Nije neophodno,tek onako: NOD32 was born in the early 1990s when computer viruses were becoming increasingly prevalent.
Initially the program gained popularity with IT workers in Eastern European countries, as ESET was based in Slovakia. Though the program`s abbreviation was originally pronounced as individual letters, recent worldwide use of the program has led to the more common single-word pronunciation, sounding like the English word nod.[2] The company reached its 3000th update to virus definitions on April 3, 2008.
The acronym NOD stands for `Nemocnica na Okraji Disku` (hospital at the edge of the disk) a pun related to a Czechoslovak medical drama called `Nemocnica na okraji mesta` (hospital at the edge of the city).
A što je najgore, velika veeeelika većina onih koji podrugljivo gledaju na AVG, to rade zato što nije anglosaxonski proizvod, ili bar, ruski.... već, zamislite, češki. Pri tome verujući da je NOD više anglosaxonski od big-bena... kad ja tamo a ono between. NOD je slovački. To je ona zemlja koja ubija u pojam svakog normalnog amera, jer uvek misli da je Slovačka isto što i Slovenija, da je Slovačka nastala raspadom Jugoslavije i da joj je Ljubljanograd glavni grad.... i da USA ulažu u satelite visoke rezolucije samo zato da bi Slovakiu našli na površini naše kugle, kad već Google earth ne može.... Zekim se, ali, Bush je imao nekoliko ispada i lapsusa povodom svog fijasko posećivanja Evrope, vezanih baš za Slovačku. Da je tada rekao nešto o antivirusu, svi bi mu se kreveljili, a ono kad on tamo a mi ovde... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Kaspersky je Rus, Unwinder (Riva tuner) je Ukrajinac, Srbin `smislio` nekakvu magicnu tastaturu, Slovenac pravi BS Player, bosanski Musliman je autor Irfan View-era, pa sad ti kritikuj zagovornike Panslavizma ako smes! Stono rece Topalovic: ko na nas krene, iz mesta je na*eb`o!
Da, da, da... Dr. Sova i kompanija, jes me nervirala ta serija, do besvesti, al sta ces kad si klinac pa nemas pravo glasa (mada u to vreme nije bilo ni izbora) prilikom odabira sta ce da se gleda.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Moji su i gledali tu seriju (Ambulanta na periferiji grada), bila je pre 20-30god na TVu...prvi kontakt sa nodom sam imao pre 4 god :: :: :: - A N G E L - :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.