Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
ADSL savet
STRANA 1 OD 1
nvidia8800 ADSL savet 22.05.2008. 16:00 T9965

status: user
broj poruka: 168
POZDRAV svima na forumu.

Treba mi savet, iskustva, preporuke, sta god. Naime, koristim Telekom ADSL od pojavljivanja u Valjevu, najveci paket, zadovoljan sam kako radi i slicno. Skroz sam nezadovoljan uslugom, neazurnoscu, neljubaznoscu i nestrucnoscu zaposlenih u Telekomu te sam resio da menjam provajdera. Zamislite, ne mogu da Vam daju user i pass za modem koji je kod Vas kuci jer kazu da ga nemaju u evidenciji da je uopste dat nekom na koriscenje a ako kupim novi Cisco ili D-Link ADSL ruter da mi nece dati user i pass za konekciju jer tako ne rade a od presudne mi je vaznosti da mogu da kupim sam modem za sebe i da se kacim na provajdera. Od presudne mi je vaznosti da je sto manja agregacija i da download ide oko 170K na najvecem paketu posto mi ovde ide od 168-170K konstantno download. Kakva su vasa iskustva u tom segmentu sa netom, uslugom, uslovima i slicno posto call centar ako pozovete i kazete da niste njihov korisnik, odmah Vas napushe na finjaka, ne svi ali par njih, necu da ih imenujem.

Stoga, pitam Vas za savet posto mi treba info realne prirode (sa terena)
a ne marketinske.

Hvala Vam unapred.
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 22.05.2008. 16:14 #55409

broj poruka: 12057

Kakve su tebi informacije trebale od Telekomove podrške pa kežeš da su nestručni ? Zašto insistiraš na drugom modemu i kažeš da ti download ide skoro max 168-170 ? Nije mi tu nešto jasno ? Ako ti download ide konstantno i sve je u redu....novi modem bi služio ..... čemu ? Izvini, pitam, nije mi jasno.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: ADSL savet 22.05.2008. 16:19 #55412

broj poruka: 18472
Sve informacije i User I pass od modema si dobio u ugovoru!Ne znam kako ti to nemas nije mi jasno?!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: POZDRAV svima na forumu
::
:: Treba mi savet, iskustva, preporuke, sta god. Naime, koristim Telekom ADSL od pojavljivanja u Valjevu, najveci paket, zadovoljan sam kako radi i slicno. Skroz sam nezadovoljan uslugom, neazurnoscu, neljubaznoscu i nestrucnoscu zaposlenih u Telekomu te sam resio da menjam provajdera. Zamislite, ne mogu da Vam daju user i pass za modem koji je kod Vas kuci jer kazu da ga nemaju u evidenciji da je uopste dat nekom na koriscenje a ako kupim novi Cisco ili D-Link ADSL ruter da mi nece dati user i pass za konekciju jer tako ne rade a od presudne mi je vaznosti da mogu da kupim sam modem za sebe i da se kacim na provajdera. Od presudne mi je vaznosti da je sto manja agregacija i da download ide oko 170K na najvecem paketu posto mi ovde ide od 168-170K konstantno download. Kakva su vasa iskustva u tom segmentu sa netom, uslugom, uslovima i slicno posto call centar ako pozovete i kazete da niste njihov korisnik, odmah Vas napushe na finjaka, ne svi ali par njih, necu da ih imenujem
:: Stoga, pitam Vas za savet posto mi treba info realne prirode (sa terena
:: a ne marketinske
:: Hvala Vam unapred
nvidia8800 ... 22.05.2008. 17:29 #55428

Kao sto sam napisao, modem mi je zamenjen novim nakon sto se stari pokvario vremenom a za taj novi nisam dobio user i pass. Inace, razlozi zbog kojih menjam nije download ili kvalitet neta vec to sto sam net koji dobijam od njih treba preko Mikrotikova da delim ljudima u lokalnoj mrezi. Podigao sam Wireless Community mrezu u Valjevu, svako ko se nakaci na mrezu treba da ima 128K za dz ali je nemoguce podesiti da ljudi sa drugih Mikrotikova koji nisu nakaceni na glavni Mikrotik imaju net zbog toga sto se glavni Mikrotik kaci preko PPoE konekcije na ADSL ruter a preko njega na ISP a to nije moguce izvesti bez usera i pass-a koji se dobijaju od ISP-a. Eto, ko razume u cemu je problem, shvatice gde lezi sustina problema...

Equinoxe Re: 22.05.2008. 17:33 #55430

broj poruka: 12057

Eunet ima puno raznovrsnih opcija oko nivoa agregacije, što tebe zanima.
Pogledaj na http://www.eunet.rs/.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Erestun re: 22.05.2008. 17:49 #55436

broj poruka: 1797
User i pass definitvno dobijas u ugovoru. Ono oko cega mogu da ti prave problem je davanje parametara uz recenicu `mi nismo duzni da vam objasnimo kako da setujete vas (novi) ruter jer ga niste uzeli od nas`, ali na kraju uvek ti daju parametre pa sam setujes. A sto bax rece EuNet je majcica priroda za to. Ja sam na EuNet-u, zadovoljan sam i stvarno imaju gomilu paketa i opcija u ponudi. Lepo sve to kosta mogu da kazem :) A to sto ti hoces, mislim da bas nije pametno preko adsl-a. Sa svim gubicima i ostalim manama adsl-a on ipak zavrsava na kucnoj upotrebi, osim naravno platis business ili neki eunet-ov `paket garancije protoka` (silver ili gold).

nvidia8800 Re: re: 22.05.2008. 17:54 #55437

Slazem se da ADSL nije za ovo ali posto nije namenjeno nikakvom profitu i slicno, sasvim je dovoljno. Znaci, EUnet da vidim. Sad cu da kontaktiram tehnicku podrsku da vidim sta kazu.

:: User i pass definitvno dobijas u ugovoru. Ono oko cega mogu da ti prave problem je davanje parametara uz recenicu `mi nismo duzni da vam objasnimo kako da setujete vas (novi) ruter jer ga niste uzeli od nas`, ali na kraju uvek ti daju parametre pa sam setujes. A sto bax rece EuNet je majcica priroda za to. Ja sam na EuNet-u, zadovoljan sam i stvarno imaju gomilu paketa i opcija u ponudi. Lepo sve to kosta mogu da kazem :) A to sto ti hoces, mislim da bas nije pametno preko adsl-a. Sa svim gubicima i ostalim manama adsl-a on ipak zavrsava na kucnoj upotrebi, osim naravno platis business ili neki eunet-ov `paket garancije protoka` (silver ili gold)
:: __________________________________________________________________
:: It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster,
:: that has grown and spawned a darkness,
:: a darkness we can not tolerate
markopvict ovako 22.05.2008. 19:01 #55445

broj poruka: 4515
Slobodno telekom teraj u PM, jer su pedercine..... Zaposlio sam se u jednom nasem velikom Internet provajderu.... Mi radimo samo Linksys(cisco) i TP link,
Slobodno kupi setovacemo te! Pozz

Od linksys-a su odlicni modeli AG241, AG300, WAG200G(wireless), a ovo se trenutno testira kod nas:

http://www-uk.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=UK%2FLayout&cid=1175242784576&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=8457660558B01

Eagle 8500GT = zlo

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Re: re: 23.05.2008. 09:15 #55481

broj poruka: 7769
Samo ti idi kod derikoza ditaj Eunet, jerftin flat paket ali bez garancije za protok (sto je vidim iz tvog posta bitno posto spominjes brzine ka i od tebe), ti pozoves a oni kazu pa uzmite srebrni, zlatni, platinasti ili PREMIUM (preterujem zar ne) i oderu ti kozu sa ledja.
Koliko ja znam telekom je keva po pitanju brzine svi ostali su pilicari i vacarosi...

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Slazem se da ADSL nije za ovo ali posto nije namenjeno nikakvom profitu i slicno, sasvim je dovoljno. Znaci, EUnet da vidim. Sad cu da kontaktiram tehnicku podrsku da vidim sta kazu
:: :: User i pass definitvno dobijas u ugovoru. Ono oko cega mogu da ti prave problem je davanje parametara uz recenicu `mi nismo duzni da vam objasnimo kako da setujete vas (novi) ruter jer ga niste uzeli od nas`, ali na kraju uvek ti daju parametre pa sam setujes. A sto bax rece EuNet je majcica priroda za to. Ja sam na EuNet-u, zadovoljan sam i stvarno imaju gomilu paketa i opcija u ponudi. Lepo sve to kosta mogu da kazem :) A to sto ti hoces, mislim da bas nije pametno preko adsl-a. Sa svim gubicima i ostalim manama adsl-a on ipak zavrsava na kucnoj upotrebi, osim naravno platis business ili neki eunet-ov `paket garancije protoka` (silver ili gold)
:: :: __________________________________________________________________
:: :: It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster,
:: :: that has grown and spawned a darkness,
:: :: a darkness we can not tolerate
:: ::
nvidia8800 Re: Re: Re: re: 23.05.2008. 10:50 #55485

Korisnicki servis je bio veoma ljubazan ali mislim da su im cene jake a niko mi ne garantuje siguran i stabilan protok, narocito u Valjevu gde Telekom ima apsolutni monopol, nikog drugog nema ili su pak zanemarljivi skroz.

:: Samo ti idi kod derikoza ditaj Eunet, jerftin flat paket ali bez garancije za protok (sto je vidim iz tvog posta bitno posto spominjes brzine ka i od tebe), ti pozoves a oni kazu pa uzmite srebrni, zlatni, platinasti ili PREMIUM (preterujem zar ne) i oderu ti kozu sa ledja
:: Koliko ja znam telekom je keva po pitanju brzine svi ostali su pilicari i vacarosi..
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
:: :: Slazem se da ADSL nije za ovo ali posto nije namenjeno nikakvom profitu i slicno, sasvim je dovoljno. Znaci, EUnet da vidim. Sad cu da kontaktiram tehnicku podrsku da vidim sta kazu
:: :: :: User i pass definitvno dobijas u ugovoru. Ono oko cega mogu da ti prave problem je davanje parametara uz recenicu `mi nismo duzni da vam objasnimo kako da setujete vas (novi) ruter jer ga niste uzeli od nas`, ali na kraju uvek ti daju parametre pa sam setujes. A sto bax rece EuNet je majcica priroda za to. Ja sam na EuNet-u, zadovoljan sam i stvarno imaju gomilu paketa i opcija u ponudi. Lepo sve to kosta mogu da kazem :) A to sto ti hoces, mislim da bas nije pametno preko adsl-a. Sa svim gubicima i ostalim manama adsl-a on ipak zavrsava na kucnoj upotrebi, osim naravno platis business ili neki eunet-ov `paket garancije protoka` (silver ili gold)
:: :: :: __________________________________________________________________
:: :: :: It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster,
:: :: :: that has grown and spawned a darkness,
:: :: :: a darkness we can not tolerate
:: :: ::
:: :: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs