Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Koliko je opasno?
STRANA 1 OD 1
liman Koliko je opasno? 26.09.2008. 21:20 T12221

status: user
broj poruka: 809
`Glavni` racunar mi je povezan na ADSL preko modema (nema LAN) na USB prikljucak, a preko LAN - SWITCH - drugi racunari, na kojima imam normalan internet.

U drugi racunar sam ubacio CD live FEDORA-9-i686-Live i, na moje prijatno iznenadjenje, konekcija na internet se sama podesila (sa tog se racunara javljam).

Pitanja:
1. Kolika je opasnost da me zakaci virus, obzirom da na ovde nemam antivirusnu zastitu (Cd live F.)?
2. Kolika je opasnost za `Glavni` racunar (XP) (koji ovde igra ulogu servera), na kojem je instaliran antivirus, za vreme konekcije na internet na ovom 2. racunaru?

Hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Saske ... 27.09.2008. 00:29 #72571

broj poruka: 1117
pa posto je fedora linux, neces imati problema sa virusima jer nema virusa za linux...a sto se tice ovog drugog kompa, jbga, on ima svoj antivirus i on pazi sebe, a ostali nek se snalaze...samo ubdejtuj to redovno i ne bi trebalo da ima problema...

Overclocking is the way of life!!!

grr ima virisa i za linux 27.09.2008. 01:32 #72584

broj poruka: 242
ako mozesh nekao da namestish ta taj prvi ima linux i da on shruje net na mrezu, to bi bio rad

Saske ... 27.09.2008. 02:19 #72590

broj poruka: 1117
ima virusa, ali veoma malo i bas bi trebao da se potrudi pa da zakaci neki...

Overclocking is the way of life!!!

liman Re: ima virisa i za linux 27.09.2008. 03:16 #72593

Ne znam koliko je to izvodljivo obzirom da moj modem poseduje samo USB prikljucak, a ne kupuje mi se ruter?

:: ako mozesh nekao da namestish ta taj prvi ima linux i da on shruje net na mrezu, to bi bio ra
::
-ShonE- Re 27.09.2008. 08:19 #72603

broj poruka: 3529
Potrazi po netu, mozda ima drajvera za linux.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
RacaBG kakav crni virus :) 27.09.2008. 14:35 #72625

broj poruka: 104
Pa i ako ima virusa, to ti je LIVE distribucija, moze da bude samo u RAM memoriji do prvog restarta, jedino ako su mali zuti napravili neki viruscic koji moze da se nareze na CD ili DVD sa zatvorenom sesijom.

Bez ljutnje, odavno se nisam tako nasmejao.
liman Re: kakav crni virus :) 27.09.2008. 14:46 #72627

Nisam ni mislio da ce mi se zaraziti CD, nego, ako bi nesto skidao i memorisao….
Ali, mnogo mi je vaznije ovo drugo pitanje!???

Znam da nema savrsene zastite, ali pokusavam da rizik svedem na najmanju mogucu meru!

Hvala za sve dosadasnje odgovore!
Pozdrav!

:: Pa i ako ima virusa, to ti je LIVE distribucija, moze da bude samo u RAM memoriji do prvog restarta, jedino ako su mali zuti napravili neki viruscic koji moze da se nareze na CD ili DVD sa zatvorenom sesijom
:: Bez ljutnje, odavno se nisam tako nasmejao.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs