Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Pretpostavljam da je virus ili neki trojanac...
STRANA 1 OD 1
AdvUser Pretpostavljam da je virus ili neki trojanac... 17.02.2009. 18:15 T15525

status: user
broj poruka: 12
Cao svima! Nadam se da se neko od vas susreo sa necim slicnim, pa da cete moci da mi pomognete. Pokusavam da pomognem dprijatelju koji je kupio polovan Dell komp ali nema nikakve originalne diskove pa je sve cimanje. Naime, komp vidi u dos-u dvd rezace, u XP ih ne vidi jer mu navodno fale dva dll koje ja ne mogu da nadjem na netu. Takodje ne mogu da izadjem na net ni preko mrezne karte ni preko USB-a. A mreza donekle radi, ali jako sporo. Milion puta sam bio u BIOS-u da proverim da nesto nije disablovano, ali sve je kao ok. Instalirao sam Avast koji je pronasao neka cuda, ali sad je kao sve to ok. Skenirao sam ga i sa nekim od programa za malware i on je nesto nasao i poskidao... Vise ne znam sta nisam sve radio. Probao sa Dell sjata da skinem drajvere za dvd romove, ali imaju samo firmware. Onda drajver za mreznu kartu, ali nista ne vredi jer nece na net nikako.Probao sam sa instalacionim diskom XP da probam da mu pronadjem ta dva dll fajla, ali ne ide ni to. Na kraju sam pokusao da mu preko XP instaliram Vistu cisto da uspe nesto da radi, ali ne ide ni to jer mi ne da da sacuvam prethodni sistem.
Pokusavam da prijatelju osposobim komp tako da moze da nareze neku silnu muziku ili da se konektuje na net pa da skine sta mu treba. Nazalost nema externi hard. Drag mi je prijatelj, ali je vec poceo malo da me smara, a ja nemam vremena da sedim satima sa njim da on prebacuje na neki drugi (npr) moj komp...
Nadam se da imate neku ideju sta da radim. Meni samo pada jos da kupim pola kile benzina i da se resim bede...

Hvala unapred svima i izvinjavam se ako mozda nije tema za ovu rubriku.

Pozdrav svima!

:)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
horacio Driver Detective 17.02.2009. 18:36 #97304

broj poruka: 117
Fix Driver Problems With Driver Detective

probaj sa ovim da pronadjes drivere koji ti trebaju,kod mene na poslu Dell racunari imaju samsung DVD optiku,hitachi hdd
drajver za mreznu kartu ce ti pronaci Driver Detective
doca80 Re: Pretpostavljam da je virus ili neki trojanac... 17.02.2009. 18:46 #97305

broj poruka: 3053
Da li si cuo za rootkit-e? To su virusi nove generacije koje NI JEDAN antivirus program ne moze da detektuje,Zamaskiraju se u legalne windowsove fajlove,koriste enkripciju,ulaze u odredjene sektore hard diska koje formatiranje NE brise,a cak i nakon brisanja imaju nacin da se povrate i jos mnogo toga...Sve u svemu MNOGO gadne napasti...Ja mislim da ti imas neki gadan rootkit...To se resava programima specijalizovanim za rootkite. Najjaci program za to je UnHack Me!!! Skini ga ISKLJUCIVO sa maticnog sajta,trial verzija traje 30 dana i potpuno je funkcionalna,nikako krekovane verzije sa rapida ili torrenta,nijedna nije `cista`... Instaliraj,uradi sve moguce skenove iz advanced opcija,komp ce se nekoliko puta restartovati,pa brisi sve sto nadje...Prilikom startovanja kompa ce se pojavljivati natpis PARTIZAN,i startovanje kompa ce trajati duze nego obicno,ne brini to je njegova alatka za borbu protiv rootkit-a... Srecno...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Cao svima! Nadam se da se neko od vas susreo sa necim slicnim, pa da cete moci da mi pomognete. Pokusavam da pomognem dprijatelju koji je kupio polovan Dell komp ali nema nikakve originalne diskove pa je sve cimanje. Naime, komp vidi u dos-u dvd rezace, u XP ih ne vidi jer mu navodno fale dva dll koje ja ne mogu da nadjem na netu. Takodje ne mogu da izadjem na net ni preko mrezne karte ni preko USB-a. A mreza donekle radi, ali jako sporo. Milion puta sam bio u BIOS-u da proverim da nesto nije disablovano, ali sve je kao ok. Instalirao sam Avast koji je pronasao neka cuda, ali sad je kao sve to ok. Skenirao sam ga i sa nekim od programa za malware i on je nesto nasao i poskidao... Vise ne znam sta nisam sve radio. Probao sa Dell sjata da skinem drajvere za dvd romove, ali imaju samo firmware. Onda drajver za mreznu kartu, ali nista ne vredi jer nece na net nikako.Probao sam sa instalacionim diskom XP da probam da mu pronadjem ta dva dll fajla, ali ne ide ni to. Na kraju sam pokusao da mu preko XP instaliram Vistu cisto da uspe nesto da radi, ali ne ide ni to jer mi ne da da sacuvam prethodni sistem
:: Pokusavam da prijatelju osposobim komp tako da moze da nareze neku silnu muziku ili da se konektuje na net pa da skine sta mu treba. Nazalost nema externi hard. Drag mi je prijatelj, ali je vec poceo malo da me smara, a ja nemam vremena da sedim satima sa njim da on prebacuje na neki drugi (npr) moj komp..
:: Nadam se da imate neku ideju sta da radim. Meni samo pada jos da kupim pola kile benzina i da se resim bede...
::
:: Hvala unapred svima i izvinjavam se ako mozda nije tema za ovu rubriku
:: Pozdrav svima
:: :)
AdvUser Re: Pretpostavljam da je virus ili neki trojanac... 18.02.2009. 16:28 #97534

broj poruka: 12
Hvala obojici na pomoci!

Kao sto si i rekao Doco80, dugo sam skidao sve i svasta sa UnHackMe i ponavljalo se nekoliko puta sve. Na kraju sam uspeo da dodjem i do Task Managera, do koga pre nije bilo moguce doci. Medjutim, dvd romovi i dalje ne rade, a ne mogu ni na net da odem. Opet sam reinstalirao mreznu kartu i poveze se on, ali ni makac dalje... Na kraju sam rekao prijatelju da vidi sta hoce od stvari da iskopira, pa cemo na externi hard da prebacimo i onda da ubijem sve. Nadam se da ce to da pomogne.

Hvala na pomoci i na savetima sta i kako da radim.

Pozdrav :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs