Ma lupih enter umesto taba! E imam gomilu nekih trojanaca na XP u svezem sa sp3 i kaspersky 2009 kad oce da ih brise sistem se prinudno gasi za 1 min i tako da nece uvek posle da podigne sistem. Kako da obrisem ta govna ? Nece ni online steranice da otvori eset.com i slicne.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :)))
Jel to ono sranje od virusa sto ti nudi da istaliras Microsoft Antivirus 2009,izbacuje bezvezna obavestenja da si zarazen nekim tamo trojancima,i blokira neke stranice na netu?
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: Ma lupih enter umesto taba :: E imam gomilu nekih trojanaca na XP u svezem sa sp3 i kaspersky 2009 kad oce da ih brise sistem se prinudno gasi za 1 min i tako da nece uvek posle da podigne sistem :: Kako da obrisem ta govna :: Nece ni online steranice da otvori eset.com i slicne :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Ako ih je Kaspersky nasao to znaci da mozes da napises njihova imena(virusa). To bi dosta pomoglo...
:: Ma jok bre! Situacija je kriticna bre! Nikad mi virusi nisu ovako sjebali komp. Ovo sve pisem sa laptopa. Kako da obisem gamad !? :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Lepo je rakao da svaki pokusaj da se obrisu antivirusom prinudno gasi komp.To znaci da su ovo neki zesce zajebani virusi,i da ce morati da ih uklanja specijalizovanim alatkama i to za svaki taj virus posebno. Zato sam pitao za imena virusa... po imenu nadjes odgovarajucu alatku za ciscenje...
:: skeniras :: CCleane :: Registry Mechani :: Trojan Remove :: Spybot - Search & Destro :: Avas :: i obrises sve sto ti nadju.Trebalo bi da pomogne :: :: ::
Malwarebytes Antimalware uspesno resava taj MS antivirus 2009.Skini ga update,full scan... A za ostale daj imena!!!!!
:: Jeste nudio mi da instaliram taj neki Antivrus 2009? Koji je virus ?Sta da radim,kako da obrisem :: Jel mogu salaptpa nekako da to radim :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Za pocetak iskoristi taj program koji ti je Doc-a preporucio....ali nikako nemoj da si na mrezi...znaci instalacija,full scan...pa kasnije update i jos jedan skan I kombinujsa jos 2 AV,najbolja NOD pa KAV..
Ma nece da instalira taj program na kompu, totalno je zabagovao. Jel mogu s tim programom sa laptopa ili sta vec? Ja bi se odavno radio format c nego ima 3 harda sa 5 particija na tom kompu, verovatno su govna se rasirila.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :)))
Ako ti je komp na mrezi,diskonektuj se...Sa laptop-om skini MW i portabilnu verziju istog programa,narezi na CD...mi9slim da ce instalirati bez problema
A imas i drugu varijantu...jedan po jedan HDD skidas,prikacis na laptop i scan!!!
Ma kako da nakacim 3,5 inch hard na laptop, sta lupas Ko da nisam skinuo sam lapotopom ovaj program, ovaj drugi komo je odlepio. Sto nece da mi instalira na zarazenom kompu taj antimalware program ?
Ja bih iskoristio drugi računar za skeniranje, pošto je ovaj totalno zabagovan a i verovatnoća da sve skineš a ostane funkcionalan windows, su totalno male. Umesto toga, može i sledeće: pošto imaš 3 harda, ostavi na računaru samo onaj na kojem je instaliran win, prebaci sve moguće podatke koje imaš na druga dva pre toga i onda ih otkači. E, sad, kad bi se koristio drugi računar, sa Acronis True Image-om bi napravio snimak aktivne i ostalih particija, pa bi onda odradio instalirao svež antimalware (malwarebyte`s) i, bar jedan antivir kojem veruješ. Zatim bi spojio hardove sa zaraženog računara, pokrenuo sistem u safe-mode-u i, odradio full scan, jedan po jedan.... Ako ne koristiš drugi računar, dakle, prebaci podatke sa sistemskog, formatiraj sve particije na sistemskom disku i instaliraj svež win, drajvere, najneophodnije programe, antivirus koji odabereš i malwarebyte antimalware... a zatim Acronis-om napravi snimak c particije, kad još uvek nema zloća na sistemu. Zatim spoji preostala dva harda, pokreni sistem u safe-mode-u i, full scan za DVA antivira jedan za drugim i antimalwareom. Kad završiš skeniranja oba harda, ja bi vratio prethodno snimljenu sliku čistog windowsa, za svaki slučaj, da nije došlo do autozaraze sistemskog diska... upravo, kad bih imao vremena, posle svakog skeniranja a pre prelaska na skeniranje sledećim avp-om, ili malwareom, upucao bi ghost fajl windowsa ponovo, šta je sigurno, sigurno je... Podaci bi ovako, najverovatnije, 99% bili sačuvani, a, zaraženi exe fajlovi i dll-ovi, .... pa ko` ih šiša, mogu opet da se instaliraju. I, kako si došao u ovakvo stanje, sram`se, sad! Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Ma ne mogu toliko da se cimam! Zbog cega bre ne moze da instalira taj malware program ? Nece bre nista da instalira ni u safe modu !? Dal ce format obrisati sve viruse?!
Formatiraj C, instaliraj Vistu (ili Win 7 build 7000), instaliraj Malwarebytes Antimalware i NOD32 2.7 (ili jos bolje Avast ali racunaj na false-positive) i skeniraj i ostale praticije pa ako hoces da se bakces ponovo sa tim gamadima, format C pa instaliraj o5 XP.
Pozdrav!
P.S. Bez kacenja tih hardova na drugu masinu koja je opremljena alatima kao sto su Malwarebytes Antimalware, NOD32, Spybot, Adaware, UnHackMe tesko da ces lepo da odradis posao.
Ne znam dal je ova verzija Windows 7 sigurna i dal je boot abilna. Jebem ti bre antiviruse u picku materinu ispizdeo sam! Kaspersky ne moze da obrise nista, 20 puta ga nadje restartuje komp i o5 kurcina! U jebem ti frikove koji pisu ove viruse jebo bi ima mater, to treba pobiti!
Sorry morao sam da odem,pa nisam mogao da ti odmah odgovorim. Neki virusi kojima ti je zarazen komp jednostavno blokiraju instalaciju bilo cega,da ne bi mogao da instaliras neki program koji ce da ih ocisti. Isto tako blokiraju i neke net adrese ili ceo browser,bas iz razloga da nebi mogao da skines neki av program koji moze da ocisti te viruse ili da odes na google i raspitas se o problemu koji imas,zato ti virusi blokiraju sve.Format ce verovatno obrisati sve ali ako si zakacio neki virus koji se mnozi na sve particije i preskace na svaki novi drajv koji se prikaci na komp(drugi hard,usb flash...) e onda si ga posteno naderao!!! Onda ces morati posteno da se uposlis,skidas hardove ma sto cuda,bas kao sto ti je pisko napisao... I STAY AWAY FROM XXX SITES!!! pozzzzz moram opet da palim
:: Ma ne mogu toliko da se cimam :: Zbog cega bre ne moze da instalira taj malware program :: Nece bre nista da instalira ni u safe modu ! :: Dal ce format obrisati sve viruse? :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Instaliraj OS (preporuka Vista 64), instaliraj NOD32, Malwarebytes Antimalware, Spybot Search&Destroy, AdAware, odradi update za sve i skeniraj sve particije. Posle toga ne bi trebalo da ima problema.
i kod mene nudi taj prog za resavanje sve te gamadi, a kao ih nalazi gomilu, a eset nista i nudi i nudi tj. nudio
a posto iz iskustva znam da leba nema od antivirusa, kad pocne bas toliko da trokira, nisam ni pokusavao, odmah sam ubacio win drugi put za redom, ii resio se gluposti, mada sad chrome nesto ne fercera kako treba
inace meni se to desilo odmah posle instaliranja win-a, valjda zato sto sam prvo inst driver za modem, pa tek onda eset, ej ljudi, a nisam u medjuvremenu ni pokrenuo browser, stvarno nesreca, za dve minute win otisao u ku*ac, a bio upaljen bar win-ov firewall
ima li jos ko slicna iskustva, da nije u pitanju epidemija ili mozda i pandemija
aj napisite sta da koristim umesto ovog eset-a, za koji sam uvek mislio da je sjajan, jer sam ga nabudzio da bude necujan, ali sad mi se nesto misljenje menja
@mismi77 Kao prvo Eset SMart Security je smejurija u odnosu na prethodnika (NOD32 2.7) i ukoliko si imalo pratio bar ono sto se na ovom forumu pise, tj. iskustva ljudi koji komp ne koriste samo za pikanje igrica i przenje cipova video bi da se o istom pisalo sasvim dovoljno... Davno se Machine upustio u zezanje sa ESS-om i davno smo doktorirali da je onaj stari 2.7 zakon za njega. Drugo, da je koristio Vistu sve ovo mu se ne bi desilo. Dajem glavu i da je gman koristio XP pa eto... Sa XP-om je dovoljno da si nakacen na net. Jos ako nije SP3 nego neka ranija verzija - cao. Ja sam video da Vista valja, a Bog sto ce da vidi ili da ga vidis, to je tek druga tema.
Ipak, ako neko ne zna spisak servisa (i ostalih gluposti kao sto su UAC, Defender...) koje treba utamaniti, neka batali Vistu jer ce da mu pripadne muka. Za ostale koji nisu lenji da utrose sat-dva na guglanje i podesavanje - Vista uz one navedene programe (NOD32 2.7, Malwarebytes, Spybot, Adaware...) postaje oklopno vozilo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.