Instalirao sam XP SP3 pre neki dan, i postepeno sam ga naravno punio sitnim programima tipa winamp, nero itd... Sada svaki put kad startujem sistem, i udjem u win, pre nego sto se popale svi programi, Rivatuner, gtalk itd, zabode ESET i stoji mu splash screen, i tako minut dva, bez ikakvog oranja po hardu, znaci totalna tisina. Mogu da kliknem na shortcute na desktopu ili foldere, ali se nista ne pokrece ili otvara dok eset ne zavrsi smaranje...
verzija eseta je 3.0.672, sa poslednjim definicijama...
Ako ne resim problem danas, prelazim na drugi AV, ali nikako na Kaspersky...
To se dešavalo i sa starim NOD-om. I sve se rešavalo isključivanjem splash screen pri startovanju programa. Isto to bleji bezveze samo stoji SS i smara. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ma nema problema reeeeeeeeeci !
stanovnici zemlje Srbije drugih nacionalnosti (i rasa): MOLIM VAS, NE KORISTITE NOD32. POLOVINA KREKOVANIH (PER)VERZIJA TOG AV-a JE ZARAZENA TROJANCEM KOJI DOLAZI U SASTAVU KREKA (PATCH). Besplatni, a vrlo efikasni (uprkos izvesnoj ogranicenosti delokruga) su sledeci programi ove kategorije:
-Avast! (trenutno ver. 4.8), proaktivna zastita, azuriranje, neograniceno vreme upotrebe -AVG (8.xx) -Avira - File Walker -Comodo CIS (Comodo Internet Security) 3.5 beta, ugradjen firewall, azuriranje, neograniceno vreme upotrebe
Za Avast i Comodo licno mogu da garantujem jer sam ih isprobao na nekoliko masina (rade i na 32bit-a i na 64bit-a, na XP-u i Visti), vec par meseci.
Iskreno vas,
T
P.S. Ne odnosi se na korisnke `legalnog` NOD-a (ali takve jos nisam imao prilike da sretnem)
@Daum Potvrdjujem odgovor bax2k3-a. Iskljucivanje splash screen-a resice problem. @Tortojed Zna se koji su krekovi validni i sigurni za nod32. nsane fix 2.2 za NOD32 2.7, dok za NOD32 3.xxx fix je u izradi do tada se moze koristiti NodLogin 9.7 koji automatski trazi i ubacuje User i pass. ___________________________________________________________________ Why should man be protected, what has he done to justify it? This is why we embrace animals, they represent the innocence man doesn`t have!
JOK ti ćeš da koristiš NOD32 2.70.39 i 3ESET bla bla. Jednostavan je razlog za to: on je najbolji kompromis. Kome to nije jasno, nek se zabode i koristi free sr@nja. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ma nema problema reeeeeeeeeci !
:: :: :: stanovnici zemlje Srbije drugih nacionalnosti (i rasa): MOLIM VAS, NE KORISTITE NOD32. POLOVINA KREKOVANIH (PER)VERZIJA TOG AV-a JE ZARAZENA TROJANCEM KOJI DOLAZI U SASTAVU KREKA (PATCH). :: Besplatni, a vrlo efikasni (uprkos izvesnoj ogranicenosti delokruga) su sledeci programi ove kategorije :: :: -Avast! (trenutno ver. 4.8), proaktivna zastita, azuriranje, neograniceno vreme upotreb :: -AVG (8.xx :: -Avira - File Walke :: -Comodo CIS (Comodo Internet Security) 3.5 beta, ugradjen firewall, azuriranje, neograniceno vreme upotreb :: :: Za Avast i Comodo licno mogu da garantujem jer sam ih isprobao na nekoliko masina (rade i na 32bit-a i na 64bit-a, na XP-u i Visti), vec par meseci :: :: Iskreno vas :: :: :: :: P.S. Ne odnosi se na korisnke `legalnog` NOD-a (ali takve jos nisam imao prilike da sretnem)
Koga je policija vaspitavala, tome je posle i postar sumnjiv. Imam i pouzdana obavestenja i najneposrednija iskustva po pitanju `virusa`, i iza ovoga sto sam napisao stojim 100%. Ne radim ni za koju od pomenutih firmi koje sam preporucio, jednostavno sam (ustvari: nije bilo ni tako jednostavno a jos manje bezbolno) kroz praksu dosao do ovih saznanja. Inace ja sam svoj prvi PC (sa DOS-om 4.0) kupio tamo negde 1992/3 i jedan sam od prvih korisnika koji su uopste imali problema sa virusima. Tokom te `praistorije` promenio sam 3 antivirusa (Thunderbite, F-prot i prvi Norton AV). Onda se pojavio Win 3.1, pa 95... , Internet, i virusi su postali redovna pojava. Ali, stono rekose u Tamnome Vilajetu: ko uzme ovoga kamenja - kajace se, ko ne uzme kajace se. Uzmi ili ostavi, a na kraju ce ti (mozda) biti svejedno.
Avast je pravi antivirus za tebe.Najbolji je.Ja koristim verziju 4.8 Home edition i nemam nikakvih problema.Temeljan je u skeniranju,a definicije su redovnije nego kod drugih antivirusa.Prije Avast sam imao AVG 8,i mogu iz iskustva da kazem da je Avast mnogo bolji od njega.Da sam na tvom mjestu instalirao bih AVAST.
Skinuo sam NodLogin 9.7 sa cetiri mesta i svi su bili zarazeni. Ako neko zna gde ima cista verzija neka javi link.
:: @Dau :: Potvrdjujem odgovor bax2k3-a. Iskljucivanje splash screen-a resice problem :: @Tortoje :: Zna se koji su krekovi validni i sigurni za nod32. nsane fix 2.2 za NOD32 2.7, dok za NOD32 3.xxx fix je u izradi do tada se moze koristiti NodLogin 9.7 koji automatski trazi i ubacuje User i pass :: __________________________________________________________________ :: Why should man be protected, what has he done to justify it :: This is why we embrace animals, they represent the innocence man doesn`t have :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.