Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Kako da se resim ovoga virusa,crva stali vec,sa kompova...!
STRANA 1 OD 1
Skoves Kako da se resim ovoga virusa,crva stali vec,sa kompova...! 15.01.2009. 14:52 T14547

status: user
broj poruka: 237
RECYCLER,elem stigao je sa usb na par mojih komp kuci i na poslu ja sam ga doneo naravno bog zna odakle,radio sam par dana i moji komp koji imaju Nod na sebi nista mi nisu prijavili dok danas kod kumea ne ubacih u njegovu kotobanju i izbacimi upozorenje da imam ovo,i to na Aviri,elem sredim ja to kod njega tako sto formatiram usb jer je bio sa nebitnim podacima i to je to. al kad dodjo kuci skeniram nodom komp nema nista al kad udjem u specific skan i kliknem da odaberem npr C otvorim je sa nod i tamo vidim ima kao folder RECYCLER koji se nemoze obrisati a nema ga nigde u kompu tako mi je i na diskovima E i F u istom kompu. Kada sam uzeo usb koji je bio cist i prebacim neke fajlove kod mene sve ok kod kuma opet mi nadje virus crv ili tako nesto. Kako to resiti a da ne rusim sistem. Koristim na dva komp Win XP sp2 na jednom je Vista 32 bit
Kosovo je Srbija! Sve ostalo je.....Delta :(
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Kako da se resim ovoga virusa,crva stali vec,sa kompova...! 15.01.2009. 15:03 #89552

broj poruka: 3053
E vala sve si rekao,samo nisi rekao ime crva koji je Avira detektovala. Odatle se pocinje...

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

:: RECYCLER,elem stigao je sa usb na par mojih komp kuci i na poslu ja sam ga doneo naravno bog zna odakle,radio sam par dana i moji komp koji imaju Nod na sebi nista mi nisu prijavili dok danas kod kumea ne ubacih u njegovu kotobanju i izbacimi upozorenje da imam ovo,i to na Aviri,elem sredim ja to kod njega tako sto formatiram usb jer je bio sa nebitnim podacima i to je to. al kad dodjo kuci skeniram nodom komp nema nista al kad udjem u specific skan i kliknem da odaberem npr C otvorim je sa nod i tamo vidim ima kao folder RECYCLER koji se nemoze obrisati a nema ga nigde u kompu tako mi je i na diskovima E i F u istom kompu. Kada sam uzeo usb koji je bio cist i prebacim neke fajlove kod mene sve ok kod kuma opet mi nadje virus crv ili tako nesto. Kako to resiti a da ne rusim sistem. Koristim na dva komp Win XP sp2 na jednom je Vista 32 bi
:: Kosovo je Srbija! Sve ostalo je.....Delta :(
rasha44 Pogledaj ovde, imaš tonu odgovora i saveta 15.01.2009. 15:16 #89556

broj poruka: 1492
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=14444&forid=22&katid=6

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Skoves svasta nesta 15.01.2009. 15:18 #89557

autoexe,win32 ...ma svasta nesta ovoga sam se setio i taj folder recycler koji vidi nod a ovako ga nema nigde

mosquito Kaspersky 15.01.2009. 15:26 #89558

broj poruka: 15
Probaj sa Kaspersky antivirusom. Instaliraj trial verziju (30 dana radi full). Vise puta se taj antivirus pokazao kao odlicno resenje za takve slucajeve. Ukoliko resis problem, vrati se na stari.

doca80 Re: svasta nesta 15.01.2009. 15:29 #89559

broj poruka: 3053
Da da,ti si naveo samo jedan,a bilo ih je vise,zar ne? Pogledaj link koji ti je rasha dao,i prati uputstva koja smo davali i odradi SVE sto je tamo napisano,bas tim redom kojim je napisano. Ako to ne pomogne ...format svega ti ne gine(mada se moze desiti da ni to ne pomogne u slucaju flash-a) Skini i alatku za ciscenje flash-a dao sam link...

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

:: autoexe,win32 ...ma svasta nesta ovoga sam se setio i taj folder recycler koji vidi nod a ovako ga nema nigd
:: Kosovo je Srbija! Sve ostalo je.....Delta :
::
Skoves rasa 15.01.2009. 15:31 #89560

procitao sam rasina uputstva fles sam sredio odoh dalje da se borim pa kom opanci kom obojci,hvala vam braco na pomoci

urosk Prosto! 15.01.2009. 17:18 #89589

broj poruka: 462
Instaliras avast home edition i resio si problem, registruja ga brzo i uklanja!!

Skoves Rezultati borbe su jos... 15.01.2009. 23:54 #89691

na sve tri particije mog hdd od 160gd ostali su folderi kojima nista ne mogu i to po nazivima:
-System Volume Information
-RECYCLER
-autorun.inf

Resiti kako?

Skoves AVIRA zmaj 15.01.2009. 23:57 #89693

Koristio sam Nod32 i nista mi nije prijavi od ovoga sada imam aviru neku za dz sa neta i nasla mi je dosta raznih sranja i ocistila ali ostalo je gore navedeno sta dalje kako

rasha44 Re: Rezultati borbe su jos... 16.01.2009. 00:13 #89699

broj poruka: 1492
System Volume Information je folder koji po defaultu pravi System restore. Čak iako si isključio System restore, ti folderi su ti na svim particijama.
Isto je sa Recycler. To je folder za Recycle Bin.
Oba su sistemska, oba imaju atribute Read-only i Hidden.
Možeš da ih otvoriš iz Safe Mode. Uputstvo sam već napisao na onom postu za koji sam dao link.
U System Volume Information sigurno nemaš ništa, a u Recycler možda imaš.
Ako ne znaš kako da isključiš Autorun za Data fajlove, skini TweakUI XP. Mnogo dobra igračka sa dosta opcija.
http://www.microsoft.com/windowsxp/Downloads/powertoys/Xppowertoys.mspx
Obavezno isključi Autorun i obriši fajl Autorun.inf sa svih particija.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: na sve tri particije mog hdd od 160gd ostali su folderi kojima nista ne mogu i to po nazivima:
:: -System Volume Informatio
:: -RECYCLE
:: -autorun.in
:: Resiti kako
:: Kosovo je Srbija! Sve ostalo je.....Delta :
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs