Prijatelj se prevario i skinuo sa Neta jedan od onih `free` XP `anti virusa` koii skenira komp i prikaze kao gomilu tojanaca i sl. ali kad treba da ih ukloni, vodi vas na sajt, da platite, naravno. Ugradio sam mu NOD32 koji je nasao i skinuo jednog tojanca i jos neki adware, i to je sve. Takodje sam skenirao sa jos par AV, i sve izgleda cisto. I to bi bilo u redu, ali... Jedino nikako ne moze da se ukloni iz sistem-treja ikonica te `zgadije`, znate ona u obliku shtita, slicna (tj. skoro ista) kao za windows `security center.` Kako god, uvek se nalazi u sistem-treju, a kakrakteristicno je da menja oblik - iz tog shtita prelazi u plavi znak pitanja, i obrnuto (kad se klikne, naravno, otvara njihov sajt za prodaju).
Sad, da li iko zna resenje - kako ukloniti jos to, a da se ne radi format (covek ima dosta stvari koje mu trebaju a nema instalacije). Da dodam, ni Spy Bot S&D, ni AdAware nisu nista pronasli, sto mi je i logicno, jer je sve uklonjeno, osim te glupe ikonice koju nikako da isteramo iz treja (dole pored zvucnika i sata).
Hvala unapred svima koji imaju dobru ideju ili savet.
Pozdrav! _________________________________________________________________ ::polupismenom i tehnicki nepismenom svetu treba zakonom zabraniti kupovinu kompjutera bez zavrsenog kursa (kao za voznju) a za reklamacije propisati i potvrdu o testu inteligencije
To je opet onaj smrdljivi Fake alert đubre raspalo. Webroot SpySweeper to rešava. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ma nema problema reeeeeeeeeci !
i ovo da probas malwarebytes` anti-malware.....mom drugu je ocistio komp. pun K. nekih trojanaca(vundo i vundo.h)i onaj sto pali-gasi komp KAKO SAM OVO LEPO SROCIO,AAA
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.