But if we walk in the light, as he is in the light, we have fellowship one with another, and the blood of Jesus Christ his Son cleanseth us from all sin. If we say that we have no sin, we deceive ourselves, and the truth is not in us.
Ne trebaju mi saide-barovi i trnasparentni prozori u OS-u, hoću stabilnost brzinu i da ne dira RAM osim ako nije neophodno. Bez ljutnje, ako ti se sviđa i radi slobodno instaliraj, meni to kao i gomili ljudi ne treba. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Kladim se sa tobom u po soma evrica da ce da radi brze od tvog sadasnjeg Win-a?! A koliko to imas rama pa da ga ne dira?Sva ta sminka u njemu zauzima do 20% vise rama a to je oko 40~ MB.A sto se stabilnosti tice instaliraj pa ces se uveriti `Rock Solid`.Pa zato se i pojavljuju ovakve modovane verzije.
But if we walk in the light, as he is in the light, we have fellowship one with another, and the blood of Jesus Christ his Son cleanseth us from all sin. If we say that we have no sin, we deceive ourselves, and the truth is not in us.
Sa 20 tweakova i programčića koji se startuju sa Win-om da bi lepo ozgledao ? Sumnjam. Dobro mi je poznata procedura optimizovanja OS-a šta treba da se pali, gasi itd. Verovatno je brži od Viste sad kad izgleda kao i ona čak i sa svim tim alatima i toolbarovima. Ja ti samo kažem da mi to ne treba niti me zanima oblik minimize,restore i close dugmete i da li ono svetli. Kraj moje poente. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
I da se razumemo oko jedne stvari. Ne kuckam ovde zato što se sad pravim pametan, `u vidite kako ja lepo sve isključim i meni brzo radi....ser ser kenj kenj....`. Razlog je vrlo jednostavan. Bavim se grafikom i montažom i sve aplikacije tog tipa žderu RAM i CPU i želim da te komponente `sačuvam` koliko god mogu za programe koje koristim. Koliko god RAM-a imao, novije verzije mojih programa žderu više, savremeniji OS-ovi žderu više, i stalno postoji potreba za nekom vrstom štednje resursa. Igranje sa videom, kodecima, grafikom je veoma delikatan posao i malo falim čak i skupim aplikacijama da se upucavaju jer nemaju dovoljno video ili sistemskog RAM-a (Ko je rekao Maya ?).
Eto, čisto da ne ispada, eno ga opet Bane, nešto kenj@ i pametuje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
@bax...Je l ti radi maya u visti...kod mene je nesto kao radila ali uz ozbiljne bagove...tako da kao da nije radila...max nije hteo ni da startuje, dok fotosop kao da nemam drajvere za graficku, tj. povucem liniju, ono tek posle pet sekundi je nacrta, uzas bash...ako ima neki lek za ove programe u visti, voleo bih da saznam, ili da na drugi hard lepo instaliram xp i da to sve lepo radi...pozz
Evo ovde ga imas ( registracija je free ) - a moras se registrovati da bi skidao skin-ove za njega, a verovatno i da bi skinuo CD Art odatle.. Inace on ti pokazuje podatke pesme ( ako si popunio u pesmi, i CD Cover od albuma na netu ti nadje )
@io62s Max ti neije radio jer ima problema sa Vistinim DirectX-om. Prebaci ili na OpenGL ili samo ugazi aprilski ili majski (ako je izašao) DirectX (onaj redistributable paket). Funkcionisanje Maya-e dosta zavidi od količine Video RAM-a. Ove nove ver. preko 8 nema ni smisla instalirati bez 256 MB VRAM-a. I podesi da ti Vista isključi svi transparenciju i svetla kad je pališ (Maya-u.) To radiš: desni klik na ikonicu, properties copmatibility, disable video themes. I ako nemaš potrebe za jačom verzijom stavi Maya-u 7 Unlimited. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
@OCz...hvala za info...bas cu probati kako to sve radi :)
@bax...koliko sam shvatio, problem maxa resava prebacivanje na openGL, to mi je verovatno i pravilo problem, posto stalno stavljam na direc3d...Sto se maje tice, upravo sam i probao verziju 8 unlimited, imam 8800gt 512mb rama, tako da bi trebalo da bude dovoljno, to sto kazes za theme i ostale stvari nisam probao da iskljucim, nadam se da je samo u tome bio problem...porbacu sve jos jednom, nadam se da ce uspeti ovaj put... Inace jesi li upoznat sa grafickim tablama, planiram vrlo uskoro, narednih par dana da uzmem wacom bamboo fun medium a5, pa me zanima da li si imao iskustva sa time uopste...sto se tice kvaliteta...
@ Ja sam nešto gledao Wacom Intuos3 A5, ali 300++ eura mi se ne daje...ali je stvarno mnogo dobra. Ko ima telenta u ruci i ume to da iskoristi, neće se kajati. Wacom su generalno dobre table, mada iskreno, nisam sa konkretnim modelom imao iskustvo, pa ne bih napamet.... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: :: :: Ja sam nešto gledao Wacom Intuos3 A5, ali 300++ eura mi se ne daje...ali je stvarno mnogo dobra. Ko ima telenta u ruci i ume to da iskoristi, neće se kajati. Wacom su generalno dobre table, mada iskreno, nisam sa konkretnim modelom imao iskustvo, pa ne bih napamet... :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... ::
Znam da je intuos profi ali stvarno nemam 300-400e, kao sto kazes, a ova je 200 sto i nije strasno...a sluzila bi mi bas za te stvari, crtanje u ps-u, zamena za cetkicu, boje i sve sto ide uz to...u svakom slucaju hvala..
@ocz...koristim taj object dock ali nemam tu plus verziju...ako mozes da mi das link odakle si to skinuo pa da vidim sta ima... pozdrav
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.