Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Virus ili sta li je vec...
STRANA 1 OD 1
muchacho Virus ili sta li je vec... 06.03.2009. 14:23 T15958

status: user
broj poruka: 36

Ali imam problem definitivno... Ne mogu da pristupim nekim sajtovima gde se unosi password i username. Konkretno je to FB i Yahoo web.mail itd... Mislio sam da mi je ukradena i promenjena sifra nekako, ali odem kod drugarice, kad tamo ulazim na te sajtove sa mojom sifrom bez ikakvih problema, sve normalno, samo sa mog kompa nece. :(
E sad, jednom i udjem na sajt, ali sta god da uradim, klik misem na nesto (npr. da otvorim pristigli mail) on me izbaci i trazi ponovo sifru za ulaz kao da je veza prekinuta i tako stalno. Poludeo sam.
Koristim Operu, ali isto se desava i sa IE. 6 (tu hoce da otvori pocetnu stranu, ali posle sve isto, gubi vezu i trazi sifru), a i sa najnovijom Mozillom...
Na ostalim sajtovima, normalno surfujem, tj. otvara strane bez problema.

Najcudnije mi je, jer to se desava posle brisanja gomile virusa sa kompa.
Korisrtim Avast pro i Zone alarm pro, sve je apdejtovano, skenirano sa Avastom pre dizanja sistema i pronasao je nekolicinu virusa ( `Kavos` najcesce, ali bilo je i drugih)

Ne znam da li je neko ovde od vas, imao slicnih problema?
Da li ce uopste pomoci i brisanje, pa reinstalacija celog sistema?

Hvala u napred na pomoci oko ovoga!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
limunche re 06.03.2009. 14:39 #101020

broj poruka: 426
probaj da obrises Temporary Files i kolacice i sve ostale gluposti koje pamte pretrazivaci, obrisi i zapamcene passworde ako je ukljucena opcija...
Mozda nista ne postignes al, ko zna...

BataCele ... 06.03.2009. 17:32 #101030

broj poruka: 1532
Deinstaliraj ZoneAlarm. Pisali smo vec dosta o problemima koje pravi, sa i bez Avast-a. Nekada je ZA bio odlican program, sada je smece.

Sasvim je dovoljno da koristis nativni Windows firewall (koji se instalira uz Windows).

Ako to ne pomogne, instaliraj Malwerbytes Antimalware i Advanced System Care, pa odskeniraj sistem i popravi sta treba.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

doca80 Re: Virus ili sta li je vec... 06.03.2009. 19:04 #101061

broj poruka: 3053
Kavos je virus koji koristi system restore,da bi se vracao nakon brisanja,a od njega kompjuter totalno poblesavi,znaci radi razne gluposti sa kompom,a o sto si ti nabrojao se uklapa u opis Kavos-a. Malwarebytes AntiMalware ga uspesno uklanja iz safe mod-a,ali pre toga moras iskljucciti system restore. I obrisi taj Zone Alarm to je firewall koji cesto blokira net,bez ikakvog razloga,pogotovo u kombinaciji sa Avast-om.

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

::
:: Ali imam problem definitivno... Ne mogu da pristupim nekim sajtovima gde se unosi password i username. Konkretno je to FB i Yahoo web.mail itd... Mislio sam da mi je ukradena i promenjena sifra nekako, ali odem kod drugarice, kad tamo ulazim na te sajtove sa mojom sifrom bez ikakvih problema, sve normalno, samo sa mog kompa nece. :
:: E sad, jednom i udjem na sajt, ali sta god da uradim, klik misem na nesto (npr. da otvorim pristigli mail) on me izbaci i trazi ponovo sifru za ulaz kao da je veza prekinuta i tako stalno. Poludeo sam
:: Koristim Operu, ali isto se desava i sa IE. 6 (tu hoce da otvori pocetnu stranu, ali posle sve isto, gubi vezu i trazi sifru), a i sa najnovijom Mozillom..
:: Na ostalim sajtovima, normalno surfujem, tj. otvara strane bez problema
:: Najcudnije mi je, jer to se desava posle brisanja gomile virusa sa kompa
:: Korisrtim Avast pro i Zone alarm pro, sve je apdejtovano, skenirano sa Avastom pre dizanja sistema i pronasao je nekolicinu virusa ( `Kavos` najcesce, ali bilo je i drugih
:: Ne znam da li je neko ovde od vas, imao slicnih problema
:: Da li ce uopste pomoci i brisanje, pa reinstalacija celog sistema
:: Hvala u napred na pomoci oko ovoga
muchacho Hvala svima!!! 06.03.2009. 19:27 #101067

broj poruka: 36

:)

Izgleda da je ZoneAlarm bio u pitanju, cim sam ga iskljucio, problem je nestao..
Kavos sam uspeo da obrisem sa Avastom, ali samo skeniranjem pre dizanja sistema.

Hvala Vam ljudi!

Pozz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs