Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
TrojanSpy.Banker/Trojan-PSW.Delf
STRANA 1 OD 1
MvZ TrojanSpy.Banker/Trojan-PSW.Delf 17.02.2009. 11:55 T15515

status: user
broj poruka: 180
Ad-Aware 2008 mi je pronasao ova dva trojanca u USD-downloaderu, Malwarebyte`s i Avast nista ne pronalaze ( najsvezije def./ free verzije). Inace US koristim nekoliko meseci i do sada nije bilo slicnih prblema.Ne ubija mi se bez razloga program koji je zasluzan za `lepu` kolekciju filmova.
U startup-u nema novih stavki, skeniranje je vrseno iz OS-a ( XP-SP3)
Neki predlog?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Shta ti kaze antivirus, ako ga koristish? 17.02.2009. 12:06 #97243

broj poruka: 2386
Ta dva trojanca postoje i izgleda da su visokog rizika. Shto se tiche US downloadera, verovatno je ta tvoja verzija zarazena, pa skini drugu s neta, ili predji na neki drugi downloader. Skeniraj sa nekim boljim antivirusom.
Mada se mnogima deshavalo pre nekoliko meseci da je antivirus prijavljivao viruse u pluginovima US downloadera, tako je bilo par dana dok nisu sredili antiviruse sa novim definicijama. Koristio sam pre US downloader, sada sam na Cryptload.

MvZ Antivirus 17.02.2009. 12:10 #97244

AVAST JE ANTIVIRUS!?

LonleyMax Gledaj to ovako... 17.02.2009. 12:26 #97247

broj poruka: 1475
ni jedan anti-virus nije sposoban da te zastiti od svih virusa koji postoje bio free ili plati pa se klati... to je bar moj neki stav!!!
E sad sto se tice toga Jebivetar ti je dao jedan odgovor definicija je mozda zbrljana... Meni je avast pre par dana nasao virus u Spybot S&D... skinuh novu definiciju i sve lepo radi...
E sad mozda si pokupio neku gamad preko neta koja su se nakacila na taj downloader!!
Mada moj savet Avast stalno skeniranje + malwarebytes + Spybot S&D + Adaware (nema veze sto se ova zadnja dve ne vole, smo ih nemoj ukljucivati u isto vreme)... vec je bilo slicnih tema i ostavljao sam screen na kojima se vidi da sam imao virusa kilo na kompu i lecio sam ih sa ova 4 cuda!!
Pogadjaj i danas radim na tom OS-u!
P.S. Redovan update za sve
Jebivetar Probaj 17.02.2009. 12:36 #97249

broj poruka: 2386
da skenirash te fajlove online sa Kaspersky.

MvZ Online skeniranje 17.02.2009. 18:55 #97306

Nije pokazalo nista novo, nista nije pronasao ni Kaspersky niti F-Secure Online Scanner. Nadam se da je u pitanju greska u definicijama za Ad-Aware.
Hvala za savete, i izvinjavam se sto sam kasnio sa `odgovorom` ( neplanirane obaveze)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs