Da li jos nekome NOD32 prijavljuje update-ovanu verziju Cryptloada kao zarazenu sa ovim trojancem? Cryptload.exe je datoteka koja je inficirana... Ili ja to samo lazna uzbuna?
EDIT: Prijavljuje i verziju 1.1.3 A tek sto je palo pljuvanje po Kasperu. I sta sad svih ovih dana/meseci smo koristili aplikaciju koja ima maliciozni kod u sebi?! Nadam se da je ovo samo false positive.
I Avira to prijavljuje, kao i Avast. Ali tek sa update-om virusnih definicija poslednjih mesec-dva, tako da zaista smrdi. Pola godine sam imao Cryptload (instalacioni fajl) u racunaru i niko nista nije prijavljivao, a onda odjednom - sirena na uzbunu sa svih strana.
Za ocekivati je da ce proizvodjaci svakojakog software-a da ulete koje milionce proizvodjacima antivirusnih programa, a ovi zauzvrat unesu crack po crack i program po program u virusne definicije. False positive, naravno.
Sa druge strane, Elephant ima adware kao kuca, i to najmanje dva koja ubise u pojam. Skeniram - kaze: Sve je u redu. Pokrenem Elephant, ponovo skeniram - uzbuna ! I tako do besvesti.
Izbrisao sam smece sa racunara.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
i sa elephantom...ja ima 2.70.39 azuriran...i jedino kada sve pogasim skine i mogu da ga koristim, ali onda nema zastite...ako je aktivan nista od upotrebe CryptLoada
Proveri da li je baza starija od v.3391 (20080827) http://www.eset.com/support/updates.php?pageno=2 Ako jeste i ne prijavljuje nista onda tamanim NOD32 odma`
:: Ja koristim ESET Smart Security, konstantno update-ovan, i ne pravi mi frk :: :: ::
ma nije sve ni u bazi, nesto je i do heuristike engine-a. Kada mislim na azuriran AV onda je to AV sa najnovijim bazam ali i `core` komponentama
- A N G E L -
:: Proveri da li je baza starija od v.3391 (20080827 :: http://www.eset.com/support/updates.php?pageno= :: Ako jeste i ne prijavljuje nista onda tamanim NOD32 odma :: :: :: :: Ja koristim ESET Smart Security, konstantno update-ovan, i ne pravi mi frk :: :: :: :: :: ::
Pre nekoliko meseci AVG ga je prvi `ocrnio` - koliko znam, bar za naše forumske pojmove. Ja sam lepo na nekom postu koji se ticao upotrebe CryptLoad-a pitao sve vas-nas koji ovo čitamo, da li još neki AV prijavljuje cl kao virus-trojanac... ali, cvrc. svi se pretrgoše u objašnjavanju kako koristiti cl... a o opasnosti.... ma, za neke je dovoljno kada eset ili kaspersky nešto ne prepoznaju, da se kunu do yaya..... Ne kažem ja da je AVG najbolji, verovatno je daleko od toga, ali, ne mnogo dalje od tih FAVORITA... nakon kojih sam baš sa AVG-om, često nalazio dodatno smeće... Dakle, totalna paranoja, ne verujem ni jednom potpuno... I, šta sad sa tim CryptLoad-om? Da li je stvarno maliciozan ili samo uzima pare jednoj kompaniji, pa je to način da se protiv njega bore? Ko je od nas dovoljan poznavalac programskog koda da bi to potvrdio?
Nisam video tu temu ali definitivno mislim da je neka sumnjiva rabota u pitanju i to od strane rapida. Ljudi su visokoprofesionalni sto ce reci verovatno su `upregli` eset i ostale da ga bace na crnu listu. Cryptload je po meni odlican dropper, ali me sad muci pitanje da li ga treba obici?
Premium nalog kao alternativa dok se ne utvrdi sta se stvarno desava.
Skini JDownloader i miran si, to je java aplikacija a i perfekto radi, i ne samo za rapid, i za druge sajtove...
Pozz...
:: Open source znaci da nema programskog koda? = :: :: Nisam video tu temu ali definitivno mislim da je neka sumnjiva rabota u pitanju i to od strane rapida. Ljudi su visokoprofesionalni sto ce reci verovatno su `upregli` eset i ostale da ga bace na crnu listu. Cryptload je po meni odlican dropper, ali me sad muci pitanje da li ga treba obici :: :: Premium nalog kao alternativa dok se ne utvrdi sta se stvarno desava :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.