Koliko vas koristi Eset Smart Security Bussiness Edition? Da li je neko primetio cudne sporadicne bugove u vidi usporavanja masine na pojedinim fajlovima, menijima...pri aktivnom realtime scanu (ne onaj on-demand)? Jeli neko primetio cudno ponasanje masine pri rezanju, da pada buffer, dugo prebacuje fajlove u listu za rezanje...bilo sta?? Ja sam imao takve probleme na vise masina u razlicitim ESS v3 ali nisam imao nikakvih sa NOD32 v2
Od ESS3 sam odustao čim sam ga video.updatesmara, Firewall se upola isključi.... Samo 2.70.39 + bočno firewall ako mi zatreba. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
FW??? U svom dosadasnjem radu nisam nasao ni jedan razlog zasto bih koristio firewall. Nisam ja Gibson Research server pa da me neko potencijalno ciljano napadne...zaista ne vidim poentu firewall programa za kucne masine jer sluze za odbijanje taktiziranih napada na tacno odredjeni racunar u globalnoj mrezi. Kompletan AV koji ce naci rootkitove, sav malware i viruse je sasvim dovoljan
- A N G E L -
:: :: Od ESS3 sam odustao čim sam ga video.updatesmara, Firewall se upola isključi.... Samo 2.70.39 + bočno firewall ako mi zatreba. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Kao što rekoh, kad mi zatreba, i to uglavnom da nekom instaliram. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Trenutno koristim ESS 3.0.672 ali ne BE,nemam nikakvih problema sa njime kao ni sa nijednom ranijom verzijom sem jednom sa 2.70.39 kada mi je upao neki virus koji je ubio Noda i pravio rsum po sistemu. Procesljaj sistem sa nekim antispyware-om mozda je nesto zalutalo.
Još sam ja kupio dvogodišnju licencu (ne žalim se). Potpuno iste stvari su mi se dešavale, pa sam se načinom naglim vratio na 2.70.39, sa kojim nikad nisam imao problema, a nemam ih ni sada.
P.S. Firewall ti služi da zabraniš pristup internetu programima koji često proveravaju autentičnost licence na matičnim sajtovima.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Pre mesec dana sam skinuo (novu, valjda 672) verziju ESS3. Proces ekrn.exe skoro non-stop koristio 100% CPU. Nijedan program nije mogao da se pokrene bez učitavanja od 5 minuta... E, onda sam instalirao staru verziju (s početka 2008.) ESS3 koja radi skoro savršeno. Aj, zdravo! Jebebeš nove programe kad sam na singe core procesoru .)
Firewall je najvise koristan za blokiranje pristupa netu pojedinim aplikacijama, a desilo mi se par puta da neki sumnjivi fajlovi pokusavaju da se povezu na neke servere.
Ako nista drugo, firewall mi barem blokira Adobe CS4 paket od komuniciranja sa serverom za autentikaciju
:: Firewall je najvise koristan za blokiranje pristupa netu pojedinim aplikacijama, a desilo mi se par puta da neki sumnjivi fajlovi pokusavaju da se povezu na neke servere :: :: Ako nista drugo, firewall mi barem blokira Adobe CS4 paket od komuniciranja sa serverom za autentikaciju :: :: ::
Ovo ja sve instaliram,stavim na Choose automaticallu(update) i nikakvih problema sa virusima nemam.Naravno idi i Spybot - Search & Destroy,Malwarebytes Anti-Malware
Nije krekovana nego free skinuda sa eset sajta, vec tri meseca radi kao free, dva puta mi je produzena licenca za update i nema nekih vecih usporenja. Usporenje mi pravi TeaTime SpyBoot S&D, zasto nemam pojma.
Sa rezanjem nemam nekih problema sem sto mi u poslednje vreme rezac pravi sranje valjda im je limit 250-300 narezanih diskova, pa ne prepoznaje DL diskove a bas sam hteo da narezam neke igre od po 8GB.
Mada sam misljenja da nema neke vece veze koja je verzija posto mi se javlja da nove verzije izbacuju samo da bi napakostili onima sa krakovanim licencama.
@nenika Nisam bas siguram da je to resenje za osvezenje, do pre par dana sve je radilo kako valja a sad nece ni da cuje, nazalost.
Teac 24 brzinac.Pioneer 107d.Plextor48/24/48.Teac je kupljen 2002 godine.Pioneer i Plextor su kupljeni 2004. svi imaju svremena na vreme problema sa citanjem kao i pisanjem. kad ih stavim u externu kutiju koje su sa donje strane gumirane sa gumom od vazdusnih filtera onda citaju i pisu mnogo bolje nego kad su u racunaru.Pod uslovom da je ispravan.I dan danas radu.Posle ih stavim ponovo u racunar oni jedno vreme rade pa opet pocnu da zezaju. Naravno podrazumeva se da sam podesio DMA I PIO.Ja snimam iskljucuivo sa extenih DVD.A ovi u racunar su samo za citanje.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.