Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
.dll
STRANA 1 OD 1
gman .dll 11.01.2009. 15:59 T14419

status: user
broj poruka: 1111
sa idiotkim imenima, kao npr. csuamvbk, qyujhsn, wjhdufj
znaci svi sa ekstenzijom .dll i svi u windowssystem32
eset ih ne prepoznaje, a i ja sam izgubio veru u av-e, pa sam se vratio na moju staru praksu, manuelnog brisanja mallware-a, koja mi se pored reinst win-a, pokazala kao najpouzdanija
naravno, znam koji procesi treba da budu aktivni, kako i ne znao kad koristim ovaj pusti xp od kad se pojavio
problem je u tome sto ne znam ni sta su konkretno ovi file-ovi (virusi, trojanci, itd) i sto neke ne mogu da obrisem, jer su navodno aktivni ili ih neki prog koristi, a nema ih u aktivni procesima
probao sa gasenjem rundll-a i svih ostalih win-ovih procesa, ali ne pomaze, nikako ne mogu da ih obrisem
ima li neko slicna iskustva i da li neko zna sta je ovo, inace nije prvi put, ali pre sam uvek uspevao da ih obrisem, ako ne moze direktno onda klik na file pa delete, pa gasenje i kad win ugasi proces u toku gasenja koji koristi konkretan dll, uspem da ga obrisem
sada to ne pali
cime ovo da uklonim, vise me nervira nego sto nanosi stetu, u stvari ne radi nista koliko ja mogu da zakljucim, osim sto me je*e u zdrav mozak
pomagajte ljudi, da ne bi stavljao novi win treci put u tri dana

ulsi
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: .dll 11.01.2009. 16:07 #88482

broj poruka: 3053
dobro,ESET ih ne prepoznajee...Pa jel to jedini program na svetu??? A sta kazu Malwarebytes Anti-Malware,Adaware,Spybot??? Sto da se cimas da rucno brises fajlove,sta ako obrises nesto sto ne treba??? Rucno brisanje je UVEK zadnja opcija!!!I mogao bi da pocnes da koristis Acronis True Image,pa kad dignes svez Win,napravis lepo IMAGE celog sistema i u slucaju sranja za 3 minuta imas Win u ispravnom stanju.

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

:: sa idiotkim imenima, kao npr. csuamvbk, qyujhsn, wjhduf
:: znaci svi sa ekstenzijom .dll i svi u windowssystem3
:: eset ih ne prepoznaje, a i ja sam izgubio veru u av-e, pa sam se vratio na moju staru praksu, manuelnog brisanja mallware-a, koja mi se pored reinst win-a, pokazala kao najpouzdanij
:: naravno, znam koji procesi treba da budu aktivni, kako i ne znao kad koristim ovaj pusti xp od kad se pojavi
:: problem je u tome sto ne znam ni sta su konkretno ovi file-ovi (virusi, trojanci, itd) i sto neke ne mogu da obrisem, jer su navodno aktivni ili ih neki prog koristi, a nema ih u aktivni procesim
:: probao sa gasenjem rundll-a i svih ostalih win-ovih procesa, ali ne pomaze, nikako ne mogu da ih obrise
:: ima li neko slicna iskustva i da li neko zna sta je ovo, inace nije prvi put, ali pre sam uvek uspevao da ih obrisem, ako ne moze direktno onda klik na file pa delete, pa gasenje i kad win ugasi proces u toku gasenja koji koristi konkretan dll, uspem da ga obrise
:: sada to ne pal
:: cime ovo da uklonim, vise me nervira nego sto nanosi stetu, u stvari ne radi nista koliko ja mogu da zakljucim, osim sto me je*e u zdrav moza
:: pomagajte ljudi, da ne bi stavljao novi win treci put u tri dan
::
:: ulsi
gman rucno 11.01.2009. 16:13 #88484

pa zato sto mi je to davalo najbolje rezultate, a ostalo mi iz ere dok sam bio na dial up, pa nisam ni koristio av
u pravu si probacu sa nekim od navedenih
a i da ti pojasnim moju metodu prepoznavanja. znaci ako je cudno imenaovan file u procesima, to je onda jako lako, znaci nadjem ga di je obrisem, i u registru izbrisem vrednosti vezane za njega. a ako ga nema u aktivni procesima, pregledam neke foldere gde znam da ih moze biti, isto trazim cudno imenovane, i ono sto je po meni najvaznije sto se tice .dll file-ova, svaki koji nema description, nije win-ov, jer pravi .dll svi do jednog imaju opis
odoh da skine ove silne av-e pa da probam

ulsi
zandarm Re: Re: .dll 11.01.2009. 16:16 #88485

broj poruka: 1454
Dajte ljudi neki tutorijal for dummies, ja još uvek to ne praktikujem.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means

::I mogao bi da pocnes da koristis Acronis True Image,pa kad dignes svez Win,napravis lepo IMAGE celog sistema i u slucaju sranja za 3 minuta imas Win u ispravnom stanju
:: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
DmasteRNo1 Paj`z ovako 11.01.2009. 16:28 #88486

broj poruka: 6101
Za čišćenje đubre-fajlova i sređivanje redžistrija koristim WinTools.net Ultimate (ili pro, nije važno). E, pored toga, ovaj program nudi opciju da se vide (isključe/uključe) programi koji se dižu sa Windowsom. Čim tu primetim proces (program) koji se pojavljuje dva puta, koji se kada ga u winToolsu dečekiraš i restartuješ windows ponovo pojavi, onda sam siguran da je to neki trojanac ili neko slično sranje. To su najčešće .dll fajlovi sa nekim šnj imenima, kao što si i sam primetio, a jednom je čak bio i logitech mouse driver (zamisli). Ja ih se rešavam na taj način što dignem Windows u sejf modu, pronađem ih u system32 foderu i ručno obrišem (obavezno budu sakriveni, za razliku od drugih dll fajlova). Potom iz WinToolsa očistim redžistri i restrartujem komp. Posle toga se taj isti ne pojavljuje, dok ne fasujem nešto sledeće, ali bar imam pouzdanu metodu ako AV i Anti-Spajver programi zakažu.

Zmajko ... 11.01.2009. 16:30 #88487

broj poruka: 1228
Instaliraj Unlocker i brisi sta god hoces... Desni klik i Unlock i cao!

gman tutorial: how to become a dummie 11.01.2009. 16:31 #88488

in 3 easy steps
malo zeze, a zasta t treba tutorial? (@zandarm)

ulsi
gman re 11.01.2009. 16:38 #88489

@DmasteRNo1: pazi kad googleupdate.exe ne mogu da iskljucim da se pali pri bootovanju, kao ni nvcpl
ali se to da resiti iz services, menjanjem na manual ili disabled
problem je sto ovi .dll ni nisu u izlistani u services, jer njih pokrece rundll
@zmajko: skidam unlocker

ulsi
Zmajko Re: Re: Re: .dll 11.01.2009. 16:39 #88490

broj poruka: 1228
http://www.whatsabyte.com/P1/Acronis_image.htm
http://www.whatsabyte.com/P1/Acronis_restore.htm
http://www.whatsabyte.com/P1/create_cd.htm

Pozdrav!

:: Dajte ljudi neki tutorijal for dummies, ja još uvek to ne praktikujem.
nenika OVAJ BRISE KAD DRUGI NEMOZE 11.01.2009. 16:57 #88492

broj poruka: 1133
HiJackThis

Posle restarta sve brise
zandarm Re: Re: Re: Re: .dll 11.01.2009. 19:45 #88514

broj poruka: 1454
Hvala.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means

:: http://www.whatsabyte.com/P1/Acronis_image.ht
:: http://www.whatsabyte.com/P1/Acronis_restore.ht
:: http://www.whatsabyte.com/P1/create_cd.ht
:: Pozdrav
pajsgudgud Poslušaj Zmajka 11.01.2009. 20:34 #88523

broj poruka: 3742
Meni je unlocker spasio mnogo živaca.

http://ccollomb.free.fr/unlocker/
a sta ti ja znam...

rasha44 Skini Autoruns i Process Explorer 11.01.2009. 21:00 #88533

broj poruka: 1492
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx

Autoruns u opcijama namesti da pokazuje samo module koji nisu Windows-ovi. Poisključuj svu tu gamad, restartuj komp i vidi da li se opet podižu sa sistemom. Tu će ti pomoći Process Explorer. On je mnogo bolji od Task manager-a. Onda Unlocker iz Safe Mode.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Pisko kitutirootki 11.01.2009. 22:30 #88553

broj poruka: 6645
To je igra bez granica ako imaš rootkit ili neki malo pametniji trojanac. To što nalaziš u system32 mogu biti samo posledice zaraze koja je skrivena negde drugo (npr. u system restore folderu) ili, kao rootkit - ni u jednom folderu... pa možeš da se smaraš do besvesti dok neki od `gotovih proizvoda` ne bude to uradio za tebe i efikasno očistio sistem.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

xenox Evo i jos predloga... 11.01.2009. 22:36 #88556

broj poruka: 1400

zabranis korisniku sa kojim si stalno ulogovan da kreira nove fajlove u Windows folderu, ali ces zbog pojedinih instalacija morati da se logujes kao Administrator ili koji vec drugi nalog kojem nisi stavio deny... Moze i na root folder...

Ovako neces imati sta da brises :) Ne mogu da se naprave...

gman sredjeno sve 12.01.2009. 16:54 #88734

uspeo sam da bez ponovne inst win-a resim gamad
nemam ih na drugim particijama, a ni u system restore folderu, jer ga, naravno, ni ne koristim
jel uspeo iko ikad da nesto popravi sa system restore, ili sa repair
u svakom slucaju unlocker je prava stvar
poz svima i hvala!

ulsi
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs