Verovatno sam pokupio nešto na USB flešu, kada ga ubodem u komp NOD mi prijavi sledeće: `F:RECYCLERS-1-5-21-1482476501-1644491937-682003330-1013windowsupdate.com - a variant of Win32/Injector.GU trojan - cleaned by deleting - quarantined` , nikako ne mogu da ga ubijem pa ako neko ima iskustva dobrodošla bi pomoć, inače svim forumašima čestitam prošle i nadolazeće praznike. Hvala unapred
Mozes da ga formatiras koliko hoces, uvek ce se vratiti. Probaj da koristis eset V3 ili avast 4.8 i to skoro update - ovane. Oni ga ponekad pronadju ali moras rucno da ga obrises.
Kada ubacis flash, iskljuci autorun, samo ga otvori i obrisi ga.
Ne znam da li ga neki antivirus program moze potpuno obrisati, ako neko nadje, neka javi.
Imenjace,imati SAMO antivirus nije bas dobar nacin zastite. Neke stvari antivirus ne moze detektovati ili ocistiti. Zato je pozeljno imati barem nekoliko vidova zastite jer ono sto jedan program ne vidi,drugi ce mozda moci,ako ni drugi ne moze treci ce pronaci i unistiti.... Ovih dana sam imao puno posla sa ciscenjem raznih virusa kod mnogih ljudi,i cak i oni sa redovno update-ovanim av programima su zinuli kad su videli koliko su imali gamadi u kompu kad sam preskenirao komp sa sledecim programima: No1-Malwarebytes Anti Malware,najjaci je,AdAware 2008,Spybot Search&Destroy,i najjaci program protiv rootkit-a UnHack Me. Poskidaj sve ovo,odradi update,pa full scan. Javi rezultate ako odlucis da uradis ovo sto sam ti rekao,jer taj virus spada u GADNE i voleo bi da znam koji od ovih programa ga uspesno cisti. pozzz
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: Verovatno sam pokupio nešto na USB flešu, kada ga ubodem u komp NOD mi prijavi sledeće: `F:RECYCLERS-1-5-21-1482476501-1644491937-682003330-1013windowsupdate.com - a variant of Win32/Injector.GU trojan - cleaned by deleting - quarantined` , nikako ne mogu da ga ubijem pa ako neko ima iskustva dobrodošla bi pomoć, inače svim forumašima čestitam prošle i nadolazeće praznike :: Hvala unapre ::
Isti problem imaju maltene svi koje znam, ukljucujuci i mene, i jedino resenje je da uninstaliras nod32 i instalirast avast home edition poslednju verziju i sve probleme si resio!!! Koristio sam nod vise od 3 godine i sad sam se duboko razocarao i resi da to djubre nikad vise ne instaliram!!!
Ja sam taj Nod koristio neko vreme (3 dana) i oterao sam taj krs, otkad imam kombinaciju Free AVG i Spy Bot Search and Destroy, nemam nijedan virus,...
Koliko puta treba ponoviti da najbolje radi NOD32 2.70.39. Sve verzije 3.xxxx su bagovite. Da li ste nekad čuli za glupe engleske reči Options, Preferences, Configuration. Kad biste malo pročačkali po opcijama i konfigurisali NOD32 kako treba, ne bi bilo problema. Ja, pored ostalih forumaša, koristim NOD32 već nekoliko godina i nijednom nisam zaradio virus.
@dradisic Skini Autorun Virus Remover (preporučujem i ostalima) koji bi trebalo da ti reši problem. http://www.2baksa.net/news/32864/
Kad je reč o onoj poruci koju ti izbacuje NOD, on je virus bacio u karantin ali ne može da ga očisti, jer je ubačen u folder koji je Read-only i Hidden i zato ne može da mu pristupi.
Butuj u Safe Mode, klikni desnim na folder Recycler, idi na Advanced, pa Security i čekiraj da svim pobrojanim Users dozvoljavaš pun pristup tom folderu. Skini mu atribute Read-only i Hidden. Onda ga otvori i obriši sve šta ima u njemu. Poželjno bi bilo da to radiš iz Total Commandera, ako ga imaš.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: i ja mogu da potvrdim da je nod32 cisto sranje :: :: Palit je zakon! :: ::
Što se tiče registracije tu si u pravu, na NOD32 se žale samo oni koji nisu dobro krekovali isti. Moram da priznam i ja sam imao istih problema dok nisam postavio NOD3xxx sa odgovarajućim patchom. Što se tiče ovog virusa, on je već u korpi, pokušaj da ručno obrišeš fajl u safe modu.
Što se tiče registracije tu si u pravu, na NOD32 se žale samo oni koji nisu dobro krekovali isti. Moram da priznam i ja sam imao istih problema dok nisam postavio NOD3xxx sa odgovarajućim patchom. Što se tiče ovog virusa, on je već u korpi, pokušaj da ručno obrišeš fajl u safe modu.
Ništa nisam uspeo da uradim, i dalje mi se non-stop vraća jer ne mogu nikako da očistim USB stik. Moraću da reinstaliram win samo neznam kako da očistim flash...
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Ništa nisam uspeo da uradim, i dalje mi se non-stop vraća jer ne mogu nikako da očistim USB stik. Moraću da reinstaliram win samo neznam kako da očistim flash.. :: :: ::
Rasho,dosao sam do saznanja da cak i ako uspe da formatira hard,to mu nece resiti problem sa ovim virusom jer je on u autorun-u samog flash-a(?!?!?!),zato sam preporucio onu alatku za ciscenje autorun-a. nisam je proverio na delu ali sam cuo da cisti veliku vecinu poznatih autorun napasti,ukljucujuci i ovu. Neka proba pa nek javi sta je uradio...
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: Skini HP USB Disk Storage Format Tool, pa sa njim formatiraj Flash :: http://www.pcworld.com/downloads/file/fid,64963-order,4-page,1/description.htm :: il :: http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=19 :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: Ništa nisam uspeo da uradim, i dalje mi se non-stop vraća jer ne mogu nikako da očistim USB stik. Moraću da reinstaliram win samo neznam kako da očistim flash.. :: :: :: :: :: ::
odradio ga sa kasperskim 7 bez problema, e sad sve zavisi gde si ga gurao :) on je i na tim kompovima i moras njih ocistiti kao i svoj meni nod nije prepoznao tek kad sam ubacio kod matorog na kom je bio kav onda sam odradio posao . pozdrav
Ja sam predpostavio da je čovek prvo poslušao tvoj savet i probao Malwarebytes Anti-malware (ja ga imam uključenog kao aktivni sesvis) i ostale programe. Sem toga, da bi video sve te fajlove, mora da ima uključeno u Windows Exploreru `Show hidden files and folders` i odčekirano `Hide extensions for known file types` i `Hide protected system files`. Zato ja koristim isključivo Total Commander sa uključenom opcijom `Show Hidden->System files`. On na Flash-u ima fajl autorun.inf i .exe programa koji taj autorun pokreće. Garantovano je i kompjuter zaražen, čim ne može da očisti Flash. Kako formatira Flash, virus se odamah ponovo ubaci. Treba probati Autorun Virus Remover i Flash Disinfector.
:: Rasho,dosao sam do saznanja da cak i ako uspe da formatira hard,to mu nece resiti problem sa ovim virusom jer je on u autorun-u samog flash-a(?!?!?!),zato sam preporucio onu alatku za ciscenje autorun-a. nisam je proverio na delu ali sam cuo da cisti veliku vecinu poznatih autorun napasti,ukljucujuci i ovu. Neka proba pa nek javi sta je uradio.. :: :: :: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!! :: :: :: Skini HP USB Disk Storage Format Tool, pa sa njim formatiraj Flash :: :: http://www.pcworld.com/downloads/file/fid,64963-order,4-page,1/description.htm :: :: il :: :: http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=19 :: :: :: :: Nightbird :: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: :: :: Ništa nisam uspeo da uradim, i dalje mi se non-stop vraća jer ne mogu nikako da očistim USB stik. Moraću da reinstaliram win samo neznam kako da očistim flash.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.