E,ovako.Pre par dana mi se komp sam od sebe iskljucio,samo je poplaveo ekran,onda nije hteo da se ukljuci,nego je stalno prikazivao da treba da promenim boot.Ja sam cekao,radio backup,sve zivo.Sad se ukljuci,moze cak i nesto da se radi na njemu,al cim se malo napregne,poplavi ekran i kraj.mogu li ja tu nesto da uradim,ili da ga odmah nosim kod nekog ko zna sta radi. hvala unapred
Meni se samo resetovao umesto plavog ekrana, resenje je bilo u ciscenju racunara od prasine (jadni kuleri nisu mogli da rade od silne prasine), temperatura je isla oko 80+ stepeni, cim pokrenem neku igru on reset ili igram malo karte nekih 5 minuta on reset,...
RAM memorija uzmi od nekog drugi modul, testiraj, kupovina novog/ih modula ce ti resiti problem. ___________________________________________________________________ Why should man be protected, what has he done to justify it? This is why we embrace animals, they represent the innocence man doesn`t have!
:: RAM memorij :: uzmi od nekog drugi modul, testiraj, kupovina novog/ih modula ce ti resiti problem :: __________________________________________________________________ :: Why should man be protected, what has he done to justify it :: This is why we embrace animals, they represent the innocence man doesn`t have :: :: Apsolutno je NEMOGUCE ovako, `daljinski`, utvrditi da je problem u RAM-u. Moze da bude i temperatura CPU-a, umiranje maticne pl. ili HDD-a, dotrajao Window$, ili virus (crv). - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Pitanje za Marka: sta ti znaci `...da promenim boot`? Da promenis setovanja u BIOS-u? Ili da ponudis neki bootable device (`nema` operativnog sistema)?
Najbolji odgovor si sam dao - nosim kod nekog ko zna sta radi. Ovako, napamet ima 5% sanse da ti neko pogodi! Kompu je verovatno vreme da se ocisti i od prasine, pa nek krene od napajanja etc.etc… A pod 1. nek ti pokusa spasiti podatke sa HDD!
Ako si hrabar da zapocnes dozivotni i veoma zarazan proces rasturanja i sastavljanja racunara pocni od promene kabla na HDD!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.