&d i ad-aware ne nalaze nista sumnjivo. HELP!!!!
Pisko Besplatno 08.03.2009. 09:08 #101444

broj poruka: 6645
To ti je sve besplatno, osim tvoje vreme + nervusi, ako si nervčik.
To je naravno bila `plaćena`, crackovana verzija nod-a?
Šta si drugo očekivao? Uspavalo te što se neko vreme ništa nje događalo?
Ako želiš da spašavaš tu instalaciju win-a (ne znam zašto bi, em` dugo traje em` nije 100% sigurno ono što ti bilo ko savetuje), onda, u ovakvom stanju wina (rootkit-om ili dovoljno pametnim trojancem obrađen registar i bezbednosne postavke win-a tj. nisi više vlasnik svog naloga i wina u potpunosti) jedino što možeš da probaš je da hard nakačiš na drugi računar sa instaliranim i osveženim alatkama avp-a (bar dva) i čuvenog koktela malware-spyware alatki. Podigneš taj računar u safe-mod-u, i, odradiš dugotrajna skeniranja i čišćenja. Nakon toga, ako win nije sjeban, imaš na net-u za svaku od bezbednosnih i ostalih postavki registra i os-a koje je zloća promenio, kako se vraćaju u prethodno stanje, ako je to moguće.... ako nije, opet ti ne gine reinstalacija (u tom slučaju, ako si siguran da si ukokao svu gamad, eventualno možeš da dozvoliš gaženje win-a bez formatiranja što će te poštedeti instalacije ostalog softwera).
DOOOOBRO obrati pažnju na System volume information, Recycler i System foldere rasute po particijama koje imaš, SVE moraju biti ukokane. Malwarebyte`s ti dozvoljava da to uradiš iz windowsa, čak... osim u slučaju da je u pitanju stvarno sofisticiran virus (jednom naleteo lično), kada ni on ne može da otključa i obriše te foldere (unlocker tek, ne vredi ni qtzu u tim slučajevima...). Dakle, kratko: formatiraj, instaliraj iz početka i, ne koristi crackovane verzije programa koji štite od virusa, mućni malo glavom... imaš aviru, imaš AVG, imaš avast, imaš probne verzije drugih avp-a, pa i nod-a, koristi te besplatne verzije a ostalima povremeno prečešljaj sistem, nije ni to 100% sigurno, ali mi izgleda pametnije. Pisao sam već negde, crack za antivirus ti dođe kao da ti garavi na ulazu u NBG bljuvak pokloni svoj prezervativ uz preporuku kako je kod njega super radio danima.... i da nema rupa, majke mu...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Add-on 08.03.2009. 09:10 #101445

broj poruka: 6645
Iz mog iskustva, ako sistem preskeniraš sa drugog računara AVG-om, trebalo bi da bar jedan trojanac bude sam nod.exe fajl, tj. zaražen njime, to sam već dva puta sreo u prošlosti, mada, možda je u oba slučaja bio isti crack za nod. Pretpostavka.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

BataCele ... 08.03.2009. 12:34 #101471

broj poruka: 1532
Imas na kompu virus koji se zove AV 360 (ili stariju verziju Antivirus 2009).

1. MORAS da obrises iz start up-a sve sto ne treba da se dize sa sistemom (ja koritstim Reg Cleaner u tu svrhu), pa restart.
2. RUCNO obrises folder sa nazivom AV 360 iz Program Files (moze da bude i neki besmislen naziv tipa lhc... ili rhc... ili nesto tako bezveze - sve brisi direktno, NIKAKO deinstall, NIKAKO u Recycle Bin).
3. Instaliras Malwerbytes, update, pa full scan CELOG sistema, sve sto nadje obrisi, onda restart.
4. Ides u Control Panel - Security Center, pa otkazes blokadu antivirusa, firewall-a i windows update-a.
5. Deinstaliras antivirus program koji imas i instaliras Avast 4.8, update, pa pustis boot scan.
6. Na kraju moze i ne mora sredjivanje registry baze i ciscenje sistema (ja koristim Advanced System Care).

Sada bi trebalo da je ovo dovoljno, ranije je bilo skoro nemoguce ukloniti ovo smece sa racunara.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

Mixx hvala pisko&bata cele 08.03.2009. 16:58 #101529

broj poruka: 2931
zgazio bih ja win odavno, nego je problem u tome sto imam samo jednu particiju i sve mi je na njoj, a i sa zivcima sam tanak sto se tice drkanja oko instalacije OSa. zasad cu da vozim ovaj win ovako bez a/v pa dok radi-radi, a kad crkne skroz odo medj linuxashe, turio sam ubuntu da se skida... u medjuvremenu ce valjda i da naidje komsija sa 200gb slobodnog spaceta da se bekapujem pred format c:

gile23 ... 08.03.2009. 17:24 #101540

broj poruka: 9121
Ja koristim AVG Free i SpyBot Search and Destroy, nisam imao nikakvih problema, ni sa virusima ni sa nekim drugim problemima.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs