`Glavni` racunar mi je povezan na ADSL preko modema (nema LAN) na USB prikljucak, a preko LAN - SWITCH - drugi racunari, na kojima imam normalan internet.
U drugi racunar sam ubacio CD live FEDORA-9-i686-Live i, na moje prijatno iznenadjenje, konekcija na internet se sama podesila (sa tog se racunara javljam).
Pitanja: 1. Kolika je opasnost da me zakaci virus, obzirom da na ovde nemam antivirusnu zastitu (Cd live F.)? 2. Kolika je opasnost za `Glavni` racunar (XP) (koji ovde igra ulogu servera), na kojem je instaliran antivirus, za vreme konekcije na internet na ovom 2. racunaru?
pa posto je fedora linux, neces imati problema sa virusima jer nema virusa za linux...a sto se tice ovog drugog kompa, jbga, on ima svoj antivirus i on pazi sebe, a ostali nek se snalaze...samo ubdejtuj to redovno i ne bi trebalo da ima problema...
Pa i ako ima virusa, to ti je LIVE distribucija, moze da bude samo u RAM memoriji do prvog restarta, jedino ako su mali zuti napravili neki viruscic koji moze da se nareze na CD ili DVD sa zatvorenom sesijom.
Nisam ni mislio da ce mi se zaraziti CD, nego, ako bi nesto skidao i memorisao…. Ali, mnogo mi je vaznije ovo drugo pitanje!???
Znam da nema savrsene zastite, ali pokusavam da rizik svedem na najmanju mogucu meru!
Hvala za sve dosadasnje odgovore! Pozdrav!
:: Pa i ako ima virusa, to ti je LIVE distribucija, moze da bude samo u RAM memoriji do prvog restarta, jedino ako su mali zuti napravili neki viruscic koji moze da se nareze na CD ili DVD sa zatvorenom sesijom :: :: Bez ljutnje, odavno se nisam tako nasmejao.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646993. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.