Ne mogu na net, ni sa jednim browserom,osim sa torrent browserima.
STRANA 1 OD 1
maxpayne
Ne mogu na net, ni sa jednim browserom,osim sa torrent browserima.
11.02.2009. 15:49
T15356
status: user broj poruka: 220
Instalirao sam neko sranje,kao neki patch za msn,i posle toga nisam uspeo da odem na net ni sa jednim browserom,mozilla,int.expl.opera.flock.Pre toga je sve normalno radilo.Jedino moze da se izadje sa torent browserima,bitcomet,i utorrent,i verovatno bi svi drugi radili.Kapiram da je trojanac zatvorio neki port.Probao sam sa trojan removerom,i malwarebytes-om,ali bez uspaeha.Sta raditi?
Proveri šta je sa tvojom konekcijom (koju usput, nisi opisao, šta je u pitanju, adsl, dial-up, wireless...) i vidi da li uopšte više postoji ili šta je od toga `default` za windows i njegove programe. Proveri podešavanja - alate za svaki od navedenih browser-a, tj. šta oni koriste od net-a, na šta se kače, da li se uopšte kače i proveravaju novi sadržaj, jašu li preko proxy-a... Iskoristi dos ping komande iz komand-prompta, da vidimo o čemu se radi. http://www.youtube.com/watch?v=Ism72DUuNZ4&feature=related Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Ovaku u pitanju je adsl.1024 kpbs,a za ostale stvari mi treba malo objasnjenja,kako to sve proveriti.Za pingovanje iz komand prompta znam,ali sta pingovati,tj koju adresu?Pretpostavljam da je to adresa provajdera,ali kako da znam njegovu ip adresu?
ako imas firewall gasi(ne mislim na win firewall, vec na neka sranja tipa commodo, zone alarm, ....) Ocigledno si na netu, ali je blokiran port 80, ili jednostavno ne razresava dns. Probaj iz commnad pormpta da pingujes neke adrese (www.google.com, 217.26.70.68). Probaj da fiksiras dns na mreznoj kartici. Probaj reset tcp ip: netsh int ip reset resetlog.txt Ako ovo sve ne pomogne moze da se javi problem sa velicinom pakta na ADSL-u, takozvani MTU. Probaj na ruteru da smanjis vrednos sa def. 1492 na 1460.....
Ali pre svega ovoga zoves provajdera i kazes sta si uradio..... po meni sigurno je na tvom racunaru problem.
Cemu firewall ..... uci ce ti hacker i ukrasiti neki txt sa pinom kreditne kartice .... ?! Pazi ti verovatno imas i ruter koji takodje ima firewall+nat .... tako da ...
Extra,proradilo je,ukucao sam u polje run,Start/run, google adresu,i pritisnuo enter!Nije mi jasno kako je sad proradilo,a malo pre kada sam pokusavao iz raznih browsera,nije htelo?I sta je uzrok bio ove blokade?
Zone Alarm je proglasen za najgori firewall 2008-e godine jer je u mnogim slucajevima blokirao internet iz cista mira....Potrazi, o tome ima dosta tema na netu....
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Extra,proradilo je,ukucao sam u polje run,Start/run, google adresu,i pritisnuo enter!Nije mi jasno kako je sad proradilo,a malo pre kada sam pokusavao iz raznih browsera,nije htelo?I sta je uzrok bio ove blokade :: ::
Sad sam izbrisao ono sranje od Zone Alarma,a dugo sam ga koristio bez problema,sad se plasim da mi komp ne bude ranjiviji bez njega,jer imam 3 kompa u mrezi ,i laptop koji je povremeno u mrezi,koristim asusov ruter,koji ima 4 porta,imam dosta svega na hardovima,pa se plasim eventualnog brisanja,unistavanja,spijuniranja,itd Da li uopste stavlljati neki firewal i koji?I kako aktivirati taj ruterov firewall?
Stavo comodo firewall,on je dobio najbolje ocene na testovima...a da ne poverujes da je potpuno free,sto bi rek`o rasha 44,program je `dzabver`...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Sad sam izbrisao ono sranje od Zone Alarma,a dugo sam ga koristio bez problema,sad se plasim da mi komp ne bude ranjiviji bez njega,jer imam 3 kompa u mrezi ,i laptop koji je povremeno u mrezi,koristim asusov ruter,koji ima 4 porta,imam dosta svega na hardovima,pa se plasim eventualnog brisanja,unistavanja,spijuniranja,it :: Da li uopste stavlljati neki firewal i koji?I kako aktivirati taj ruterov firewall :: :: ::
i ja sam nesto slicno uradio pa nije iso na net u pitanju je isti net samo sbb i pojavljovalo mi se nesto work offline or try again ja lepo u nod odem scan and clean sve procistio restart i radi nzm dal ti je pomoglo i da li je u pitanju isti problem
Nazalost, poslednjih meseci ZoneAlarm je postao vrlo problematican jer jedna novija zakrpa za Windows XP u kombinaciji sa ZA potpuno blokira pristup internetu. Ukoliko je korisnik dovoljno vest da obrise zakrpu, pojedini korisnici i dalje imaju problem jer najnovija verzija ZA odbija da radi sa AV programom Avast! dok se ne iskljuce neke funkcije (i to je drugi put za godinu dana).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.