Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Trojan
STRANA 1 OD 1
Sub-Z Trojan 01.02.2009. 21:22 T15112

status: user
broj poruka: 1620
Kao sto se moglo videti iz mog prethodnog posta, imao sam problem s gasenjem kompa koji je resen scanom update-ovanog Nortona i stavljanjem nekoliko trojanaca u karantin. E, otada, svakih pola sata mi izbacuje notification o trojancu na D particiji (D:System Volume Information\_restore{C8FC4B79-79DF-42A5-A160-D9EB11607841}RP182, trojanac A0041405.exe-primetio sam da se poslednji broj sukcesivno povecava svakim notificationom). Nece komp da mi se raspadne, ali popi***m od vakvih svakodnevnih za***ancija...Jel ima neko ideju kako da se resim ovog crap-a? HVALA!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb tako nesto se i meni desavalo 01.02.2009. 21:24 #93954

broj poruka: 6875
pa jedno 5 puta (koristio sam aviru ili norton) sad je avg i nema problema
djokosrb Moje resenje 01.02.2009. 21:24 #93955

broj poruka: 6875
u takvim situacijama obara se sistem(bar ja tako radim)

Scyter Re: 01.02.2009. 21:28 #93957

broj poruka: 8138
instaliraj trojan remover,search & destroy,ad-aware i avast,skeniraj komp s njima i resio si problem.

Palit je zakon!

doca80 Re: Trojan 01.02.2009. 21:39 #93963

broj poruka: 3053
Nemas razloga za brigu,to je lazna uzbuna. Neki blentavi antivirusi poput Avire,Nortona i sl. to detektuju kao napast. Ako hoces da budes siguran da to nije napast instaliraj Nod32 verziju 2.7 i ta smaracka obavestenja koja iskacu svakih nekoliko minuta ce prestati...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Kao sto se moglo videti iz mog prethodnog posta, imao sam problem s gasenjem kompa koji je resen scanom update-ovanog Nortona i stavljanjem nekoliko trojanaca u karantin. E, otada, svakih pola sata mi izbacuje notification o trojancu na D particiji (D:System Volume Information\_restore{C8FC4B79-79DF-42A5-A160-D9EB11607841}RP182, trojanac A0041405.exe-primetio sam da se poslednji broj sukcesivno povecava svakim notificationom). Nece komp da mi se raspadne, ali popi***m od vakvih svakodnevnih za***ancija...Jel ima neko ideju kako da se resim ovog crap-a? HVALA!!
::
CrowBgd trojaci i spartanci 01.02.2009. 21:53 #93965

broj poruka: 1376

Evo i ja se patim sa tim restom racunara vec 3 dana.Skinuo sam `legalan` Tune Uo 2009 i op.
Pisko Restauracija 02.02.2009. 00:19 #93977

broj poruka: 6645
Kao i gomila novih trojanaca i virusa, naročito autorun-ovanih sa usb stick-ova, i ovi vaši koriste propuste i slabosti windowsa. Prvo, system volume information nije moguće izbrisati, čak ni unlocker-om (iz wiindowsa). Prilokom pokušaja brisanja - windows sam pravi Recycler folder - da bi imao gde da ubaci smeće. Tu funkciju koristi i virus, on sam se krije u restore folderu, a samokopira se u recycler.
Rešenje je: isključiti System restore na svim particijama i diskovima, restartovati u safe mode, pokrenuti čišćenja koja su ti već predložena.
Ukoliko je virus malo više pametan nego se očekuje, pa je onemogućio isključenje ili smanjenje system restore-a, system properties-a, system-a (u kontrolnoj tabli) i deinstalacije softvera, tražite pomoć za dalje.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Pisko Re: Re: Trojan 02.02.2009. 00:23 #93978

broj poruka: 6645
Bio i Mujo kod doktora za proliv, ali, umesto sredstva za zatvaranje dobio bensedin... sad sere ko` i pre ali ga boli dupe.. e, tako ti je nekako ovaj savet dole...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: Nemas razloga za brigu,to je lazna uzbuna. Neki blentavi antivirusi poput Avire,Nortona i sl. to detektuju kao napast. Ako hoces da budes siguran da to nije napast instaliraj Nod32 verziju 2.7 i ta smaracka obavestenja koja iskacu svakih nekoliko minuta ce prestati..
::
:: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:
Sub-Z Hvala ljudi 02.02.2009. 00:25 #93979

broj poruka: 1620
Evo instalirah trojan remover...nije nista nasao...Skinuo sam i Avast, nasao je jednog trojanca u istom folderu k`o ranije, samo na sistemskoj particiji...Zasad je ok...Nego, posto sad imam i Symantec i Avast, jel da ih ostavim oba na kompu? Norton je original, pa mi se ne brise(update i to), a Avast sam registrovao(Home edition), ali nisam obratio paznju jel evaluation copy ili sljaka dok sljaka...

dcosin re: 02.02.2009. 02:27 #94006

broj poruka: 61
Ne bih da te ske*avam ali ja sam bas juce zbog tog istog glupandera ponovo instalirao win, nod ga je nalazio i brisao ali bi se uvek ponovo pojavio, a skeniranje sa drugim programima nije dalo nikakvog rezultata tj. i kad jeste napast se ponovo vracala. Probaj da iskljucis system restore pa da onda ocistis.

edit:
moje licno misljenje je da u takvim slucajevima ne vredi gubiti vreme na skeniranje i ciscenje jer je obicno uzaludno, a za svo to izgubljeno vreme moze bar jednom da se ponovo instalira win.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs