U racunar mi je uso neki virus i napravio veliki problem. Pri pogretanju bilo koje aplikacije (ACDSee, Winamp, calculator, CMD, igrice) prijavljuje mi ovaj virus( File: C/WINDOWS/system32/cmd.exe Threat: Win32/Virut.NBK virus Comment:AMON cannot clean this infiltration. Please, use NOD32 program for Windows NT/2000/XP/2003/Vista platform. Event occurred at an attempt to access the file by the application: C:WINDOWSExplorer.EXE.). Imam obciju copy to Quarantine i delete. Kada idem delete automatski mi brise aplakaciju, tj ne mogu vise da je koristim. Koristim NOD32 2.7, redovno updatovan. Sta da radim?
popaso si gadnu napast... Sanse za ciscenje ove napasti su male. Poslusaj sta ti je Slavuj rekao,plus odradi scan sa programom UnHack Me,ako to ne upali,zadnja sansa je da prikopcas tvoj hard kao slave na neki drugi komp sa instaliranim i update-ovanim programima koje ti je Slavuj spomenuo,pa skeniranje(postoji sansa da se zarazi i taj drugi komp),ali neces znati dok ne probas. Inace,cak i ako uspes sa nekim programom da ga ocistis,ne nadaj se prerano,ovaj virus se veoma cesto vraca u komp nakon brisanja,jer nikad ne znas koje je sve faajlove zarazio... good luck...
Hehehe,znaci nisam jedini!! Pre neki da sam ga popusio,dosao je u paketu sa nekim crac**m.... Zarazio mi je sve zivo,win sam instalisao par puta,dok tenkre nije shvatio da se ustoguljio i na prt. d:. Znaci svi .exe fajlovi su bili zarazeni,pa cak(sto sam tek shvatio posle trece instalacije win-a) i NOD32,kojeg sam prvog instalisao,ne bi li se nekako odbranio. Virus je relativno novog izdanja i nema bas puno informacia o njemu,sem da je jako opasan i hirovito napada sve zivo u trenu. Sto se tice mog iskustva s njim,a koristim NOD32 v3.0.657.0. Napao je sve moguce procese u win-u,pa cak i explorer.exe.Nije moguce ni pokrenuti comp iz safe mod-a. Znaci pri sledecem restartu nema explorera,samo tapetiska... Nod32 ga je u mom slucaju ocistio 75%.: Instalisati win na cist hard,pogasiti autoplay na svim drive-ovima.Tek onda skopcati zarazen hard i skenirati ga sa nod32-om(u mom slucaju)i izborice se s njim.
Sve je to shit,ali me je kostalo jedno 12 sati izbuljivanja.
Nisam posedeo od compa,nego ocelavio!!!Ma nek ide u Boziju mater...
Ja sam se te napasti resio uz pomoc cure it dr.web...probaj na full scan ..inace je besplatan...a mozes i sa combofix (cuo sam da je dobar ali ga jos nisam probao)..pozz
Probacu sa Combo Fix da ocistim Win, ako ne uspe probacu sa nekim drugim programom. NOD32 2.7 nista nije naso (Scan). Cim udjem u windows izadju mi 100 upozorenja od NOD-a. U StarUp imam 3 cudne aplikacije ( po prvi put ih vidim): ALCWZRD.EXE C:WINDOWSinfunregmp2.exe /FixUps RTHDCPL.EXE Skoro svi programi (Winrar, calculator, wordpad, GPU-Z.....) ne rade. Izlazi `Windows cannon access the specifice device, patch or file. You may not have permission to access the item`.
::U StarUp imam 3 cudne aplikacije ( po prvi put ih vidim) :: ALCWZRD.EX :: C:WINDOWSinfunregmp2.exe /FixUp :: RTHDCPL.EX ::
1. i 3. su ti do drajvera za zvučnu, Realtek Audio Wizard koji služi da prepoznaje kada utakneš slušalice, mikrofon ili šta god u bilo koji od ulaza/izlaza i ovaj drugi je Realtek High Definition Control Panel, imam i ja takav isti.
Probao sam: Malwarebyte`s Antimalware, UnHackMe, ali nista. ComboFix i AVG nece da se instaliraju, NOD32 nece da skenira, sve odkazuje.... Ne znam sta da radim. Ako instaliram nov Windows da li ce virus da se izbrise? (imam 3 particije)
2. Pre instalacije bilo kakvih drajvera, ušao u Safe Mode i opet probao sa onim programima...
A ako ni tad ne bi upalilo, onda bih pozajmio od nekoga drugi hdd i svoje sve podatke sačuvao, dok bi moj hdd potom bio Formatiran Low Level formatom, jedno 6 puta zaredom.
Taj virus ti je sve zivo zarazio ,pa i nod32. Najefikasnije ces ga se resiti ako nabodes `cist`hdd,instaliras win,skines NOD32 v3.0.657.0,update-us ga i tek onda skopcas te zarazene hdd-ove i skeniras. Ja sam ih se tako resio. Znaci zarazeni su ti samo .exe file-ovi.Neke programe ocisti,a neke nemoze,dakle samo brisanje.
:: Probao sam: Malwarebyte`s Antimalware, UnHackMe, ali nista. ComboFix i AVG nece da se instaliraju, NOD32 nece da skenira, sve odkazuje.... Ne znam sta da radim. Ako instaliram nov Windows da li ce virus da se izbrise? (imam 3 particije :: :: ::
U 99% slucajeva ne mozes da se odbranis od virusa zato sto je u memoriji. Iako komp pokrenes u Safe modu virus opet ode u memoriju i nista nisi uradio...
Dakle... postoje 2 opcije... 1. Instaliraj neki anti virus... npr Avast... i on ima opciju da skenira disk pre nego sto se Win pokrene... (znaci nista jos nije doslo u mem).... Medjutim... mozda neces uspeti da instaliras avast... (probaj u Safe modu) pa mu izaberi opciju da skenira disk pri restartovanju pre pokretanja windowsa (on ce to da te pita na kraju instalacije)... To je ako uspes da ga instaliras (uspeh je 90%).
2. Nacin je mnogo elegantniji... Uzmes npr Live CD Knoppix i pokrenes na racunaru... a zatim se ulogujes kao admin da imas sve privilegije i pokrenes npr mc kao admin... Nadjes fajl u C:windowssystem32 i obrises ga (ako nisi admin onda ti neda da brises po NTFS particiji) Kad si obrisao virus... onda se on nece aktivirati ako ga ne pokrenes sa nekim programom koji je zarazen... Dakle... pokreni win... i i inastaliraj neki antivirus (koji ce sada moci da se instalira), skeniraj i resio si problem...
Jedan od ova dva nacina sigurno radi za bilo sta da te napadne
Instalirao sam windows i sve je radilo Ok nekoliko sati. Ubacio sam AVAST 4.8 Pro update. I sad mi je ponovo neki virus uso u racunar. Prilikom ukljucenja izlazi mi `Data Execution Preventio - Microsoft Windows: To help protect you computer, Windows has closed thi program` (ispod izlaze razni programi od windowsa) I onda naravno nece da udje u windows. U Hep pise da je virus uso u memoriju. . Skenirao sam sa Avastom pre ulaska u windows ali nista ne nalazi. Probao sam ComboFix. Malwarebyte, UnHuckMe ali nista ne pomaze. Ne bih da Formatiram ceo HDD zato sto imam vazne podatke na njemu.
Jesam ti lepo napisao da ce se ovaj virus vracati nakon brisanja i da je zesce zajeban? A ti neces da slusas!!! ZADNJA sansa za ciscenje harda je da ga prikopcas kao slave na neki drugi komp koji ima SVE OVE ANTI VIRUS ANTIMALWARE...PROGRAME INSTALIRANE I update-OVANE!!!Kad prikopcas hard na PRVO startovanje kompa udji u safe mod,ne dozvoli da se digne win u normalnom modu. Cim udjes u safe mod scan sa svim programima.... Ako ne uspe,kazi tvojim podacima pa-pa!!! Format ti ne gine...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Instalirao sam windows i sve je radilo Ok nekoliko sati. Ubacio sam AVAST 4.8 Pro update. I sad mi je ponovo neki virus uso u racunar. Prilikom ukljucenja izlazi mi `Data Execution Preventio - Microsoft Windows :: To help protect you computer, Windows has closed thi program` (ispod izlaze razni programi od windowsa) I onda naravno nece da udje u windows. U Hep pise da je virus uso u memoriju. . Skenirao sam sa Avastom pre ulaska u windows ali nista ne nalazi. Probao sam ComboFix. Malwarebyte, UnHuckMe ali nista ne pomaze. Ne bih da Formatiram ceo HDD zato sto imam vazne podatke na njemu :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.