imam jedno pitanjce za nekog ko ima iskustva sa ovom materijom a problem je sledeci.... trebalo bi da od kuce mogu preko neta da pristupam kompu na poslu (i kuci i na poslu adsl 1 mb) pa sam nesto googlao i poskidao gomilu nekih programa, izmedju ostalih PCanywhere, remote active desktop, team wiewer.... Ono sto me zanima da li neko koristi nesto od ovog i kako sve to funkcionise ili mozda postoji bolje resenje???? Unapred hvala na pomoci!!!!
...ja licno koristim Radmin 3.0 - 3.2, i prezadovoljan sam sa njim, radim u firmi sa preko 100 racunara, i sve ih kontrolisem, cak od bilo gde mogu pristupiti bilo kom racunaru u nasoj mrezi na poslu, jednostavno instaliram Radmin Viewer, ukucam IP kompa u firmi, ili IP firme ako nisam na poslu a pristupam od kuce ili sl, i to je to! ...imas dva programa, jedan je Radmin Viewer koji je besplatan, a drugi je Radmin Server, koji je tiral, ali snacices se, cim si caprkao pa nabasao na brdo programa! Moj savet ti je da trazis Radmin 3.0!
Port na kom radi Radmin je 4899, tako da to enablujes na masini koju zelis da kontorlises u FireWall-u! Server instaliras na masinu kojoj ces pristupati, dodelis neki nalog sa lozinkom! U tvom slucaju mozes instalirati i server i viewer i kuci i na poslu, pa kad si kuci, pristupati poslu i obrnuto.
Ako ti je dozvoljeno to da radis od strane administratora, samo izvoli...
Jos jedan detalj, masina kojoj ces pristupati ne sme imati default WinXP drivere za Grafiku!!! ...nece da radi graficko okruzenje Radmin-a.
Znam za radmin ali sam mislio da radi samo na lokalnoj mrezi, niam video podesavanja za varijantu preko neta...Ono sto sam zaboravio da napomenem je da treba da pristupim mom kompu koji je naravno iza servera u lokalnoj mrezi. Pogledacu objasnjenje za radmin a ako zaskripi moze li detaljnije objasnjenje???? P.S. Nemamo administratora u firmi...nece skrtice da odvoje jos jednu platu nego nas teraju da se sami snalazimo (da posao ne trpi) a imamo 16 kompva u firmi!!!!
Sasvim je dovoljan windows remote desktop koji je sastavni deo windowsa, racunarima kojima pristupas (njihovim korisnickim nalozima) dodeli passworde i to je to
momci sve je to lepo (i vrlo kratko) sto ste rekli ali jos jednom problem....ja sa mog kompa nema direktan pristup netu nego idem na net preko servera koji je direktno na netu i ono sto meni treba je nacin da pristupim mom racunaru preko tog servera....pretpostavljam da ima gomila podesavanja oko propustanja sa strane servera i da moram instalirati program koji ce me pustiti do mog kompa...ili ne?????? Na serveru nema zabrana i samo je internet serovan!
...postoji mali problem ako je to mreza u mrezi, kako izgleda po tvojoj prici, ali za to postoji brdo drugih resenja, a najjednostavnije je Hamachi, koji je idealan u tvom slucaju! Nadam se da si se susretao sa njim do sad, jednostavno napravis privatnu malu mrezu izmedju tvog kompa i kompa na poslu! hamachi.en.softonic.com
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.