Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
AutoRun...
STRANA 1 OD 1
strela75 AutoRun... 13.02.2009. 07:21 T15396

status: user
broj poruka: 1589
Pozdrav svima.

1. Kako u WinXP iskljuciti opciju da prilikom ubacivanja CDa ili USB flasha ne pokrece ono pitanje sta hocu da radim (da li da otvorim folder, pustim sa plejerom,...)?

2. Dosta dugo sam ziveo u uverenju da se dobro borim sa virusima, ali me je kolega ubedio da nije tako (na mom flashu je nasao virus). Iako imam legalan KIS + SpyBot, ipak je sra*e proslo. On mi kaze da Kaspersky ne otkriva te stvari. Sta predlazete kao resenje za zarazenu masinu?

Unapred hvala.

Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gman >>> 13.02.2009. 07:35 #96350

broj poruka: 1111
1. desno na drive/properties/autoplay, i za svaki od ponudjenih tipova file-ova podesi sta hoces da uradi (open folder, play, tako no action)

2.ma pitaj ti kolegu: a sta to otkriva kav onda, ako ne to, probaj i adaware, mallwarebytes
inace ja koristim nod, uglavnom svako ima svoj omiljeni, koji obicno dize u nebesa, najbolje ti je da preskeniras sa dva, tri razlicita

nema na cemu

dobro jutro i tebi strelo

Dragg re 13.02.2009. 08:46 #96353

broj poruka: 2270
1. Ta fora sa `Take no action` jednostavno ne radi. Ima mnogo uslužnih programa koji zaustavljaju autostart a ja koristim wintools.net.
2. Koristim Commodo interner sec. i zadovoljan sam. Ali kad je comp već zaražen i virus aktivan, obično preuzme kontrolu i ne pomaže ništa - moraš ručno da istrebiš virus ili da odneseš HDD kod nekog da ti iskenira.

doca80 Re: AutoRun... 13.02.2009. 10:39 #96365

broj poruka: 3053
Svaki virus ima svoje `ime i prezime`!!! Kad antivirus detektuje virus,on mora ispisati `ime i prezime` virusa koji je nasao...Jedini ispravan nacin unistavanja virusa sa zarazenog kompa je taj sto ces za pocetak reci njegovo `ime i prezime`,da bi znali koju metodu i program za uklajanje da ti preporucimo.

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Pozdrav svima
::
:: 1. Kako u WinXP iskljuciti opciju da prilikom ubacivanja CDa ili USB flasha ne pokrece ono pitanje sta hocu da radim (da li da otvorim folder, pustim sa plejerom,...)
:: 2. Dosta dugo sam ziveo u uverenju da se dobro borim sa virusima, ali me je kolega ubedio da nije tako (na mom flashu je nasao virus). Iako imam legalan KIS + SpyBot, ipak je sra*e proslo. On mi kaze da Kaspersky ne otkriva te stvari. Sta predlazete kao resenje za zarazenu masinu
:: Unapred hvala
:: Pozdrav.
snakebg Turn off Autoplay 13.02.2009. 10:50 #96369

broj poruka: 16

1)
Run...
gpedit.msc

- Computer configurationAdministrative templatesSystem
Turn off Autoplay – Enabled (Turn off Autoplay on: All Drives)

- User configurationAdministrative templatesSystem
Turn off Autoplay – Enabled (Turn off Autoplay on: All Drives)

strela75 Zahvaljujem Snake 13.02.2009. 14:26 #96417

broj poruka: 1589
To je pravo resenje, mada sam probao i WinTools i nije losa stvarcica. Skenirao sam hard sa mallwarebytes-om i nista nije pronasao. Doco, promaklo mi je kad je kolega to nasao, odmah je kliknuo da ga skine, pa nisam video sta je bilo. E sad ga nema ni za leka.

Hvala svima i pozdrav.

Pisko autorun virusi 14.02.2009. 21:43 #96718

broj poruka: 6645
Gle, nekad AV ukoka virus, ali ostavi autorun.inf fajl ili neke ostatke virusa koje drugi programi - bilo av bilo malware itd. prepoznaju i dalje kao opasnost. Obično se dešava kod novih varijanti virusa, kada još nisu dobro razrađene mere za čišćenje (u principu, spreči se zaraza, ali ostane smeće do nove ispravke AV-a). Meni je to kod NOD-a bila česta situacija...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs